Przedni napęd

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
anracz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Przedni napęd

Post autor: anracz » sob lut 06, 2010 11:27 am

Pozdrawiam wszystkich w ten piękny zimowy dzionek. Po załączeniu przodu / kontrolki prawidłowo, na podnośniku wał przedni zaskakuje/ dalej nie mam na nim napędu. Z przodu jakaś linka, podobna do licznikowej, w której słychać jakby coś się kręciło. Co sprawdzić? Muszę dojeżdzać 2 km polną drogą, a w te śniegi i zamiecie bez przodniego napędu nie bardzo się da, więc trzeba maszerować, a nie bardzo mam ochotę rano i wieczorem skoro mam takie śliczne / :lol: !!!/ autko
Kto pyta, nie błądzi! Więc po co pytać?

Awatar użytkownika
anracz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Re: Przedni napęd

Post autor: anracz » sob lut 06, 2010 1:13 pm

Już wszystko wiem, mam pękniętą membranę pod akumulatorem. Teraz szukam tego ustrojstwa na wymianę. Może ktos wie gdzie oraz jak to się fachowo nazywa. Na razię zacisnąłem opaskę i ustawiłem na Hi. Pomyka jak marzenie.

Awatar użytkownika
xymenez

Post autor: xymenez » ndz lut 07, 2010 2:11 am

To po prostu 'załącznik napędu' i tyle :), ja kupiłem kiedyś taki używany za 100 zł.
Sprawdź jeszcze wszystkie rurki podciśnieniowe, odchodzące od elektrozaworu na grodzi silnika, pod szybą, mniej więcej na środku - czasami mała nieszczelność i napęd się nie załączy (u mnie np. ktoś grzebał w silniku i przeciął jedną z rurek - szybka wymiana i wszystko działa).
Ten temat był wielokrotnie poruszany.
Można też zrobić opcję mechaniczną załączania linki - niektórzy tak ponoć robią (w którymś z ost. tematów).
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07

Awatar użytkownika
anracz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: anracz » ndz lut 07, 2010 7:43 am

xymenez pisze:To po prostu 'załącznik napędu' i tyle :), .
Wszysko inne sprawdzone i sprawne. Pęknieta membrana jest przyczyną. Szukam właśnie używanego siłownika, bo po obdzwonieniu znanych mi sklepów i hurtowni, taka część nie jest dostępna. W kwietniu bedę w stanach to sobie przywiozą nowy, bez kosztów przesyłki. Nówka kosztuje od 150 zł, a fachowo nazywa się: 4WD Actuator. Jeśli ktoś ma, to proszę o sms - oddzwonię. Mój tel. 695584711

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”