Alternator w '99 - śrubki - help !

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
xymenez

Alternator w '99 - śrubki - help !

Post autor: xymenez » pn wrz 05, 2011 9:18 pm

Zdjąlem alternator (Blazer '99, czyli chyba jeden typ po 1997, taki z wentylatorem w środku) i wymieniłem mostek i regulator (regulator był dobry, ale na wszelki wypadek).

Pod plastikową osłoną są 4 śrubki (gwiazdkowe), które to wszystko trzymają.
Kłopot w tym, że jedna jest w izolacji. A ja nie wiem, gdzie ją wkręcić (mam dwie opcje - ale jak je źle zamienię, to może mi się znów coś sfajczyć...). Wszystko zdejmowali mechanicy w pewnej małej miejscowości, gdzie w ostatniej chwili dojechalem, jak mi siadło ładowanie (nie mieli nic podobnego, więc zaimprowizowali jakiś mostek od czegoś innego, a wszeystko wisiało w powietrzu - ale ładowanie było i do domu dojechałem!)

Czy ktoś miałby zdjęcie tyłu alternatora ze zdjętą pokrywą? Albo wie to z głowy? help....
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07

Łukasz79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Alternator w '99 - śrubki - help !

Post autor: Łukasz79 » wt wrz 06, 2011 9:09 pm

BLAZER 98' LT

Awatar użytkownika
xymenez

Re: Alternator w '99 - śrubki - help !

Post autor: xymenez » śr wrz 07, 2011 1:55 am

Na filmiku jest akurat tylko wymiana alternatora na sprawny (w sumie tak powinno być! gdyby nie ceny alternatorów u nas... ).
Ale już znalazłem: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ALTERNAT ... 5d2eb61948 - na aukcji jest dokładny rysunek części alternatora do Blazera: GM DELCO CS130-D. Interesująca mnie śrubka jest wyrażnie zaznaczona w prostokącie. Już sobie złożyłem i działa! Hurra.
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”