Czy ktoś zna tego blazera ?
Moderator: Marcin-Kraków
Czy ktoś zna tego blazera ?
Witam, przymierzam się do kupna tego auta;
http://otomoto.pl/chevrolet-blazer-C18683347.html
Może ktoś wie coś więcej na ten temat.
Jakie mogą być koszty naprawy skrzyni biegów ?
A tak na marginesie, to jakie są koszty utrzymania takiego auta, zużycie paliwa, ceny części, dostępność, awaryjność i jazda na co dzień i w terenie ?
Bardzo proszę o informacje.
Pozdrawiam Darek
http://otomoto.pl/chevrolet-blazer-C18683347.html
Może ktoś wie coś więcej na ten temat.
Jakie mogą być koszty naprawy skrzyni biegów ?
A tak na marginesie, to jakie są koszty utrzymania takiego auta, zużycie paliwa, ceny części, dostępność, awaryjność i jazda na co dzień i w terenie ?
Bardzo proszę o informacje.
Pozdrawiam Darek
Re: Czy ktoś zna tego blazera ?
kup sobie s10 bedziesz bardzo aktywnym członkiem forum , szczegulnie w dziale dzisiaj popsulo mi sie......
masakra.. blazer za 3 tysie
to się nawet do filmu nie nadaje
to się nawet do filmu nie nadaje
Ha ha , nie no oki rozumiem, ale niezależnie od poczucia humoru i tak proszę o bardziej konkretne informacje dlaczego to takie padło że aż śmieszne,
No i dzięki za odpowiedż, to rzeczywiście skłania do refleksji.
Myślałem że to może jakaś wyjątkowa okazja.
Pozdrawiam
No i dzięki za odpowiedż, to rzeczywiście skłania do refleksji.
Myślałem że to może jakaś wyjątkowa okazja.
Pozdrawiam
uwierz.. z perspektywy różnych, własnych, błędnych wyborów doradzamy
Mogłeś kupić do zeszłego piątku mojego lekko pukniętego za 4 tysie
Tego - odpuść sobie...

Tego - odpuść sobie...
Chevy Blazer 96`
Dokładnie. Za 4 tys był elegancki blazerek z gazem. Byś wsiadł przejechał się itp. A tutaj nie masz pewności, co jest walnięte. Nie kupuj tego auta. Za duże ryzyko. Każdy wie, że łatwiej sprzedać auto sprawne i że lepiej je zrobić i sprzedać niż próbować sprzedać niesprawne. Chyba, że się naprawa nie opłaca. Poczekaj jeszcze. Niedługo będzie więcej takich aut. Paliwo jest coraz droższe, a to auto lubi wypić paliwa lub gazu.
e tam, nie działa tylko wsteczny, auto jeździ podobno więc mozna wszystko sprawdzić. napędy, prace silnika. w najgorszym wypadku wymienisz skrzynię na inną, myślę ze więcej jak 2tys nie zapłacisz z wymianą. jeśli reszta śmiga dobrze to i tak się opłaca. fakt że blazer sajneka to była mega okazja, ale tak to rzadko bywa. jak nie masz daleko to zabierz mechanika i oglądaj. jak dobrze pójdzie to i urwiesz jeszcze z tego parę stówek. tak ja myślę 
co do kosztów to ciężko powiedzieć, myślę ze podstawowe rzeczy jak oleje, filtry itp to podobnie jak w innych autach, tyle że tu masz dodatkowe oleje w napędach. spalanie u mnie 17 trasa i 25 miasto, to na gazie. ja mam sekwencyjny i od roku śmiga pięknie bez problemów.

co do kosztów to ciężko powiedzieć, myślę ze podstawowe rzeczy jak oleje, filtry itp to podobnie jak w innych autach, tyle że tu masz dodatkowe oleje w napędach. spalanie u mnie 17 trasa i 25 miasto, to na gazie. ja mam sekwencyjny i od roku śmiga pięknie bez problemów.
Uczniak u mnie też pali 16-17L na trasie a na mieście to nie wiem ale chyba 25-27L. Masz sekwencję? Jak ją niby założono? Masz też taką wersję z tymi wężykami do wtryskiwaczy wewnątrz kolektora dolotowego? Ja się pytałem wszędzie i każdy powiedział że nie da się do blazera sekwencji bo to monowtrysk. Dzie u Ciebie się wwiercali? W kolektor dolotowy i rurki masz wewnątrz czy w głowicę? Jak możesz to zrób zdjęcia bo walczę z tym. U mnie wariuje na wolnych obrotach i czasem jest dobrze, a czasem źle. szukam przyczyny krok po kroku. Gazownicy boją się Blazerów i żaden nie chce nawet na to patrzeć, a jak ktoś już patrzy to nie zna odpowiedzi. Blazer to bardzo ciężkie auto do zgazowania dlatego pytam jak to jest u Ciebie.
http://imageshack.us/photo/my-images/848/40603896.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/21/82488419.jpg/
od wtryskiwaczy idą rurki w kolektor dolotowy, średnio się znam ale może zdjęcia pomogą. u mnie śmiga to bez awaryjnie, po podłączeniu komputera można wszystko regulować. jak by co pytaj
http://imageshack.us/photo/my-images/21/82488419.jpg/
od wtryskiwaczy idą rurki w kolektor dolotowy, średnio się znam ale może zdjęcia pomogą. u mnie śmiga to bez awaryjnie, po podłączeniu komputera można wszystko regulować. jak by co pytaj
Albo jest TBI (monowtrysk) albo CSFI (wtrysk sekwencyjny).
Jakoś sporo wam palą te blazery. Tahoe 5,7 CSFI pali średnio 19 lpg na zwykłej instalce drugiej generacji.
Jakoś sporo wam palą te blazery. Tahoe 5,7 CSFI pali średnio 19 lpg na zwykłej instalce drugiej generacji.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
przecież od zawsze wiadomo że od pewnego momentu im większy silnik tym mniej pali bo ma lżej do ciągnięciaKostuch pisze:Albo jest TBI (monowtrysk) albo CSFI (wtrysk sekwencyjny).

Znaczy się ci od modnego teraz dałnsajzingu to zwykłe dałny?uczniak pisze:przecież od zawsze wiadomo że od pewnego momentu im większy silnik tym mniej pali bo ma lżej do ciągnięciaKostuch pisze:Albo jest TBI (monowtrysk) albo CSFI (wtrysk sekwencyjny).
Jakoś sporo wam palą te blazery. Tahoe 5,7 CSFI pali średnio 19 lpg na zwykłej instalce drugiej generacji.ot i tajemnica

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
eee oni są od czipsów i masła, a nie od samochodów, zwłaszcza 15-sto letnich, wtedy były inne czasy.Kostuch pisze:Znaczy się ci od modnego teraz dałnsajzingu to zwykłe dałny?uczniak pisze:przecież od zawsze wiadomo że od pewnego momentu im większy silnik tym mniej pali bo ma lżej do ciągnięciaKostuch pisze:Albo jest TBI (monowtrysk) albo CSFI (wtrysk sekwencyjny).
Jakoś sporo wam palą te blazery. Tahoe 5,7 CSFI pali średnio 19 lpg na zwykłej instalce drugiej generacji.ot i tajemnica
No ja mam wtryskiwacze w bloku silnika i znam też Blazera gdzie były podobnie jak u Uczniaka a teraz też ma w bloku. Obie instalki na STAG 300 i obecnie na czearwonych Valtekch 

Artur K + Blazer