Akumulator
Moderator: Marcin-Kraków
Akumulator
Jakie macie / polecacie akumulatory do Blazera? Niestety w instrukcji porada odnośnie akumlatora jest bardzo praktyczna: kiedy przyjdzie czas na wymiane nowej baterii, użyj oznaczeń z baterii , która znajduja się w aucie". Niestety, nie mam już akumulatora oryginalnego, a założony był 60Ah, któy po 1,5 miesiąca stania zdechł kompletnie i nie daje się naładować.
Na dodatek, jest ten rzadszy typ akumulatora z odwrotnie umiejscowionymi biegunami. Tymczasowo włożyłem 45Ah z Poloneza Borewicza.
Dostępne 72Ah są za duże i nie mieszczą się w Blazerze.
Na dodatek, jest ten rzadszy typ akumulatora z odwrotnie umiejscowionymi biegunami. Tymczasowo włożyłem 45Ah z Poloneza Borewicza.
Dostępne 72Ah są za duże i nie mieszczą się w Blazerze.
Re: Akumulator
ja jakis rok temu zakupiłem w polexie. zapłaciłem około 400 pln.
Do dzisiejszego dnia nie mam problemu
Do dzisiejszego dnia nie mam problemu
Artur B
ja 2 lata jezdzilem na uzywanym 55Ah noname i do tej pory bylo OK, ale gdzies jest pekniety i teraz chce kupic varte 60Ah 540A
Greaser, Ruda i Chevy Blazer
HAIL HAIL ROCK AND ROLL
Greaser, Ruda i Chevy Blazer
HAIL HAIL ROCK AND ROLL
Ostatecznie okazało się, że akumulator o pojemności 72-74 Ah nie wejdzie za nic. Nawet podcięcie ( ranty na dole ) też nic nie dało więc musiałem zdecydować się na Bosha 63 Ah prąd rozruchowy chyba koło 600.
Blazer zapalał i jeździł nawet z 10-letnim akumulatorem z Poloneza 45Ah. Za jakis czas napiszę czy nie ma problemów z tym Boshem.
Blazer zapalał i jeździł nawet z 10-letnim akumulatorem z Poloneza 45Ah. Za jakis czas napiszę czy nie ma problemów z tym Boshem.
pilnuj w nim poziomu elektrolitu aku w blazerze ma trudne warunki (goraco pod maska) i woda z elektrolitu dosc szybko odparowuje
chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18
W starym prawie nie było elektrolitu, gdy go wyjąłem.
Dzięki za radę!
Dzięki za radę!
-
- jestem tu nowy...
Ostatnio wymieniałem akumulator, bo stary umarł. Mam wstawiony akumulator 45 AH marki "Puma" (dobrany zgodnie z katalogiem) i w mrozy -35 (akurat byłem na Ukrainie) nie miałem żadnych problemów. Akumulator kosztował 450 pln.
Andrzej...and...Jeep