Map Merge

systemy nawigacji satelitarnej, odbiorniki i osprzęt

Moderator: Albert_N

Loukee
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Map Merge

Post autor: Loukee » czw kwie 05, 2012 11:31 pm

Heloł
kto wie gdzie znaleźć jakąś starszą wersję Map Merge - taką, żeby zapisywała w .ozf2, a nie .ozf3?
Ściągnąłem sobie piękne mapki ortofoto z Geoportalu za pomocą MapoTero i chciałbym ich użyć na smyrofonie z Androidem. Połączyłem i skonwertowałem na ozf3, w Ozim na peceta wszystko bangla OK. Niestety Ozi na Androida jakoś nie może ich załadować - pojawia się napis "Map image not loaded" i tyle. Podejrzewam że po prostu wersja beta daje ciała. Chcę spróbować innej aplikacji, np. Androzic, ale tu niestety trzeba mieć starszą - niezakodowaną - wersję map, czyli właśnie ozf2.
Może ktoś ma u siebie coś starszego niż 1.15 - bo tę wersję udało mi się znaleźć na jakimś ruskim serwerze, ale niestety już jest za nowa. Nie wiem dokładnie która to powinna być, chyba 1.12 wystarczy.
Dzięks
Disco 300 96

Heilsberg

Re: Map Merge

Post autor: Heilsberg » sob kwie 07, 2012 4:54 pm

Nie trzeba mieć oz2f. Może być oz3f ale ze starym kodowaniem. Imgt2Ozf 3.03 (nie nowszy) załatwi sprawę. Znajdziesz go w minutę i skonwertujesz map do ozf3 czytanego przez Androzica. Sprawdzałem przedwczoraj.

Loukee
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Map Merge

Post autor: Loukee » pn kwie 09, 2012 10:15 pm

DZIAŁA !! !!
:)2 :)2 Dzięki !! :)2 :)2
Disco 300 96

ODPOWIEDZ

Wróć do „GPS”