Heloł
kto wie gdzie znaleźć jakąś starszą wersję Map Merge - taką, żeby zapisywała w .ozf2, a nie .ozf3?
Ściągnąłem sobie piękne mapki ortofoto z Geoportalu za pomocą MapoTero i chciałbym ich użyć na smyrofonie z Androidem. Połączyłem i skonwertowałem na ozf3, w Ozim na peceta wszystko bangla OK. Niestety Ozi na Androida jakoś nie może ich załadować - pojawia się napis "Map image not loaded" i tyle. Podejrzewam że po prostu wersja beta daje ciała. Chcę spróbować innej aplikacji, np. Androzic, ale tu niestety trzeba mieć starszą - niezakodowaną - wersję map, czyli właśnie ozf2.
Może ktoś ma u siebie coś starszego niż 1.15 - bo tę wersję udało mi się znaleźć na jakimś ruskim serwerze, ale niestety już jest za nowa. Nie wiem dokładnie która to powinna być, chyba 1.12 wystarczy.
Dzięks
Map Merge
Moderator: Albert_N
Re: Map Merge
Nie trzeba mieć oz2f. Może być oz3f ale ze starym kodowaniem. Imgt2Ozf 3.03 (nie nowszy) załatwi sprawę. Znajdziesz go w minutę i skonwertujesz map do ozf3 czytanego przez Androzica. Sprawdzałem przedwczoraj.