SONDA LAMBDA PRZED KATALIZAROTEM-GDZIE KUPIĆ?
Moderator: Marcin-Kraków
SONDA LAMBDA PRZED KATALIZAROTEM-GDZIE KUPIĆ?
Witam czy idzie w Polsce dostać sondę lambdę do Blazera 1998-2002? Jak tak to proszę o namiary sklepu. Jak dobrać taką sondę? Słyszałem, że jest problem bo każdy stan w USA ma inne normy spalin i jak się kupi złą sondę to można tylko namieszać. Sondy wyglądają tak samo ale mają inne zakresy pracy. Ktoś zna ten temat?
Re: SONDA LAMBDA PRZED KATALIZAROTEM-GDZIE KUPIĆ?
Bzdura.Billy2000 pisze:Witam czy idzie w Polsce dostać sondę lambdę do Blazera 1998-2002? Jak tak to proszę o namiary sklepu. Jak dobrać taką sondę? Słyszałem, że jest problem bo każdy stan w USA ma inne normy spalin i jak się kupi złą sondę to można tylko namieszać. Sondy wyglądają tak samo ale mają inne zakresy pracy. Ktoś zna ten temat?
Są generalnie dwa typy 0-1V i 0-5V.
Kup uniwersalną 0-1V (z grzałką, jeżeli masz trzy albo czteroprzewodową) i będzie ok.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Pytam bo gazownik mi powiedział, że będzie kłopot jeśli nie dostanę odpowiedniej sondy. Wsadzałeś może jakąś uniwersalną?
Tak.Billy2000 pisze:Pytam bo gazownik mi powiedział, że będzie kłopot jeśli nie dostanę odpowiedniej sondy. Wsadzałeś może jakąś uniwersalną?
O proszę i działa wszystko ok? Nie mam jak sprawdzić która jest zużyta ale myślę, że jedna może być. Masz może linka do takiej co kupowałeś? Ja mam rocznik 98 auta.
Wszystko działa.Billy2000 pisze:O proszę i działa wszystko ok? Nie mam jak sprawdzić która jest zużyta ale myślę, że jedna może być. Masz może linka do takiej co kupowałeś? Ja mam rocznik 98 auta.
Linka nie mam, bo już się zarchiwizowała transakcja. Pamiętam, że kosztowała jakieś 70zł.