skrzypiące plastiki
Moderator: Marcin-Kraków
skrzypiące plastiki
Witam
Nie wiecie gdzie można kupić piankę samoprzylepną do wygłuszenia skrzypiących plastików w drzwiach. Bo mnie zaraz szlag trafi jak czegoś z tym nie zrobię. I czego użyć do uszczelek (jakiego smaru) żeby przestały trzeszczeć?
Pozdrawiam, Marcin
Nie wiecie gdzie można kupić piankę samoprzylepną do wygłuszenia skrzypiących plastików w drzwiach. Bo mnie zaraz szlag trafi jak czegoś z tym nie zrobię. I czego użyć do uszczelek (jakiego smaru) żeby przestały trzeszczeć?
Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4
Re: skrzypiące plastiki
www.mikroguma.plMarcin1 pisze:Witam
Pozdrawiam, Marcin
...ale przez internet nic nie załatwisz

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Super. Oni są w Łodzi więc sobie po prostu przy okazji podjadę 

Blazer 4.3V6 LS 4x4
To zapytaj przy okazji kiedy uruchomią sklep internetowy, bo w dzisiejszych czasach to co prezentują z tej strony to porażka.Marcin1 pisze:Super. Oni są w Łodzi więc sobie po prostu przy okazji podjadę
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
U mnie trzeszczą najbardziej boczki drzwi przednich, a u Was?
Kupiłem w Castoramie taśmę piankową dwustronnie klejącą i będę próbował po niedzieli.
Pozdrawiam, Marcin
Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4
Witam,ja zmieniłem sobie trzy dni temu głośniki w przednich drzwiach i nasmarowałem zatrzaski silikonowym olejem,po tym zabiegu już nic nie trzeszczy.
U mnie lipa. To znaczy troszkę się poprawiło ale minimalnie. Wsłuchując się w trzaski skłaniam się obecnie ku teorii, że to zawiasy skrzypią. Czyli trzeba nabyć zestawy naprawcze zawiasów i działać. Plastiki siedziały w miarę solidnie, a teraz na taśmie są jak przymurowane.
Pozdrawiam, Marcin
Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4
Jest super!!!
Właśnie w warsztacie po walce ze sprężyną przytrzymująca drzwi po otwarciu wymienili mi ośki i tuleje osiek zawiasów. Drzwi wyraźnie zmieniły położenie i lepiej dociskają uszczelki, nic nie piszczy, stuka itp. Wyciszyły się odgłosy z zewnątrz. Po prostu bajka - nie ten sam samochód!
Pozdrawiam, Marcin
Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4
Re: Jest super!!!
Gdzie Kolego naprawiałeś te zawiasy w Łodzi?? Ja muszę zregenerować zawias tylnych drzwi i nie wiem gdzie w Łodzi szukać...Marcin1 pisze:Właśnie w warsztacie po walce ze sprężyną przytrzymująca drzwi po otwarciu wymienili mi ośki i tuleje osiek zawiasów. Drzwi wyraźnie zmieniły położenie i lepiej dociskają uszczelki, nic nie piszczy, stuka itp. Wyciszyły się odgłosy z zewnątrz. Po prostu bajka - nie ten sam samochód!
Pozdrawiam, Marcin
Zielony Autobus 2,7TDi
Zestawy naprawcze sprowadziłem sobie sam. A wymienili (klnąc ile wlezie walcząc ze sprężyną) w warsztacie na Maratońskiej 80.
Pozdrawiam, Marcin
Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4
Trudne pytanie
bo zestaw nieco ponad 3USD ale doszła przesyłka i cło. W sumie za zestawy na 2 pary drzwi (4 zestawy), 2 korki wlewu paliwa z kluczykami i 5 plastikowych osłon na śruby kół do Pontiaca, z cłem i przesyłką wyszło około 250zł. Same graty i przesyłka to trochę ponad 200zł.
Pozdrawiam, Marcin

Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4
to wszytko brałeś z rockauto?? Kiedy robisz kolejne zakupy. Chetnie wszedłbym w podobny temat
Artur B
Brałem wszystko z RockAuto. Nie wiem kiedy kolejne zakupy - chodzą za mną tarcze hamulcowe ale przemyśliwam kilka opcji:
- czy po taniości czyli jeszcze tym razem Raybestos z hurtowni w Polsce
- czy oryginały i wtedy RockAuto (ale tarcze są ciężkie i diabelnie drogo kosztuje transport)
- czy tarcze Turbo Groove i klocki do SUVów EBC - wtedy za całość prawie 1000zł ale ponoć efekt piorunujący.
Pozdrawiam, Marcin
- czy po taniości czyli jeszcze tym razem Raybestos z hurtowni w Polsce
- czy oryginały i wtedy RockAuto (ale tarcze są ciężkie i diabelnie drogo kosztuje transport)
- czy tarcze Turbo Groove i klocki do SUVów EBC - wtedy za całość prawie 1000zł ale ponoć efekt piorunujący.
Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4
No ja bede musial u siebie takze tarcze zmieic. Bo juz tyl juz mam okolo 15,5 mm.
Artur B
No i tarcze znowu mi się pogięły. Zamówiłem w związku z tym EBC Turbo Groove i odpowiednie klocki. Razem prawie 900zł. Zobaczymy jak się sprawdzą.
Blazer 4.3V6 LS 4x4