jak w temacie
dzialo sie mi tak jakis miesiac temu, pozniej wszystko wrocilo do normy
teraz problem powrocil:
na wolnych obrotach autko zafaluje, obroty spadna, podniasa sie i za chwile auto gasnie
niezaleznie czy na lpg czy pb
niezaleznie od zalaczonego biegu
ktos mial podobny problem??
Trailblazer 2002 4,2
Trailblazer gasnie
Moderator: Marcin-Kraków
- qki0
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: Trailblazer gasnie
Siemanko,
Wyczyść przepustnicę, ale tak porządnie wymontuj i wyczyść. U mnie zajęło to około 30 minut, trzeba było potraktować kwasem bo nagar nie chciał zejść.
Pozdrowionka
qki
Wyczyść przepustnicę, ale tak porządnie wymontuj i wyczyść. U mnie zajęło to około 30 minut, trzeba było potraktować kwasem bo nagar nie chciał zejść.
Pozdrowionka
qki
dzieki za pomoc
narazie wszystko wrocilo do normy, gdyby problem powrocil to zrobie tak jak napisales...
narazie wszystko wrocilo do normy, gdyby problem powrocil to zrobie tak jak napisales...
ja miałem podobny problem i powodem był padnięty silniczek krokowy...sprawdź go sobie testerem bo możne się zawiesza.
GMC Jimmy 1995r.
-
- jestem tu nowy...
Hej u mnie podobny objaw spowodował przetarty wężyk od podciśnienia w instalacji LPG, sprawdź może jeszcze to
pozdrawiam
=========
Always look on the bright side of wife and drive...
=========
Always look on the bright side of wife and drive...

- qki0
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
niestety Trailblazer nie posiada silniczka krokowego jako osobnego urządzenia, u nas stanowi on część przepustnicy.KAFAR810 pisze:ja miałem podobny problem i powodem był padnięty silniczek krokowy...sprawdź go sobie testerem bo możne się zawiesza.
Mi też przygasa przy ruszaniu na światłach - historia długa(i na gazie i na Pb):
-wymieniony filtr paliwa, powietrza, MAP sensor, czujnik temp powietrza, czujnik położenia wałka rozrządu, wyczyszczony zawór kontrolny od wałka rozrządu, przepustnica wyczyszczona,
-kupiłem nową cewkę wysokiego napięcia i wymieniałem po kolei - nic
-po każdej wymianie czujnika resetowałem kompa(30minut blackout )
-sonda lambda działa prawidłowo(lata od 0.1v do 0.97v), ale nie wiem czy mi gazownicy nie namieszali, bo z tego co wiem to sonda musi byc emulowana i odcięta więc może tu jest problem???
-brak błedów
na razie pomysły sie skończyły, na amerykańskim forum też nie maja pomysłu,
może jakiś polski mechanior ma pomysł???
pozdro