Coś strasznie głośno buczy i przestaje POMOCY !!!
Moderator: Marcin-Kraków
Coś strasznie głośno buczy i przestaje POMOCY !!!
Witam wszystkich chętnych do podzielenie sie ze mną wiedzą. Mam problem z moim Blazerem S10 98 rok. Raz na jakiś czas przy wyprzedzaniu z dużą prędkością coś sie gdzieś wysuwa lub przesuwa w skutek czego po wyprzedzeniu i zwolnieniu do prędkości od 0-50km strasznie buczy z przodu jak przekraczam 50km to jest coraz ciszej ze przy 100km nic nie słychać. Po zatrzymaniu sie coś delikatnie stuknie i buczenia juz nie ma. Mechanik rozkłada ręce, sprawdził w prawej stronie przegub, półoś wymienił łożysko z piastą i nadal czasami buczy. Jak ktoś ma jakiś pomysł co rozkręcać i sprawdzać, proszę niech napisze.
Re: Coś strasznie głośno buczy i przestaje POMOCY !!!
Mnie np. buczały pow. 90 km/h taśmy trzymające koło na dachu, wzbudzane od prędkości powietrza; A za cholere nie mogłem dojść, co do, bo było słychać w całej budzie. Kazałem mechanikowi sprawdzać mosty i co się da - i nic. Dopiero przypadkiem wpadłem na to... 

Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
A mi jak jade ponad 100 km to zona burczy, a powaznie to próbowałes go gdzies podnosic i wtedy rospedzac i słuchac moze tak do czegos dojdziesz
a sprawdzał ktos spiecie mostu przedniego na lince??
gdzieś na forum w starych postach o tym czytałem, musisz poszukacgelu pisze:a sprawdzał ktos spiecie mostu przedniego na lince??