Baza tracków

systemy nawigacji satelitarnej, odbiorniki i osprzęt

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
stef

Kontaktowanie:

Post autor: stef » pn kwie 14, 2008 5:39 am

no trzeba przyznać ze super zrobione.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » wt kwie 15, 2008 9:59 pm

a jak moge u siebie uruchomic tego php zeby pokazal trase z mojego pliku plt ?

tylko tak lopatologicznie poprosze...

I druga sprawa da sie jakos planowac tras enp w google maps i potem ja wrzucac do OziegoCE. ???

Awatar użytkownika
stef

Kontaktowanie:

Post autor: stef » wt kwie 15, 2008 10:31 pm

grzes pisze:a jak moge u siebie uruchomic tego php zeby pokazal trase z mojego pliku plt ?

I druga sprawa da sie jakos planowac tras enp w google maps i potem ja wrzucac do OziegoCE. ???
to jest wersja testwa. tzn jeszcze nie udostepnilem takiej wersji by mozna bylo sie zalogowac i wprowadzic wlasna trase.

a co do planowania trasy w google i potem wrzucenie na oziego... hmm pewnie by sie dalo, wyprodukowac plik kml z googli i potem juz napisac skrypcik i przewalis wspolrzedne do oziego... tzreba by popracowac nad tym

ale chyba będe zmuszony wybierać trasy te które moga oglądać wszyscy uzytkownicy, bo niestety ale już jedna musiałem wywalić bo prowadziła przez drogi leśne po których jak sie dowiedzialem z maila od lesnika nie wolno jezdzic... co ciekawe tymi drogami śmigaja latem ludzie nad jeziorko i żadnego znaku nie ma... ale znajomy pisał że już nieprzyjemności były.. właśnie przez internet.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany

Awatar użytkownika
grzegorzh

Post autor: grzegorzh » śr kwie 16, 2008 10:05 am

stef pisze:ale chyba będe zmuszony wybierać trasy te które moga oglądać wszyscy uzytkownicy, bo niestety ale już jedna musiałem wywalić bo prowadziła przez drogi leśne po których jak sie dowiedzialem z maila od lesnika nie wolno jezdzic... co ciekawe tymi drogami śmigaja latem ludzie nad jeziorko i żadnego znaku nie ma... ale znajomy pisał że już nieprzyjemności były.. właśnie przez internet.
Zaraz Ci ktoś wrzuci tracka z jakiegoś rajdu i też będzie problem, bo:
a) organizator nie bardzo chce, żeby ktoś jeździł po trasie imprezy, w której nie uczestniczył,
b) track prowadzi przez teren, na którego przejechanie była zgoda, ale tylko w trakcie rajdu.
Pomysł sam z siebie fajny, ale bez "totalnej kontroli", wg mnie niemożliwy do zrealizowania.

Awatar użytkownika
stef

Kontaktowanie:

Post autor: stef » śr kwie 16, 2008 10:38 am

grzegorzh pisze:
stef pisze:ale chyba będe zmuszony wybierać trasy te które moga oglądać wszyscy uzytkownicy, bo niestety ale już jedna musiałem wywalić bo prowadziła przez drogi leśne po których jak sie dowiedzialem z maila od lesnika nie wolno jezdzic... co ciekawe tymi drogami śmigaja latem ludzie nad jeziorko i żadnego znaku nie ma... ale znajomy pisał że już nieprzyjemności były.. właśnie przez internet.
Zaraz Ci ktoś wrzuci tracka z jakiegoś rajdu i też będzie problem, bo:
a) organizator nie bardzo chce, żeby ktoś jeździł po trasie imprezy, w której nie uczestniczył,
b) track prowadzi przez teren, na którego przejechanie była zgoda, ale tylko w trakcie rajdu.
Pomysł sam z siebie fajny, ale bez "totalnej kontroli", wg mnie niemożliwy do zrealizowania.
No dokładnie... masz rację.
To wypali ale w lokalnej strefie i tylko dla np. spraw klubowych.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany

Awatar użytkownika
grzegorzh

Post autor: grzegorzh » śr kwie 16, 2008 10:58 am

stef pisze:Pomysł sam z siebie fajny, ale bez "totalnej kontroli", wg mnie niemożliwy do zrealizowania.
No dokładnie... masz rację.
To wypali ale w lokalnej strefie i tylko dla np. spraw klubowych.[/quote]
To już lepiej wymieniać się trackami na regionie.
Ale np. tracki z wyprawy dookoła świata, to jak najbardziej ;)

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » śr kwie 16, 2008 11:40 am

stef pisze:
grzes pisze:a jak moge u siebie uruchomic tego php zeby pokazal trase z mojego pliku plt ?

to jest wersja testwa. tzn jeszcze nie udostepnilem takiej wersji by mozna bylo sie zalogowac i wprowadzic wlasna trase.

a co do planowania trasy w google i potem wrzucenie na oziego... hmm pewnie by sie dalo, wyprodukowac plik kml z googli i potem juz napisac skrypcik i przewalis wspolrzedne do oziego... tzreba by popracowac nad tym

ale chyba będe zmuszony wybierać trasy te które moga oglądać wszyscy uzytkownicy, bo niestety ale już jedna musiałem wywalić bo prowadziła przez drogi leśne po których jak sie dowiedzialem z maila od lesnika nie wolno jezdzic... co ciekawe tymi drogami śmigaja latem ludzie nad jeziorko i żadnego znaku nie ma... ale znajomy pisał że już nieprzyjemności były.. właśnie przez internet.
Chodzi mi o to ,ze jezdzac sobie po okolicy wg Oziego, nie do konca mam pewnosc ze wjezdzam na te droge ktora ogladalem w google maps, wiec stad moje zainteresowanie tym zeby planowac droge w google i potem wrzucac to do oziego.

A to co juz przejechalem moge zobaczyc w goolemaps i jest ok.

Problem co do tego gdzie ktos jezdzi to inna sprawa. Wiadomo ze po polnych drogach jest ok, ale po polu juz nie. Do lasu nie wjezdzam, bo tylko mozna sobie biedy napytac. Mysle ze to czy tracki beda publikowane czy nie, nie zmieni faktu ze sa buraki ktore maja 4x4 i nie przejmuja sie nikim i niczym, jak zobaczy droge to sie wpakuje bez wzgeldu na wszsytko - robiac nam kolo piora :(

A bedzie w ogole dostepna wersja zebym mogl uwidocznic wlasnego tracka z pliku plt ?
Jesli tak to kiedy ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „GPS”