dziwne drgania całej budy
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
dziwne drgania całej budy
witam
dziasiaj mam kolejne pytanie - a mianowicie wczoraj zauwazyłem że jadąc juz od prędkości 110 w górę całe auto trzęcie się jak oszalałe - trzęsienie narasta od przodu - czy jest to spowodowane niewyważonymi kołami lub krzywą felgą czyli generalnie do wulkanizacji czy na warsztat i cośz zawieszeniem (ostatnio wymieniałem łącznik stabilizatora z przodu)
i dla ścisłości auto trailblazer 2002 rok 4,2 V6
pozdrawiam i dzieki z góry za podpowiedź co robić
dziasiaj mam kolejne pytanie - a mianowicie wczoraj zauwazyłem że jadąc juz od prędkości 110 w górę całe auto trzęcie się jak oszalałe - trzęsienie narasta od przodu - czy jest to spowodowane niewyważonymi kołami lub krzywą felgą czyli generalnie do wulkanizacji czy na warsztat i cośz zawieszeniem (ostatnio wymieniałem łącznik stabilizatora z przodu)
i dla ścisłości auto trailblazer 2002 rok 4,2 V6
pozdrawiam i dzieki z góry za podpowiedź co robić
Re: dziwne drgania całej budy
Opony (krzywe, niewyważone), felgi, luzy na tulejach itp. Zacząłbym od weryfikacji opon i felg.
Pozdrawiam, Marcin
Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4
A może krzyżak na wale jest już na wykończeniu albo go ktoś źle osadził i wał dostaje wibracji w dwóch autach już to przerabiałem do pewnej predkości jest ok potem zaczynaja się wibracje .
Dodge Ram w200 / m880 1976.
- grusiak
- jestem tu nowy...
a w błoto ostatnio nim nie wjechałeś? Jak tak, to pewnie jest coś na feldze. Przy takiej prędkości to 100% opony lub felga.
-
- jestem tu nowy...
mialem takie same obiawy w swoim aucie. krzyzak dostal luzow i cale auto sie trzeslo. wymienilem i po problemie.JaberNTT pisze:A może krzyżak na wale jest już na wykończeniu albo go ktoś źle osadził i wał dostaje wibracji w dwóch autach już to przerabiałem do pewnej predkości jest ok potem zaczynaja się wibracje .
wydaje mi sie ze jezeli drgania wyczuwane sa z przodu i byla by uszkodzona opona lub felga to czul bys to na kierownicy.losiczka_man pisze:wczoraj zauwazyłem że jadąc juz od prędkości 110 w górę całe auto trzęcie się jak oszalałe - trzęsienie narasta od przodu - czy jest to spowodowane niewyważonymi kołami lub krzywą felgą
pozdrawiam
BLAZER ZR2 4,3L VORTEC 99r
pewnie krzyzak opony sie felgi sie z nienacka nie krzywia jak nie miales ostatnio zadnej przygody z mega dziura a ni nie jezdziles w terenie to najpewniej to ale zacznij od wywazenia kolek tego nigdy za wiele
chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18
-
- jestem tu nowy...
witam
drgania czuje także na kierownicy - trzęsie sie razem z samochodem
po błocie jeździłem i to dość sporym (glina i dziury) mogło cos zostać ale padał deszcz i powinno się wymyć od spodu po jeździe po kałuzach po dziurach też śmigam codziennie do domu - ale osobówki też tam śmigają
wracając do krzyżaka - czy sa to jakieś mega koszty na wymianę tej części.
nadmieniam że wcześniej tak nie było jak jechałem 130 to cichutko i bez trzęsiawki
dzieki za podpowiedzi
po błocie jeździłem i to dość sporym (glina i dziury) mogło cos zostać ale padał deszcz i powinno się wymyć od spodu po jeździe po kałuzach po dziurach też śmigam codziennie do domu - ale osobówki też tam śmigają
nadmieniam że wcześniej tak nie było jak jechałem 130 to cichutko i bez trzęsiawki
dzieki za podpowiedzi
- pbyra
-
losiczka_man pisze:witam
dzieki za podpowiedzi
podjedź na myjnię i dokładnie wymyj koła...... po jeździe po błocie od strony wewnętrznej felg lubi zostać dużo błota.... deszcz nie zawsze spłucze....
TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ
gg: 4793104
gg: 4793104
-
- jestem tu nowy...
w swoim aucie wymienialem juz jakis czas temu i zaplacilem za krzyzak cos ok 100-120zl, wymienialem sam.golony pisze:wracając do krzyżaka - czy sa to jakieś mega koszty na wymianę tej części.
pozdrawiam.
BLAZER ZR2 4,3L VORTEC 99r
wojtas0330 pisze:w swoim aucie wymienialem juz jakis czas temu i zaplacilem za krzyzak cos ok 100-120zl, wymienialem sam.golony pisze:wracając do krzyżaka - czy sa to jakieś mega koszty na wymianę tej części.
pozdrawiam.
cena krzyzaka zalezna jest od firmy produkujacej mozna kupic za 100 ale orginal GM to koszt ok 400pln ale zamiennik rozpadl mi sie po pol roku a orginal smiga juz 3 rok
A ludzie się dziwią jak mówię, że dla siebie kupuję tylko oryginały.
Pozdrawiam, Marcin
Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4
-
- jestem tu nowy...
no witam
wczoraj wjechałem na kanał i faktycznie zawalone koła błotem od środka - umyłem wodą i po sprawie gładziutko czysciutko i cichutko teraz sunie jak osobówka
dzieki za pomoc
pzdr
wczoraj wjechałem na kanał i faktycznie zawalone koła błotem od środka - umyłem wodą i po sprawie gładziutko czysciutko i cichutko teraz sunie jak osobówka
dzieki za pomoc
pzdr
ale cztery dni pitolenia bylo u usterkach...
a tu taki banal, nie mozna bylo zamiast pisac na forum od razu zagladnac do kol?

a tu taki banal, nie mozna bylo zamiast pisac na forum od razu zagladnac do kol?

