Czarna seria

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Marcin1
Kontaktowanie:

Czarna seria

Post autor: Marcin1 » pn wrz 01, 2008 10:20 pm

No właśnie. Sorry ale muszę to z siebie wypluć, bo mnie już szlag na Blazerka trafia. Mam po prostu czarną serię. Najpierw rozpadło się sprzęgło klimatyzacji i to tak wrednie, że wklinowało się i spaliło łożysko kompresora i praktycznie cały kompresor.
Kompresor wymieniony.
No to poleciała grucha podciśnienia 4x4. Prawdopodobnie była uszkodzona podczas montażu ale poleciała akurat w górach jak 4x4 było naprawdę potrzebne. Grucha zmieniona.
Dziś zobaczyłem pod autem plamę. Cieknie chłodnica, a raczej jeden z plastikowych boków. Taki bok można wymienić (Delco oferuje w przyzwoitej cenie) ale ja w sobotę mam jechać do Chorwacji i nie zdążę tego dziadostwa sprowadzić. Nie chcę jechać na chłodnicy tymczasowo połatanej i chyba zamiast Blazerka z LPG pojadę nieekonomicznie Grand Am'em na benzynie.

Ciekawe co mi jeszcze uparty osioł odwali. :evil:

Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4

greaser
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: greaser » pn wrz 01, 2008 11:16 pm

mi na kilka godzin przed wyjazdem stanal deba rozrusznik, dodam, ze wczesniej i pozniej dzialal idealnie ( dzieki Borys ;) ), potem w trakcie drogi padl wskaznik paliwa i po jakims czasie ( ok 200km ) cudownie sie uzdrowil, potem w gorach w Slowenii automat jakos srednio mial chec dobrze zmieniac biegi, ale w sumie 3000 km stuknal i dowiozl nas z powrotem
Greaser, Ruda i Chevy Blazer

HAIL HAIL ROCK AND ROLL

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » śr wrz 03, 2008 7:02 pm

podjedz np do wawy u mi ten boczek na grojeckiej na nastepny dzien dorobili z aluminium i jest mocniejszy niz orginal za jakies 150 200 zeta
chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18

Marcin1
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin1 » czw wrz 04, 2008 7:52 am

Też się zastanawiam nad tą koncepcją ale to raczej jak wrócę. Nie mam na tyle zaufania do mechaników żeby w taką trasę jechać prosto z warsztatu.
Blazer 4.3V6 LS 4x4

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”