obudowy Otterbox
Moderator: Albert_N
obudowy Otterbox
Przetestowałem ostatnio dwie obudowy Otterbox- do PDA i do GPS z Bluetooth. Jestem pozytywnie zaskoczony, że w gęstym lesie, pod kilkoma warstwami grubego plastiku, mój Mio 550 nie gubił sygnału.
Obudowa z mocowaniem na kierownicę motocykla daje solidną ochronę.
Magnes z obudową na GPS jest tak silny, że trzeba dobrze się zaprzeć, żeby go oderwać. Wielokrotne ataki gałęzi też go nie zerwały.
http://krzyk_gps.dobrebopolskie.com/
Obudowa z mocowaniem na kierownicę motocykla daje solidną ochronę.
Magnes z obudową na GPS jest tak silny, że trzeba dobrze się zaprzeć, żeby go oderwać. Wielokrotne ataki gałęzi też go nie zerwały.
http://krzyk_gps.dobrebopolskie.com/
LR Disco 3.5 V8i, 92', +2''
"I hate asfalt"
"I hate asfalt"
- foresterV8
- jestem tu nowy...
mam, używam, potwierdzam - pancerne i praktyczne. Deszcz, śnieg czy upadek palmtopa w wodę czy błoto już nie są problemem. Można wypłukać dosłownie w rzece. Sprawdzałem szczelność wlewając wodę do środka (bez palmtopa, żeby nie było wątpliwości:))). Jedynym utrudnieniem jest podłaczanie kabli, np od zasilania, ale da się z tym żyć - coś za coś.
- foresterV8
- jestem tu nowy...
ja mam gps'a po bluetooth, więc nie mam problemu z tłumieniem sygnału. Ale coś za coś - bluetooth zżera więcej energii z baterii PDA, co w samochodzie nie jest specjalnie kłopotliwe, ale poza autem już nie jest tak różowo. Awaryjnie mam zasobnik na 6 baterii AA podłączany przez USB i zdaje to egzamin jak zasilanie dodatkowe. Jak się postaram, to upycham go w otterboxie z Dellem X51V i hermetycznie zamykam na długie godziny:) Zdecydowanie wolę nawigację opartą na PDA niż np Garmina, bo ma po prostu większe możliwości.
- foresterV8
- jestem tu nowy...
Raz kozie smierc
Zamowilem
Jak przyjdzie to przetestuje i napisze jak robi z iPAQ.
EDIT.
Testy pozytywne
Strata sygnalu GPS jest znikoma. W sumie jestem zadowolony, choc sa dwa mankamenty. Pierwszy to brak przycisku wylacz na obudowie (hw6510) ale to akurat maly problem bo wylaczam softem. Drugi to brak mocowania. Nie bardzo jest jak to zamontowac np. w aucie tak zeby sie szybko dalo wyjac, ale cos sie pomysli.

EDIT.
Testy pozytywne

To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?