Czesc,
Ja wczoraj u siebie zauwazyłem takie drgania.
Wieczorem zabrałem sie do sprawdzenia własnie wału i okazało sie ze ma bicie okolo 3 mm.
Rozebrałem krzyżak i .... sami zobaczcie. Krzyżak dobrej firmy kupiony za okolo 200 PLN nie wytrzymał roku....dlaczego

Ja wczoraj u siebie zauwazyłem takie drgania.
Wieczorem zabrałem sie do sprawdzenia własnie wału i okazało sie ze ma bicie okolo 3 mm.
Rozebrałem krzyżak i .... sami zobaczcie. Krzyżak dobrej firmy kupiony za okolo 200 PLN nie wytrzymał roku....dlaczego

Artur B
...i oddałem do firmy która zajmuje sie wałami. http://www.metcomp.pl/
Powiedzieli
1. Powinno przy zmianie krzyżaka wyważać wał. Nie jest to konieczne ale zalecane
2. Krzyżak (AcDelco) ten nie byl nasmarowany dlatego tez taka sieczka. Podobno nie wystarczy samo nasmarowanie przez kalamitke.....
Powiedzieli
1. Powinno przy zmianie krzyżaka wyważać wał. Nie jest to konieczne ale zalecane
2. Krzyżak (AcDelco) ten nie byl nasmarowany dlatego tez taka sieczka. Podobno nie wystarczy samo nasmarowanie przez kalamitke.....
Artur B
a wiesz, że krzyżaki są smarowane w fabryce... potem smarowanie przez kalamitkę to już kosmetyka
San Shou moja miłość: http://www.youtube.com/watch?v=LoszTLmV5hk
ja tylko przekazałem to co powiedzieli mi w tej firmie.
Mnie także zastanawiało to ze sprzęt AcDelco po roku się rozsypał. Być może złe użytkowanie.
Tak czy inaczej mam nadzieje ze ten co teraz mam będzie działał. Dali mi 1,5 roku gwarancji.
Także jakbyście potrzebowali krzyżaków bądź innych tego typu elementów polecam http://www.metcomp.pl/
Dodam jeszcze ze zamontowanie oraz wyważenie zrobili mi w ciagu 1 h.
Za całość zapłaciłem około 250 PLN
Mnie także zastanawiało to ze sprzęt AcDelco po roku się rozsypał. Być może złe użytkowanie.
Tak czy inaczej mam nadzieje ze ten co teraz mam będzie działał. Dali mi 1,5 roku gwarancji.
Także jakbyście potrzebowali krzyżaków bądź innych tego typu elementów polecam http://www.metcomp.pl/
Dodam jeszcze ze zamontowanie oraz wyważenie zrobili mi w ciagu 1 h.
Za całość zapłaciłem około 250 PLN
Artur B
tak tak oczywiście i napewno u nich w firmie,bo gdzie indziej nie umiejaArturosxp pisze:...i oddałem do firmy która zajmuje sie wałami. http://www.metcomp.pl/
Powiedzieli
1. Powinno przy zmianie krzyżaka wyważać wał.

ja nie mowie ze oni są jedyni.... napisałem tylko ze bylem mile zaskoczony z reakcji i realizacji.
Nikogo nie zmuszam.
Nikogo nie zmuszam.
Artur B
Arturosxp pisze:ja nie mowie ze oni są jedyni.... napisałem tylko ze bylem mile zaskoczony z reakcji i realizacji.
Nikogo nie zmuszam.
a wiesz że uprawiasz reklame na forum?
to jest zakazane
w takim razie odradzam ten warsztat. Za szybko realizują zamówienie
Oświadczam iz z tego tytułu nie uzyskałem żadnych korzyści materialnych
Oświadczam iz z tego tytułu nie uzyskałem żadnych korzyści materialnych
Artur B
Stawiam tezę, że nie było to AC Delco do ZR2. Koszty sprowadzenia takiego wynoszą około 200zł, a gdzie zysk sprzedawcy?Arturosxp pisze:...i oddałem do firmy która zajmuje sie wałami. http://www.metcomp.pl/
Powiedzieli
Blazer 4.3V6 LS 4x4
to był krzyżak ACD:45U0109, GM:89029291
San Shou moja miłość: http://www.youtube.com/watch?v=LoszTLmV5hk
tak jak juz kiedys pisalem ac delco robi dwie linie jedna na 1 montaz koszt to ok 400 zeta i kiche za 200 ktora wlasnie kupiles:) u mnie wytrzymal chyba ze 4 miechy.a co do reklamy to po to wlasnie jest to forum zeby sobie jakies dobre warsztaty polecac albo ostrzegac wiec koledze z LR a serdecznie dziekujemy za tego typu smetne wynuzenia:)
Lena rozumiem ze sprawdziłaś.
Wiec zle informacje uzyskalem u sprzedawcy....
Sprawa sie wyjaśniła. kopiłem zlom

Sprawa sie wyjaśniła. kopiłem zlom
Artur B