Mam slaby dostęp do netu bo tylko EDGE i foruma co chwilę mnie wyrzuca

Moderator: Marcin-Kraków
Znalezione:klucz13 pisze:Wpioł mi się reduktor , na wyswietlaczu zapalił napis SERVICE4X4 , pogasły kontrolki przełączenia ustawień skrzyni biegów i nie da rady tego z kabiny sterować , jak to na szybko ogarnąć![]()
Mam slaby dostęp do netu bo tylko EDGE i foruma co chwilę mnie wyrzucaRadźta Pany na szybko dla ulatwienia Subi 5,3 l. 2004r wypustu
Kod: Zaznacz cały
if you are getting a message that say service 4x4 and you can see the all the lights on you 4x4 buttons are not light up you are going to need a new 2 wd 4wd switch sensor it comes as a whole button cluster the cost of this part a chevy is 90.00. now if you get a message that says service 4x4 and stability system disabled , and when i say stability system disabled i mean like if you where to push your traction control off ,you will know if you have this message cause you will not be able to turn the traction on or off and the the t/c light will be on in the upper left corner of your dash .if this happend with the service 4x4 message you will need to get a encoder motor that is on the side of the transfer case this part will cost 450 at the chevy dealer the motor also comes with the sensor .if you you have access to a good code reader and not some cheap one from your local parts store i am sure you are going to get the c0327 code that means you are going to need that encoder motor .i see this problem at my shop with at least 50 chevy trucks a year this is a very known problem with chevy they just do want to say anything about it so they dont have to recall it .both of these parts you can change your self in a few hrs ,you also do not have to program the encoder motor .
Musisz odczytać kody DTC jakimś mądrym skanerem.klucz13 pisze:Przełącznik w kabinie to same styki i to dziobie , jebło gdzieś niżej ale co
ostatnio przerabiałem to samou kolegi, pomogło odpięcie komputera tego co jest w kabinie w nogach pasażera po prawej pod plastikiem, odepnij obie wtyczki odczekaj chwilę i zapnij, właczniki napędów powinny ożyćklucz13 pisze:Wpioł mi się reduktor , na wyswietlaczu zapalił napis SERVICE4X4 , pogasły kontrolki przełączenia ustawień skrzyni biegów i nie da rady tego z kabiny sterować , jak to na szybko ogarnąć![]()
Mam slaby dostęp do netu bo tylko EDGE i foruma co chwilę mnie wyrzucaRadźta Pany na szybko dla ulatwienia Subi 5,3 l. 2004r wypustu
to też już przerabiałem :] nie jestem pewien zależności ale zauważyłem ten problem u siebie tylko jak temperatura na dworze spada w okolice 0 i jak auto jest zimne, wtedy przód mi się nie włącza, jak auto się zagrzeje działa :]PLAYAUTO pisze:To ja się podepnę pod posta. I tak Spadł śnieg i rano zdziwiłem sie jak w aucie zaczęło wozić tył załączam 4 koła słychać jak reduktor coś zapina kontrolki się przełączają a napędu na przednie koła niema jak niebyło jaka przyczyna może być. Kontrolka servis się nie zapala ani nic nie wskazuje że napędu niema . Tył blokady się zapinają bo są chyba na tarczkach LSD, reduktor słychać jak przekłada .
Blazy czasem wymagają by po wpięciu 4x4 wrzucić wsteczny i przejechać 0,5-1m i dopiero do przodu choć kontrolki pokazują że już zapiętePLAYAUTO pisze:To ja się podepnę pod posta. I tak Spadł śnieg i rano zdziwiłem sie jak w aucie zaczęło wozić tył załączam 4 koła słychać jak reduktor coś zapina kontrolki się przełączają a napędu na przednie koła niema jak niebyło jaka przyczyna może być. Kontrolka servis się nie zapala ani nic nie wskazuje że napędu niema . Tył blokady się zapinają bo są chyba na tarczkach LSD, reduktor słychać jak przekłada .
Kostuch pisze: 'posilock'.
oj tam, oj tamKostuch pisze:Leniuszek...uczniak pisze:Kostuch pisze: 'posilock'.
cóż to takiego?
http://www.4x4posi-lok.ca/
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość