off-road pl 2012
Moderator: Student
off-road pl 2012
mamy już nowe terminy 3 rund Pucharu polski
I Runda – 11-12 maja 2012
II Runda – 24-25 sierpnia 2012
III Runda – 19-20 października 2012
mamy już nową formułę rajdu:
Dopiero co zakończyliśmy tegoroczną edycję COVAL Puchar Polski OFF-ROAD PL, a już ruszyły szeroko zakrojone przygotowania do edycji 2012. Zapowiada się sporo zmian, o których będziemy Was informować na bieżąco. Hasło przewodnie przyszłorocznego cyklu zdradza w pewnym stopniu to, co przygotowujemy dla zawodników. „Przyspieszamy” – dłuższe trasy, więcej godzin intensywnej jazdy po trudnym trudnym i urozmaiconym terenie – to tylko przedsmak tego, o czym dowiecie się już wkrótce.
czyli brzmi nieźle.
są już otwarte listy startowe i podane jest wpisowe.
nie ma tylko jednego.
regulaminu który jest tak istotny żeby podjąć decyzję "pojadę czy nie pojadę"
"dopuszczą moje auto czy nie"
jak już pisałem jakiś czas temu miło by było gdyby klasa adventure nie wymuszała "autopodobnego" wygladu samochodu.
śladem magamu, zmoty i wielu innych rajdów na których sprawdzają się ograniczenia co do tej klasy ( wyciagarki elektryczne i koła do 35", brak zwolnic) tak tez powinno być tutaj.
w związku z malejącą frekwencją organizator powinien się otworzyć na załogi które mają auta zbudowane troszke inaczej niż teraz wymagaja tego przepisy pucharu.
ograniczeniem nie powinien być wygląd auta ale jego osprzęt.
pozdrawiam i do zobaczenia w błocie
I Runda – 11-12 maja 2012
II Runda – 24-25 sierpnia 2012
III Runda – 19-20 października 2012
mamy już nową formułę rajdu:
Dopiero co zakończyliśmy tegoroczną edycję COVAL Puchar Polski OFF-ROAD PL, a już ruszyły szeroko zakrojone przygotowania do edycji 2012. Zapowiada się sporo zmian, o których będziemy Was informować na bieżąco. Hasło przewodnie przyszłorocznego cyklu zdradza w pewnym stopniu to, co przygotowujemy dla zawodników. „Przyspieszamy” – dłuższe trasy, więcej godzin intensywnej jazdy po trudnym trudnym i urozmaiconym terenie – to tylko przedsmak tego, o czym dowiecie się już wkrótce.
czyli brzmi nieźle.
są już otwarte listy startowe i podane jest wpisowe.
nie ma tylko jednego.
regulaminu który jest tak istotny żeby podjąć decyzję "pojadę czy nie pojadę"
"dopuszczą moje auto czy nie"
jak już pisałem jakiś czas temu miło by było gdyby klasa adventure nie wymuszała "autopodobnego" wygladu samochodu.
śladem magamu, zmoty i wielu innych rajdów na których sprawdzają się ograniczenia co do tej klasy ( wyciagarki elektryczne i koła do 35", brak zwolnic) tak tez powinno być tutaj.
w związku z malejącą frekwencją organizator powinien się otworzyć na załogi które mają auta zbudowane troszke inaczej niż teraz wymagaja tego przepisy pucharu.
ograniczeniem nie powinien być wygląd auta ale jego osprzęt.
pozdrawiam i do zobaczenia w błocie
Asus 4X4 team
Re: off-road pl 2012
a z kąd wielkie oczy? strona zmodyfikowana 2.02.2012. ale miło, ze w końcu sie pojawił. szkoda, że w starej formie
Asus 4X4 team
miło to by było gdyby regulamin był konsekwentnie przestrzegany przez orgapanxyz pisze: miło by było gdyby klasa adventure nie wymuszała "autopodobnego" wygladu samochodu.

regulamin bezpieczeństwa jest trochę nieaktualny

a tak mi się jakoś wkleiłypanxyz pisze:a z kąd wielkie oczy?

