II runda PP
Moderator: Student
II runda PP
Ostatnio zmieniony wt cze 10, 2008 2:20 pm przez bugi, łącznie zmieniany 1 raz.
Może kolejny raz i może monotematycznie - czy znów 35" pojada w Adventure
.......................................................

Więcej TAM - mniej TU ...
http://www.lech-pol4x4.pl
Hehehhe a do PP to już będą nawet 2AdAm pisze:Pewnie nie pojadą, tak jak samochody w których jest zamontowany Twin MotorLechuPL pisze:Może kolejny raz i może monotematycznie - czy znów 35" pojada w Adventure.......................................................

Jak już EX rozpoczęliśmy tam zostajemy

To co Cię tak to adventure interesuje jak w Ex jedziecie (bo jak dla mnie to mogą i na gąsienicach jechaćLechuPL pisze:Hehehhe a do PP to już będą nawet 2AdAm pisze:Pewnie nie pojadą, tak jak samochody w których jest zamontowany Twin MotorLechuPL pisze:Może kolejny raz i może monotematycznie - czy znów 35" pojada w Adventure.......................................................
![]()
![]()
Jak już EX rozpoczęliśmy tam zostajemy

Bo na 1 edycji wystrzelili nas trochę - i na ta sobie pojadę z podjechaniami 35 w Adventure może

AdAm pisze:
A przyjedź. Najwyżej pojedziesz z ostatniego miejsca na nockę i zobaczysz czy fajnie się wyprzedza wklejone załogi jak na trasie wąsko.

bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...
I tak mieli łatwiej jadąc na 35 simexach.My też startowaliśmy jako jedni z ostatnich ale jechaliśmy na regulaminowych oponach. Rozumiem że koledzy są z waszego teamu. Regulamin jest raczej jasny jeżeli chodzi o rozmiar opon i nie doczytałem o warunkowym dopuszczeniu. Na pewno chłopaki umieją jeżdzić co widać po zajętym miejscu ale niech włożą 33 na Ostródę i nie będzie tematu.
Taaa, jakby tak akurat leżały w garażu to pewnie nie byłby problem, ale kupować specjalnie to chyba bez sensu.Zbyszek G pisze:I tak mieli łatwiej jadąc na 35 simexach.My też startowaliśmy jako jedni z ostatnich ale jechaliśmy na regulaminowych oponach. Rozumiem że koledzy są z waszego teamu. Regulamin jest raczej jasny jeżeli chodzi o rozmiar opon i nie doczytałem o warunkowym dopuszczeniu. Na pewno chłopaki umieją jeżdzić co widać po zajętym miejscu ale niech włożą 33 na Ostródę i nie będzie tematu.
Zdajesz sobie sprawę co by się działo gdyby taka załoga została wrzucona do extremu i jechała gdzieś z przodu - byłby dym jak diabli gdyby się przez 20 minut pod jedną góreczkę ciągnęli a reszta by musiała stać.
Sytuacja dla organizatora była niezręczna ale według mnie to było słuszne i w miarę sprawiedliwe posunięcie. Myślę że i tak Patrol na 35" nie jest bardziej mobilny od suzuki na 31" więc te 2.5 cm nie tak wiele zmieniły jeśli chodzi o jazdę tej załogi. Jakoś kosiarka jechała na malutkich kółeczkach (nie wiem czy to chociaż 29" było) i chłopaki nie płakali że
inni jadą na 33".
I nie piszę o tym dlatego że akurat byli to koledzy z teamu ale dlatego że nie chciałbym aby w ex jechały samochody z elektrycznymi wyciągarkami (no chyba że z ostatniego miejsca)

Kosiarka jechała jako pierwsza to nie wiem czy wogóle gdzieś się podczepiali windą.Poza tym to nie jest samochód tylko quad z kierownicą.Przed Bojanowem też kupowaliśmy opony i chętnie wziąłbym 35 ale organizator powiedział że można jechać TYLKO na rozmiarach regulaminowych. Przy dużych ciężkich samochodach jak Patrol czy Gelenda moim zdaniem rozmiar opony ma ogromne znaczenie.Może warto zmienić regulamin i dopuścić 35 w Adventure i wtedy po problemie.
Trzeba było jechać zaraz za nimi, albo przedZbyszek G pisze:Kosiarka jechała jako pierwsza to nie wiem czy wogóle gdzieś się podczepiali windą.

