Blazer LIFT SOA

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Balgerion
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Blazer LIFT SOA

Post autor: Balgerion » pn mar 26, 2012 6:14 pm

Witam jak widać jestem tutaj nowy blazera mam od niedawna no i od razu zabieram się za niego. Mam zamiar zrobić na tyłu SOA czyli przenieść resory nad mosty da to ok 6" tylniego liftu natomiast co z przodem ? podkładki pod sprężyny max do 2" liftu żeby nie kombinować za bardzo ale to niestety za mało jakieś pomysły ?

Drugie pytanie czy w sprawie częśći do liftu zostaje tylko ebay ? może ktoś z was wie gdzie w ludzkiej cenie w Pl kupować byłbym zainteresowany body liftem 3" oraz jakimś zestawem na przód.

Awatar użytkownika
xymenez

Re: Blazer LIFT SOA

Post autor: xymenez » wt mar 27, 2012 2:14 am

Rozumiem, że cena nie gra roli? :>
Poszperaj w starych postach - jest na jednym taka fotka z pięknym zestawem, zawierającym komplet wahaczy i podwieszki przedniego mostu + oczywiscie amory, itp... no, ale niestety, conajmniej e-bay, jak wręcz nie specjalne sklepy z USA (cena zestawu na przód to coś ok. 2000 $).
Bo jakbyś chcial jeździć tylko na wykręconych max drążkach, to ci kiedyś wyrwie wahacze...
Niektórzy podnoszą też budę (pewnien kompromis i też niegłupie), też było tu o tym spotro wcześniej...
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07

Awatar użytkownika
VZ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: VZ » śr mar 28, 2012 8:57 pm

Napisz jaki masz rocznik samochodu.

Sprężyny z przodu, z tego co pamiętam, są w wersji 2x4.
W 4x4 są, jak napisał Xymenez, drążki skrętne, które mają możliwość regulacji. Da się trochę podnieść przód bez przeróbek.
VZ

BLAZER 4,3 99'

Balgerion
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Balgerion » wt maja 08, 2012 1:12 pm

1993 Blazer s10 4.3 v6. Buda podniesiona o 2" błotniki podcięte wstawione koło 35" jeździ i skręca ale do terenu potrzebuję zawieszenie ... za 2000$ w PL to wstawie mu mosty od patrola więc zestaw z Ebay się nie kalkuluje kompletnie.

Lukasz2012
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lukasz2012 » pt lip 20, 2012 11:18 pm

Na fabrycznych wahaczach i amorach nie ma sensu. Wszystko dostaje. Ja mam podniesione od niedawna, do tego felgi z mniejszym ET i ledwo się pobawiłem a już trzeba zawiechę robić. Nie wiem jednak kiedy była robiona. Są całe zestawy na przód ale to jest droga inwestycja. Dużo komplikują te wahacze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”