Regulamin 2009
Moderator: Student
Re: Regulamin 2009
a wracając do tematu to pojawił się projekt nowego regulaminu PP wraz z nową stronką 

W tamty roku wlasnie postanowiłem że pierwszy rajd to bedzie bojanów
I sie trzymam tego
Licze na dobra zabawe , bo na miejscu mi niezalezy 

o rzesz w mordę, liczyłem, że na PP pościągam się z Tobą w ADV. A tu nie ma zmiłuj się, wyganiają mnie do EXTLaska pisze:a wracając do tematu to pojawił się projekt nowego regulaminu PP wraz z nową stronką

Chyba pozakładam błotniki, maskę i takie tam i będę miał fabryczną sukę

"Gonzo" is DEAD
http://www.kominkioffroadteam.pl.tl/Samoch%F3d-4x4.htm
Noo ja też liczyłam, że się ostro pościgamy w tym roku. Weź budę od Jarka to będzie seryjna
Chociaż ja tak średnio to rozumiem, bo w sumie też nie łapie się do ADV, bo błotniki mam inne, ingerencja w spód była, ale w sumie nadwozie standard ale troche obcięte
Powiem szczerze, że trochę tego nie kumam

podoba mi się ten regulamin dla ADVENTURE. jeszcze jakby dopuścili koła 35" i mechanika to byłbym w niebie. Flor pewnie też 

Od tego jest extrema 

ciekawe jakmargod pisze: Chyba pozakładam błotniki, maskę i takie tam i będę miał fabryczną sukę

jak to jak, na trytytki 

"Gonzo" is DEAD
margod pisze:jak to jak, na trytytki

tylko trytytki paki Ci nie utrzymają. spawnij na stałe, włącznie z maską

po przeczytaniu tych zajawek regulaminu
mam jakąś pomroczność jasną
bo niby najpierw piszą że pas przedni i nadkola mają być nie modyfikowane , a w następnym zdaniu że można modyfikować tylko żeby światła zostały

Dlatego ja całego tej cześci nie rozumiem, ale w końcu jestem ciemną blondynką 

A o co chodzi z tymi drzwiami
Najpierw pisza ze maja byc orginalne a pozniej ze otwor wejsciowy ma byc na wysokosc nie mniejszej niz biodra

Przy nadwoziach otwartych ma być do wysokości biodra
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Dokładnie, to samo tyczy sie pałaka bezpieczenstwa w travelu.
Przemek to skoroś taki mądry to może mi powiesz co oznacza to od pasa przedniego do słupka B i czy mój samochód się nadaje? 

Co oni wszyscy z tymi drzwiami w tym roku , i co oznacza "oryginalne"
We wranglerze kowbojki to oryginały ?

Xtreme Off Road Team
692 490 694
692 490 694
wszycy mają mieć jednakowy problem z wysiadaniemm.wilk pisze:Co oni wszyscy z tymi drzwiami w tym roku , i co oznacza "oryginalne"![]()

jak masz samochód zarejestrowany jako UAZ to musisz mieć blachy uazowe, jak założyłeś na ramę klatkę z rur i obiłeś blachami wranga to już nie jest to oryginał.m.wilk pisze:Co oni wszyscy z tymi drzwiami w tym roku , i co oznacza "oryginalne"![]()

- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Tak wyrwane z kontekstu to nie wiem o co chodziLaska pisze:Przemek to skoroś taki mądry to może mi powiesz co oznacza to od pasa przedniego do słupka B i czy mój samochód się nadaje?

Ale pas przedni - to pas przedni, słupek A to jest ten przed drzwiami, a słupek B to musi być ten za drzwiami. Ogółem organizator pokusiłby sie o jakąś legende i objasnienia do tego regulaminu

- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Pewnie tak, pewnie o kowbojki sie rozchodzim.wilk pisze:Co oni wszyscy z tymi drzwiami w tym roku , i co oznacza "oryginalne"![]()

a tak z innej beczki: piszą, dla ADV: "że samochód może być wyposażony w wyciągarkę" byle nie napędzaną od ukł. napędowego auta, dla EX: "że samochód może być wyposażony w wyciągarkę" dowolnie napędzaną. Wszędzie pisze "wyciągarkę" nie "wyciągarki". Czyli, że do ADV i EX tylko po jednej windzie można mieć czy nie? I jaka jest interperetacja takiego twina ? To jedna winda czy jak u niektórych liczy się ją jak dwie
Coś ja też chyba ciemna blondynka jestem
, bo nie wiem o co kaman 

coś będzie....
jeden winch w EXT czy ADV to byłaby przesada
może zapomnieli napisać "min. jedna" wyciągarka
o twinie nic nie ma, oby przeszedł bez echa

o twinie nic nie ma, oby przeszedł bez echa

błotniki można zmodyfikować na tyle na ile potrzeba jest np. pracy zawieszenia, ale błotnik musi pozostać, nie może być zamiast niego rurka klatki.
Tylko w Travel jest dopuszczona 1 wyciagarka, w adv i ex tak jak było do tej pory. Wyciagarka majaca 2 bębny liczona jest jak 2 wyciagarki.
Tylko w Travel jest dopuszczona 1 wyciagarka, w adv i ex tak jak było do tej pory. Wyciagarka majaca 2 bębny liczona jest jak 2 wyciagarki.
a wyciągarka z jednym bębnem, a dwoma silnikamibugi pisze:Wyciagarka majaca 2 bębny liczona jest jak 2 wyciagarki.

Karson pisze:a wyciągarka z jednym bębnem, a dwoma silnikamibugi pisze:Wyciagarka majaca 2 bębny liczona jest jak 2 wyciagarki.
dokładniej mowiac wyciagarka posiadajaca 2 bebny z ktorych z pierwszego lina idzie na przod, a z drugiego na tył jest liczona jako 2 wyciagarki.
wyciagarka z więcej niz jednym silnikiem liczona jest jako jedna.
http://www.pucharpolski.off-road.pl/ind ... Itemid=260