Gdzie znajduje się czujnik i automat. sterowanie światłami?

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Łukasz79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Gdzie znajduje się czujnik i automat. sterowanie światłami?

Post autor: Łukasz79 » śr sie 24, 2011 10:07 pm

Witam wszystkich. Czytałem wasze stare posty o tym, że macie światła do jazdy dziennej, które uruchamiają się po odpaleniu silnika. Ja mam wersję 98LT i się zastanawiam jak to jest u mnie z tymi światłami. Na podszybiu są 2 czujniki. Jeden na środku, a drugi w prawym głośniku. Domyślam się że jeden (środkowy?) to czujnik do pilota, a drugi albo właśnie do świateł albo słyszałem też, że do regulacji podświetlania radia. Czy wy macie w swoich BLAZERACH jakieś dodatkowe światła oryginalnie zamontowane oprócz reflektorów?
BLAZER 98' LT

arg80

Re: Gdzie znajduje się czujnik i automat. sterowanie światła

Post autor: arg80 » ndz wrz 04, 2011 3:51 pm

A to już zależy czy masz DRL (daytime running lights) czy masz DRL cancelled w opcjach autka :)
Przekaźnik w 2000 roku jest obok przekaźnika pompy paliwa w zespole przekaźników/bezpieczników pod maską.

Sprawdź też sobie po VIN http://www.compnine.com/vid.php tam powinieneś znaleźć pełną listę opcji.

Tak z ciekawostek nawet przy braku DRL nadal pozostawiony zostaje czujnik zmierzchowy w prawej obudowie wysokotonowego głośnika :D

Jeśli sprawdzisz i powinieneś mieć DRL to należy otworzyć auto i przekręcić kluczyk w pozyscję start (świecą się kontrolki ale jeszcze nie uruchamiasz rozrusznika) i pięciokrotnie włączyć i wyłączyć DOME OVERRIDE (przy światłach przycisk od oświetlenia kabiny). Po pięciokrotnym naciśnięciu powinien zabrzmieć CHIME (taki ding jak przy zapalonych światłach i otwartych drzwiach )

Pozdr.,
Blazer 5d 2001 CSFI 4.3, LPG
Blazer 5d 2000 CSFI 4.3
Astra F 5d 2002 - bo się nie psuje ;)

Łukasz79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Gdzie znajduje się czujnik i automat. sterowanie światła

Post autor: Łukasz79 » ndz wrz 04, 2011 11:26 pm

U mnie tylko coś takiego jest:
T62 LIGHTING DAYTIME RUNNING ----DELETE T62)
Najwidoczniej w 98' jeszcze tego nie było. Ale ten czujnik faktycznie jest w obudowie prawego głośnika. No i po środku jeszcze jeden na środku, ale to pewnie do pilota. Nie mam lusterek, które się same chowają, a widziałem, że niektóre miały.
No i dziwi mnie to, że widziałem 3- drzwiowego Blazera i miał normalnie listwę paliwową na zewnątrz, a był starszy 95', a u mnie jest wszystko pochowane, przez co musiałem IGS-a zakładać, bo sekwencji się nie dało.
BLAZER 98' LT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”