Zbyszek G pisze: Może warto zmienić regulamin i dopuścić 35 w Adventure i wtedy po problemie.
To byłoby najlepsze rozwiązanie. Może jakąś petycję do organizatorów ?
Ciekawe czy czytają forum

Tylko że jeśli zmienią regulamin w połowie trwania sezonu to znajdą się tacy którzy będą niezadowoleni. Tak czy siak dupa z tyłu.
A przecież najważniejszy jest FUN z jazdy a nie wyniki

- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Te 2,5 cm "na dole" to może trochę daje, ale te "u góry" to chyba niewiele (chyba że o nadkole obciera i oponę podgrzewa - wtedy lepsza przyczepność czy cośPrzemekslaw pisze:35-33=2 || 2x2,54=5,08 cmAdAm pisze:(...) więc te 2.5 cm nie tak wiele zmieniły jeśli chodzi o jazdę tej załogi. (...)![]()
a jesli byłyby to nalewki to juz w ogóle

- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Ten jeden cal wyżej w Bojanowie jednak był ważny - pamiętacie tą groblę przy rowie z woda na dojazdówce w nocy ( chyba 600 m ) ?
Wisielismy na brzuchu co chwilę i trzeba był sie przeczepiac kilkanaście razy , żeby wyjechać - wkurzające to było i czasu zabrało od cholery . I wtedy mozna było sobie pomysleć , co by było gdybym miał 35 ? A dojazdówka wspólna dla extremu i adv. , co już całkiem dołowało 33.
Wisielismy na brzuchu co chwilę i trzeba był sie przeczepiac kilkanaście razy , żeby wyjechać - wkurzające to było i czasu zabrało od cholery . I wtedy mozna było sobie pomysleć , co by było gdybym miał 35 ? A dojazdówka wspólna dla extremu i adv. , co już całkiem dołowało 33.
Xtreme Off Road Team
692 490 694
692 490 694
Coś tam było kiedyś o baletnicy czy coś...
Panowie, więcej pomyślunku a nie tylko deptać po gazie z okrzykiem "fajaaa"
Gdyby tak do tych opon podchodzić to dlaczego nikt w Ex nie wkłada większych niż 35", skoro można ? Przecież możnaby włożyć takie 39" swampery - toż to by dopiero wymiatało...
Popatrzcie na tych co mają kółka po 31" i mniej i jadą. Jakoś nie płaczą i z miarką nie chodzą ile to im brakuje i gdzie to by nie przejechali gdyby mieli 2 cm więcej prześwitu.

Panowie, więcej pomyślunku a nie tylko deptać po gazie z okrzykiem "fajaaa"

Gdyby tak do tych opon podchodzić to dlaczego nikt w Ex nie wkłada większych niż 35", skoro można ? Przecież możnaby włożyć takie 39" swampery - toż to by dopiero wymiatało...
Popatrzcie na tych co mają kółka po 31" i mniej i jadą. Jakoś nie płaczą i z miarką nie chodzą ile to im brakuje i gdzie to by nie przejechali gdyby mieli 2 cm więcej prześwitu.
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Technika jazdy techniką, ale nie wmawiajcie nikomu ze rozmiar kół nie robi różnicy
jakby ktoś zaczął śmigac na wiekszych to i reszta by smigała, ale to nie mój problem.
Wpadki typu ze ktos jedzie w Ad na 35" nie powinny miec miejsca, z jakiej paki ktos taki został wpisany na liste startową, regulaminu nie czytał czy jak ? Wg mnie jest to bardzo nie fer i takie osoby powinny zostac z góry odesłane do domu..
Jednak, nie jest to mój problem wiec wiecej tego wątku nie poruszam.
Ale nie piszcie, że rozmiar kół nie ma znaczenia ...

jakby ktoś zaczął śmigac na wiekszych to i reszta by smigała, ale to nie mój problem.
Wpadki typu ze ktos jedzie w Ad na 35" nie powinny miec miejsca, z jakiej paki ktos taki został wpisany na liste startową, regulaminu nie czytał czy jak ? Wg mnie jest to bardzo nie fer i takie osoby powinny zostac z góry odesłane do domu..
Jednak, nie jest to mój problem wiec wiecej tego wątku nie poruszam.
Ale nie piszcie, że rozmiar kół nie ma znaczenia ...