mapa polski 1839
Moderator: Albert_N
mapa polski 1839
Czy ktoś ma może wysokiej rozdzielczości skan mapy rosyjskiej polski z 1839 roku - szczególnie interesuje mnie kwadrat z okolicami Warszawy?
rybak
Re: mapa polski 1839
Jak mniemam chodzi Ci o Topograficzną Kartę Królestwa Polskiego w skali 1:126 000?
Co Cię interesuje:
- kol. 4 sec. 3 - teren na północ od Pruszkowa
- kol. 4 sec. 4 - teren na południe od Pruszkowa?
Wcześniejsze wydanie na płótnie (arkusze klejone z kawałków) czy późniejsze na bibule (arkusze bez klejeń)?
Gdzie przesłać - najlepiej ftp, bo to sporo MB.
P.S. I nie nazywaj tej mapy rosyjską, bo się polscy oficerowie Kwatermistrzostwa w grobach przewracają
Co Cię interesuje:
- kol. 4 sec. 3 - teren na północ od Pruszkowa
- kol. 4 sec. 4 - teren na południe od Pruszkowa?
Wcześniejsze wydanie na płótnie (arkusze klejone z kawałków) czy późniejsze na bibule (arkusze bez klejeń)?
Gdzie przesłać - najlepiej ftp, bo to sporo MB.
P.S. I nie nazywaj tej mapy rosyjską, bo się polscy oficerowie Kwatermistrzostwa w grobach przewracają

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
Jakby co - gdzieś mam 19-wieczne mapy Krakowa 

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Tak chodzi o Mapę Królestwa Polskiego. Interesuje mnie kwadrat na północ od Pruszkowa - Modlin, Czerwińsk nad Wisłą te rejony. Chcę przeanalizować zmiany biegu Wisły w tym rejonie. Arkusze bez klejeń chyba będą lepsze ale pewnie ty masz lepszą wiedzę o ew. różnicach. Nie mam własnego ftp, więc albo puszczę na priva mój adres mailowy lub w poniedziałek dowiem się o adres mojego służbowego ftp. I oczywiście przepraszam za "rosyjską" mapę. Nie miałem pełnej wiedzy.
Kraków na razie nie leży w centrum moich zainteresowań ale dzięki za info.
Kraków na razie nie leży w centrum moich zainteresowań ale dzięki za info.
rybak
Na maila nie pójdzie, a nie chcę kompresować tego, co mam. Lepiej służbowy ftp - może na PW, bo pewnie hasło potrzebne. Do analiz wizualnych obojętne, do GIS-u - lepsza bibuła. Zresztą mogę Ci przesłać oba wydania - sam zdecydujesz.
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi