wtryski...
Moderator: Marcin-Kraków
wtryski...
Witam...
siadl mi wtrysk paliwa macie moze jakies propozycje jakis zamiennik tak na szybko???prosze o pomoc pozdr
znajomy mechanik cos tam wymyslil ale i tak auto nie chodzi tak jak powinno, jest duzy spadek mocy, nie ma przyspieszenia ani na benzynie ani na gazie.(jakbym ciagnal przyczepe:))zauwazylismy ze tak jakby cos stukalo, znajomy sugeruje ze moze rozrzad sie przestawil i to dlatego?nie znam sie na tym moze wy mi cos doradzicie?moze mial ktos podobny przypadek?jakies pomysly?
siadl mi wtrysk paliwa macie moze jakies propozycje jakis zamiennik tak na szybko???prosze o pomoc pozdr
znajomy mechanik cos tam wymyslil ale i tak auto nie chodzi tak jak powinno, jest duzy spadek mocy, nie ma przyspieszenia ani na benzynie ani na gazie.(jakbym ciagnal przyczepe:))zauwazylismy ze tak jakby cos stukalo, znajomy sugeruje ze moze rozrzad sie przestawil i to dlatego?nie znam sie na tym moze wy mi cos doradzicie?moze mial ktos podobny przypadek?jakies pomysly?
GMC Jimmy 1995r.
Re: wtryski...Pomocy!!!
jeszcze dodam ze auto odpala na gazie (gaz zwykly na silniczku krokowym) a na benzynie nie chce..,
a najlepsze jest to ze podjechalem do serwisu (nie bede mowil nazwy) wymienic filtr gazu i na regulacje. Po odbiorze nie mial wogole mocy zaczal wariowac na benzynie, az w koncu nie szlo go wogole odpalic. Jak go odpalilem na gazie auto jest slabe wogole sie nie wkreca. Serwisant odpuscil i mowi ze nie wie co sie stalo wiec zabralem go do innego znajomego mechanika. On zdjagnozowal ze poszedl emulator wtryskow (wymienilismy) potem sie okazalo ze wtryski tez nie chodza no i ze cos tam sobie stuka....masakra...teraz nie wiem czy to zbieg okolicznosci ze auto sie popsulo w tym servisie czy cos tam pogrzebali?z tego co wiem to najpierw zalozyli nie taki filtr od gazu (czy to mialo jakis wplyw to nie wiem).
a najlepsze jest to ze podjechalem do serwisu (nie bede mowil nazwy) wymienic filtr gazu i na regulacje. Po odbiorze nie mial wogole mocy zaczal wariowac na benzynie, az w koncu nie szlo go wogole odpalic. Jak go odpalilem na gazie auto jest slabe wogole sie nie wkreca. Serwisant odpuscil i mowi ze nie wie co sie stalo wiec zabralem go do innego znajomego mechanika. On zdjagnozowal ze poszedl emulator wtryskow (wymienilismy) potem sie okazalo ze wtryski tez nie chodza no i ze cos tam sobie stuka....masakra...teraz nie wiem czy to zbieg okolicznosci ze auto sie popsulo w tym servisie czy cos tam pogrzebali?z tego co wiem to najpierw zalozyli nie taki filtr od gazu (czy to mialo jakis wplyw to nie wiem).
GMC Jimmy 1995r.
Re: wtryski...
Kafar,
Czilałt...
Może najpierw zdradź jakie to auto i z jakim silnikiem - większość wróżek jest zajęta
Czilałt...
Może najpierw zdradź jakie to auto i z jakim silnikiem - większość wróżek jest zajęta

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
wszyscy wymarli?:)
dla niezorientowanych GMC jimmy to to samo co blazer....
ps.
jimmy jest teraz zalany półsyntetykiem może jak wleje mineralny to te stuki zanikną, co wy na to?
przejechane ma 260 tys.
dla niezorientowanych GMC jimmy to to samo co blazer....
ps.
jimmy jest teraz zalany półsyntetykiem może jak wleje mineralny to te stuki zanikną, co wy na to?
przejechane ma 260 tys.
GMC Jimmy 1995r.
W '95 jest chyba silnik z mono-wtryskiem? A więc wtryskiwacz jest jeden - dobrze mi sie wydaje?
Nie no, od oleju to stuki nie znikną... syntetyk lepszy generalnie.
Nie no, od oleju to stuki nie znikną... syntetyk lepszy generalnie.
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
Zmierz ciśnienie paliwa.
Jak nie jedzie ani na benzynie ani na gazie, to może być problem z sondą lambda.
Zacząłbym od całkowitego odłączenia lpg i doprowadzeniu auta do porządku na benzynie.
No i jak znajomy mechanik wsadził ci na szybko wtryskiwacz np od samuraia, to w sumie ma prawo się nie wkręcać i mulić
Jak nie jedzie ani na benzynie ani na gazie, to może być problem z sondą lambda.
Zacząłbym od całkowitego odłączenia lpg i doprowadzeniu auta do porządku na benzynie.
No i jak znajomy mechanik wsadził ci na szybko wtryskiwacz np od samuraia, to w sumie ma prawo się nie wkręcać i mulić

Tak tam jest mono wtrysk. Ciśnienie paliwa jest ok paliwo, do wtrysku dochodzi ale już dalej nie...sondy nie sprawdzalem. Najbardziej martwią minie te stuki dzisiaj będzie rozbierany zobaczymy co tam się narobiło...
wtryskiwacz jest od jakiegoś forda podobno taki sam.
Najwyżej trzeba będzie wymienić silnik bo remont pewnie przewyższy koszty silnika...
Najwyżej trzeba będzie wymienić silnik bo remont pewnie przewyższy koszty silnika...
GMC Jimmy 1995r.
Jak wtryskiwacz jest dobry ale nie podaje paliwa, to (przy dobrym ciśnieniu paliwa) brak jest sygnału sterującego.KAFAR810 pisze:Tak tam jest mono wtrysk. Ciśnienie paliwa jest ok paliwo, do wtrysku dochodzi ale już dalej nie...sondy nie sprawdzalem. Najbardziej martwią minie te stuki dzisiaj będzie rozbierany zobaczymy co tam się narobiło...
Czyli: popieprzony emulator wtrysku, wiązka przerwana, padnięty ecu - w kolejności od najbardziej prawdopodobnych.
wtryski ogarnięte został problem z tym stukaniem.
górę silnika ściągnęli i są opiłki w oleju także prawdopodobnie panewki. Orientuje się ktoś jaki to może być mniej więcej koszt czy warto naprawiać czy wstawić inny silnik? może macie namiary na jakiś dobry silnik? za pomoc z góry dzięki.
jesli ktos ma namiary na dobry silnik prosze o kontakt...pilne!!!
górę silnika ściągnęli i są opiłki w oleju także prawdopodobnie panewki. Orientuje się ktoś jaki to może być mniej więcej koszt czy warto naprawiać czy wstawić inny silnik? może macie namiary na jakiś dobry silnik? za pomoc z góry dzięki.
jesli ktos ma namiary na dobry silnik prosze o kontakt...pilne!!!
GMC Jimmy 1995r.
Allegro! Jest tego pełno... Czasem całe auto do rozbiórki się trafia.
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
jednak poszly panewki...silnik został rozebrany od dołu, wal jest ładny nie trzeba regenerowac jedynie same panewki trzeba wymienic...ale raczej nie bede tego robil.
jesli jest ktos zainteresowany autem mozna sie kontaktowac...
chyba ze macie jakis namiar na dobry silnik albom uszkodzonego calego blazera
pozdr
jesli jest ktos zainteresowany autem mozna sie kontaktowac...
chyba ze macie jakis namiar na dobry silnik albom uszkodzonego calego blazera
pozdr
GMC Jimmy 1995r.
nie macie panowie gdzieś dojścia do jakiegoś silnika od blazera bo ciężko jest tu coś znaleźć...
nawet pokusił bym się o kupno całego uszkodzonego blazera z dobrym silnikiem?
nawet pokusił bym się o kupno całego uszkodzonego blazera z dobrym silnikiem?
GMC Jimmy 1995r.
Chevrolet Blazer 4.3 LT (1995) / LPG
dzwoniłem tam i to jest tylko sam dol silnika a ja jak już potrzebował bym cały.
zastanawiam się czy ten by mi pasował:
http://allegro.pl/chevrolet-blazer-siln ... 67577.html
dużo by trzeba było przerabiać?
zastanawiam się czy ten by mi pasował:
http://allegro.pl/chevrolet-blazer-siln ... 67577.html
dużo by trzeba było przerabiać?
GMC Jimmy 1995r.
Na pewno do silnika musi być też od niego komputer. Ale tak to nie trzeba przerabiać na pewno, bo budowa jest ta sama...
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
czyli pewnie gra nie warta świeczki.
trzeba kupic ten sam silnik...
takze jak macie jakis namiar to pisac pilnie:)
trzeba kupic ten sam silnik...
takze jak macie jakis namiar to pisac pilnie:)
GMC Jimmy 1995r.