Aplikacja na telefon zamiast Roadbooka/karty na pieczątki

systemy nawigacji satelitarnej, odbiorniki i osprzęt

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
bilans
Kontaktowanie:

Aplikacja na telefon zamiast Roadbooka/karty na pieczątki

Post autor: bilans » pn mar 13, 2017 8:59 am

znamy roadbook znamy karty na pieczątki przypięte do auta ...
kombinuję coś innego : np Roadbook w smartfonie ? wiem to zbyt upraszcza ... ale jest potrzebny
i gorszy temat co zamiast karty na pieczątki ... mam pomysł na wykorzystanie nalepek NFC lub QR zamiast pieczątki
a smartfon z nfc jako odbiornik , oczywiście pojawia się problem uczciwości myślę że do załatwienia smartfon w woreczek/etui ? na lince do auta ??(zaplombowany)
co mi to da ? hmm np widzę na bazie kto gdzie jest , kto robi daną pieczątkę w danym momencie ! automatycznie mam wynik na bazie kto wygrywa !
oczywiście z korektą błędnie wbitych pieczątek , oszukanych , po czasie itd
i tak zastanawiam się czy nie odkrywam ameryki na nowo .. bo może jest już taka aplikacja ...co o tym myślicie czy ktoś się spotkał z was z czymś takim ??

proszę o informacje linki itd..
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Re: Aplikacja na telefon zamiast Roadbooka/karty na pieczątki

Post autor: Zibi » pn mar 13, 2017 11:38 am

Jak dla mnie system bezsensowny. W terenie nie używam smartfona bo jest zbyt deilkatny, wg, mnie nawet powinien być zakaz używania bowiem cześc osób na rajdach wykorzystując mapy zjezdza z trasy rajdu i podchodzi do pieczatek z innej strony. System też niekoniecznie bedzie programowo stabilny. Jednemu odbije, drugiemu nie. Linka do auta i karta plus pieczatki i cały sytstem kontroli jak pieczątkę zakoszą - zdecydowanie jest lepszy.

Awatar użytkownika
adam992

Post autor: adam992 » wt kwie 04, 2017 3:00 pm

Na Kujawsko Pomorskich Mistrzostwach OR pierwszy raz spotkaliśmy się z aplikacją w smartfonie zamiast roadbooka. Początkowo sceptycznie nastawieni do tego rozwiązania ale po chwili użytkowania super sprawa. trasa dobrze zaznaczona, pieczątki również prawie co do metra się zgadzały. Chyba jedyna wada- ja jako pilot czułem się lekko bezużyteczny na dojazdówkach bo jechało się jak na nawigacji.
Babell Extreme Off Road TEAM
Toyota LJ70 3.0 V6 KOCUR :)21
Discovery TD5

Awatar użytkownika
Wowos

Kontaktowanie:

Post autor: Wowos » wt kwie 04, 2017 3:04 pm

W quadowych zawodach mają sprzęty do elektronicznego odbijania PKPów. Działa to po RfID, czy cuś... Już nie pamiętam. Widziałem już ten system na paru samochodowych zawodach.
Finder to chyba obsługuje, o ile się nie mylę...
y60 autobus, czerwony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GPS”