powodzenia na rajdzie.
- Big Daddy
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Regulamin techniczny zawsze był traktowany dość swobodnie przez organizatora , pamiętam jak warunkowo dopuszczało się samochód z pękniętą w narożniku przednią szybą a zmota na Jeep Wilis ( otwarte nadwozie) bez klatatki bezpieczeństwa ,przechodziła bezproblemowo.
Wracając do punktu regulaminu o wymogu dopuszczenia do ruchu drogowego , to chyba już czas przestać się oszukiwać ,
w ostatnich latach można śmiało postawić tezę że 90% pojazdów przegląd na stacji diagnostycznej ma załatwiony po znajomości albo całkiem na lewo.
Auta z klasy Extrem to trzeba by badać na stacji diagnostycznej w nocy , bez prądu i po pijanemu żeby przeszły zgodnie z wszystkimi wymogami.
Skończmy z tą obłudą albo zacznijmy konsekwentnie egzekwować zapisy regulaminu , ale wtedy zamordujemy amatorski off road w Polsce.

Wracając do punktu regulaminu o wymogu dopuszczenia do ruchu drogowego , to chyba już czas przestać się oszukiwać ,
w ostatnich latach można śmiało postawić tezę że 90% pojazdów przegląd na stacji diagnostycznej ma załatwiony po znajomości albo całkiem na lewo.
Auta z klasy Extrem to trzeba by badać na stacji diagnostycznej w nocy , bez prądu i po pijanemu żeby przeszły zgodnie z wszystkimi wymogami.

Skończmy z tą obłudą albo zacznijmy konsekwentnie egzekwować zapisy regulaminu , ale wtedy zamordujemy amatorski off road w Polsce.

- Big Daddy
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Myślę że już mamy początki zawodowych zespołów rajdowych , do końca dekady w większości poważniejszych imprez off road dominować będą tego typu zespoły.
Nie o to mi chodziło w moich poprzednich wywodach , chciałem zwrócić uwagę na problem dopuszczania do zawodów zmot które nie mogą spełnić wymogu regulaminowego mówiącego o dopuszczeniu do ruchu drogowego w/w pojazdów.
Z racji wykonywanego zawodu moje wnioski są poparte wieloletnimi doświadczeniami.
Zmieńmy zapisy regulaminów , organizujmy zawody off road na terenach wyłączonych z ruchu drogowego i wtedy spokojnie startujmy nawet najbardziej wymyślnymi pojazdami.Przykład KING OF THE HAMMERS.
Nie o to mi chodziło w moich poprzednich wywodach , chciałem zwrócić uwagę na problem dopuszczania do zawodów zmot które nie mogą spełnić wymogu regulaminowego mówiącego o dopuszczeniu do ruchu drogowego w/w pojazdów.
Z racji wykonywanego zawodu moje wnioski są poparte wieloletnimi doświadczeniami.
Zmieńmy zapisy regulaminów , organizujmy zawody off road na terenach wyłączonych z ruchu drogowego i wtedy spokojnie startujmy nawet najbardziej wymyślnymi pojazdami.Przykład KING OF THE HAMMERS.

powiedział bym że na liście zgłoszonych dzikie tłumy 

Co się cieszysz? puchar jest w miare ok 

L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
pierdzielenie. faktem jest, ze 2 lata temu odcinki sie robiło w 1,5h i do domu spać.
w zeszłym roku się postarali i łatwo nier bylo
w zeszłym roku się postarali i łatwo nier bylo
Asus 4X4 team
Teraz na każdej rundzie mają być dwa odcinki dzienne i jeden nocny to jazdy podobno więcej.
Ciekaw jestem w jakim to będzie rozkładzie bo nigdzie nie pisze o tym. Czy będą dwa etapy dzienne jednego dnia, czy rajd wydłuży się o jeden dzień czy jak, wie ktoś może?
GMS Team Chełm
www.gmsteam.pl
www.gmsteam.pl
Najgorsze jest to, że tydzień przed PP jest Magam i pewnie dlatego ominie nas I runda w Nowej Dębie i zapewne nie tylko nas...
GMS Team Chełm
www.gmsteam.pl
www.gmsteam.pl
chyba kto szybciej dotrze do domupanxyz pisze:w niedziele bedzie jeszcze dniówka

weź łożko ze sobą
to nie trzeba do domu w międzyczasie.

L E D for off-road
po co łóżkoLiroz pisze:weź łożko ze sobąto nie trzeba do domu w międzyczasie.

