gdzie jest mapa w Garminie 278

systemy nawigacji satelitarnej, odbiorniki i osprzęt

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Flor

gdzie jest mapa w Garminie 278

Post autor: Flor » ndz kwie 19, 2009 9:25 pm

przerzucałem trasę z PC na Garmina 278 i teraz nie pokazuje mi City Nawigatora Europe tylko jakąś bazową :)17 a przy wgrywaniu komunikat że nie pokrywa mu się z mapą na GPS ie :)16 w ustawieniach niby jest i bazowa i city :-? co skopałem ?? ma ktoś jakiś pomysł ?? :)21

apwel
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: gdzie jest mapa w Garminie 278

Post autor: apwel » pn kwie 20, 2009 7:37 am

Flor pisze:przerzucałem trasę z PC na Garmina 278 i teraz nie pokazuje mi City Nawigatora Europe tylko jakąś bazową :)17 a przy wgrywaniu komunikat że nie pokrywa mu się z mapą na GPS ie :)16 w ustawieniach niby jest i bazowa i city :-? co skopałem ?? ma ktoś jakiś pomysł ?? :)21
Mapy w garminach mają nazwy :

city navigator - gmapprom.img
dodatkowe regionalne - gmapsupp.img
sprawdź w trybie dysku wymiennego czy masz te pliki w pamięci urządzenia. Jeśli są te pliki lub bodaj jeden to mapa została odznaczona w opcjach map i wystarczy ja tylko zaznaczć "ptaszkiem"

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » pn kwie 20, 2009 11:59 am

mapwel pisze: sprawdź w trybie dysku wymiennego czy masz te pliki w pamięci urządzenia. Jeśli są te pliki lub bodaj jeden to mapa została odznaczona w opcjach map i wystarczy ja tylko zaznaczć "ptaszkiem"
mapa jest zaznaczona "ptaszkiem" i jest w pamięci urządzenia :)16 ale nie jest wyświetlana :)17

apwel
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: apwel » pn kwie 20, 2009 7:53 pm

Flor pisze:
mapwel pisze: sprawdź w trybie dysku wymiennego czy masz te pliki w pamięci urządzenia. Jeśli są te pliki lub bodaj jeden to mapa została odznaczona w opcjach map i wystarczy ja tylko zaznaczć "ptaszkiem"
mapa jest zaznaczona "ptaszkiem" i jest w pamięci urządzenia :)16 ale nie jest wyświetlana :)17
Ile zajmuje ten plik ?

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » pn kwie 20, 2009 8:35 pm

mapwel pisze: city navigator - gmapprom.img
dodatkowe regionalne - gmapsupp.img
sprawdź w trybie dysku wymiennego czy masz te pliki w pamięci urządzenia.
GPS MAP 278 nie działa w trybie dysku wymiennego i nie da się podejrzeć zawartości pamięci :-? przy próbie dogrania map jest komunikat że pamięć jest pełna :)16 w związku z powyższym potraktowałem go brutalnie :)21 wykasowałem i zainstalowałem mu wszystko od nowa :)21 i na razie chodzi :)2

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » sob kwie 25, 2009 8:02 am

Flor pisze:przerzucałem trasę z PC na Garmina 278 i teraz nie pokazuje mi City Nawigatora Europe tylko jakąś bazową :)17 a przy wgrywaniu komunikat że nie pokrywa mu się z mapą na GPS ie :)16 w ustawieniach niby jest i bazowa i city :-? co skopałem ?? ma ktoś jakiś pomysł ?? :)21

bo jak mapsourcem wgrywasz to sie caly pakiet map wymienia na nowy i wszystko co bylo do tej pory czyli inne mapy ida w diably...

Awatar użytkownika
mephi

Post autor: mephi » sob kwie 25, 2009 9:10 am

LR_Olek pisze:

bo jak mapsourcem wgrywasz to sie caly pakiet map wymienia na nowy i wszystko co bylo do tej pory czyli inne mapy ida w diably...

Dokładnie tak, ja sobie zrobiłem KUKU wgrywając mamy Bułgarii do Garnina z OEMową GPMapą...
no i musiałem sciągać oryginalną 'kopie' GPMapy, do wgrania w MapSource. Później zaznaczyć w Map Source
wszystko to co chce mieć w urządzeniu - a dopiero później wgrywanie. Nia ma wgrywania poszczególnych
komponentów :)3

Teraz mam porobione zrzuty poszczególnych zestawów map i konfiruacji w MapSource, zaś później w zależności
od potrzeby pcham taki zestaw albo go 205tki, albo do 60CSXa...
Chevissan@33"(Y61) V8 Diesel
Disco2 TD5

ODPOWIEDZ

Wróć do „GPS”