Myślę, że kierunek zmian jest OK.
Zwiększenie liczby prób - OK
Przedłużenie rajdu OK
Ostatnia runda punktowanax2 bez sensu dla mnie tylko zagrywka marketingowa aby przyjechail(dodatkowo) niespełnieni
Nacisk na BT Jeżeli coś wymagamy to bądźmy konsekwentni
Mimo wszystkich zastrzeżeń to bardzo wymagający cykl rajdów przeprawowych.,
I chłopaki , nie sztuka się wpierd..... w kałużę ale z niej wyjechac.

Zwiększenie liczby prób - OK
Przedłużenie rajdu OK
Ostatnia runda punktowanax2 bez sensu dla mnie tylko zagrywka marketingowa aby przyjechail(dodatkowo) niespełnieni
Nacisk na BT Jeżeli coś wymagamy to bądźmy konsekwentni
Mimo wszystkich zastrzeżeń to bardzo wymagający cykl rajdów przeprawowych.,
I chłopaki , nie sztuka się wpierd..... w kałużę ale z niej wyjechac.

WWW.4XDRIVE.COM - nowe otwarcie
liverpool pisze: Nacisk na BT Jeżeli coś wymagamy to bądźmy konsekwentni

liverpool pisze: I chłopaki , nie sztuka się wpierd..... w kałużę ale z niej wyjechac.![]()
![]()
![]()
Robert i tu jak na razie jesteś na z góry wygranej pozycji

Trzeba wierzyćStanley16 pisze:Najgorsze jest to, że tydzień przed PP jest Magam i pewnie dlatego ominie nas I runda w Nowej Dębie i zapewne nie tylko nas...

Xtreme Off Road Team
692 490 694
692 490 694
Zgoda Mariusz ale nie każdy jest właścicielem serwisu off .. no i zależy też w jakim stylu sie Magam zakończyTrzeba wierzyć ! Pięć dni to kupa czasu ......

nie mówiąc już o finansach bo to dla nas jest największym problemem do pokonania. Po Magamie ciężko będzie się podnieśc finansowo w tydzień
))

Łof-rołd jest Git Majonez
piątek 11 maja
9:00 otwarcie biura rajdu, odbiór administracyjny
10:00 - 15:00 Badania Kontrolne
16:00 Odprawa zawodników
17:00 Start do Prologu na Torze Motocrossowym w Nowej Dębie
21:00 Ogłoszenie wyników Prologu i Listy Startowej do Etapu 1
sobota 12 maja
7:00 Start do Etapu 1
13:00 Zamknięcie METY Etapu 1
13:30 Lista Startowa do Etapu 2
14:00 Start do Etapu 2
20:00 Zamknięcie METY Etapu 2
20:30 Lista Startowa do Etapu 3
21:00 Start do Etapu 3
3:00 Zamknięcie METY Etapu 3
a gdzie czas na naprawy aut??? jak ktos da ciała na 1 etapie to może jechac do domu.
chyba wolał bym zacząć w piątek od nocki a nastepnie w sobote etap dzienny i jeszcze jeden nocny. może z 6 godzin przerwy
miedzy etapami bo teraz mi to wyglada na 1 etap podzielony na rozdziały.
9:00 otwarcie biura rajdu, odbiór administracyjny
10:00 - 15:00 Badania Kontrolne
16:00 Odprawa zawodników
17:00 Start do Prologu na Torze Motocrossowym w Nowej Dębie
21:00 Ogłoszenie wyników Prologu i Listy Startowej do Etapu 1
sobota 12 maja
7:00 Start do Etapu 1
13:00 Zamknięcie METY Etapu 1
13:30 Lista Startowa do Etapu 2
14:00 Start do Etapu 2
20:00 Zamknięcie METY Etapu 2
20:30 Lista Startowa do Etapu 3
21:00 Start do Etapu 3
3:00 Zamknięcie METY Etapu 3
a gdzie czas na naprawy aut??? jak ktos da ciała na 1 etapie to może jechac do domu.
chyba wolał bym zacząć w piątek od nocki a nastepnie w sobote etap dzienny i jeszcze jeden nocny. może z 6 godzin przerwy
miedzy etapami bo teraz mi to wyglada na 1 etap podzielony na rozdziały.
Asus 4X4 team