GPS + laptop
Moderator: Albert_N
Rozmawiacie o kompach, które by wytrzymały "oddziaływanie terenówek". Zerknijcie tutaj na Durabook, może kogoś z Was to zainteresuje http://www.unicom.pl/index.php?page=30 (dwie pozycje na dole, przy tym drugim jest nawet filmik z prezentacją).
Może jest też ktoś, kto potrafi ocenić ten sprzęt? Zastanawiam się nad tym dla siebie, szczególnie że mogę mieć je taniej niż za sumę tam podaną.
Może jest też ktoś, kto potrafi ocenić ten sprzęt? Zastanawiam się nad tym dla siebie, szczególnie że mogę mieć je taniej niż za sumę tam podaną.
-
-
- Kontaktowanie:
Jeśłi chcesz to mogę do ciebie podjechać lub ty do mnie to pokaże ci mojego laptoka Panasonic cf-28 Toughbook.
Na targach w wawie w ostatni weekend dokonalismy spektakularnego testu tego urzadzenia. Sam CzesławJarząbek na niego przy wszystkich naskoczyl gdy ten lezal na ziemi.
A teraz pisze własnie z niego
Na targach w wawie w ostatni weekend dokonalismy spektakularnego testu tego urzadzenia. Sam CzesławJarząbek na niego przy wszystkich naskoczyl gdy ten lezal na ziemi.

Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

Ale Panasonic to chyba worek pieniędzy kosztuje, a ja na ten cel mam co najwyżej mały mieszek.GAZFAN pisze:Jeśłi chcesz to mogę do ciebie podjechać lub ty do mnie to pokaże ci mojego laptoka Panasonic cf-28 Toughbook.

wytrzymałościowo i hardwarowo to bez zarzutu, sie jawią, tylko firma "kogucik" sorry.. więc trudno im się będzie przebić na rynku, jak to z wprowadzeniem nowego produktu - spore nakłady i niełatwo przekonać nabywców to eksperymentowania.
klient przyzwyczajony do "markowego szpeju"
klient przyzwyczajony do "markowego szpeju"
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
Mogę już pochwalić się pierwszymi zdjęciami z realizowanego projektu GPS.
http://tomasz.sitaniec.net/index.php?di ... rojekt_GPS
Szczegóły oraz więcej fotek wkrótce
http://tomasz.sitaniec.net/index.php?di ... rojekt_GPS
Szczegóły oraz więcej fotek wkrótce

Samurai2 - on gada!
- Miskiller
-
dosc to kosmicznie wyglada... spox, a ja kupilem CF-27 bez dysku, klawiatury, flopa, baterii i zasilacza za 200 zl... dokupilem braki za okolo 300 zl i laptopik pancerny juz prawie dziala... mam klopot z swietlowka matrycy 250mm , narazie zalozylem z cf-25 i niedoswietla rogow bo za krotka...
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
Czasem na allegro pojawiają się notebooki firmy Getac - jeszcze bardziej pancerne niż produkty Panasonica, ale za to nie mają dotykowego ekranu, tylko pancerne szkło...Kosiak pisze:Rozmawiacie o kompach, które by wytrzymały "oddziaływanie terenówek"
Ogólnie to większość produktów Panasonica z serii toughbook bije wytrzymałością na głowę standardowe, plastikowe notebooki. Najbardziej pancerne Panasoniki to CF-28 [i następca CF-29], CF-18, i nieprodukowane CF-M34, CF-27 i staruszek CF-25. Czasem trafiają się okazje [ja mojego CF-27 wraz ze stacją dokującą kupiłem za 450zł], ale najniższe ceny są na amerykańskim lub angielskim ebayu, zarówno nowych jak i używanych. Cena w Polsce jest kosmiczna, zaś akcesoria nawet do starszych modeli kosztują jak za czasów, kiedy notebooki były rzadkością.
Dum spiro spero
GG 36740
GG 36740
Był to a nawet jeszcze jest Fujitsu-Siemens 10" z touchscreenem 
Tak więc klawiatura jest schowana z tyłu i nie ma do niej dostępu. Musi być fizycznie bo bez niej nie działa dotykowy ekran
Jestem już po pierwszych jazdach i muszę powiedzieć że ustrojstwo znacznie ułatwia jazdę przez pola i las. Zwłaszcza mapedit oprócz atualnego położenia, prędkości i wysokości zastępuje jeszcze kompas! Kupiłem ostatnio kilka nowych map w geodezji i będę musiał jeszcze się z nimi pomęczyć. Czeka mnie ekslploracja nowych terenów
Poszukuję jeszcze automapy w wersji na PC. Czasami trzeba pojechać po czarnym a sprzęt już i tak jest

Tak więc klawiatura jest schowana z tyłu i nie ma do niej dostępu. Musi być fizycznie bo bez niej nie działa dotykowy ekran

Jestem już po pierwszych jazdach i muszę powiedzieć że ustrojstwo znacznie ułatwia jazdę przez pola i las. Zwłaszcza mapedit oprócz atualnego położenia, prędkości i wysokości zastępuje jeszcze kompas! Kupiłem ostatnio kilka nowych map w geodezji i będę musiał jeszcze się z nimi pomęczyć. Czeka mnie ekslploracja nowych terenów

Poszukuję jeszcze automapy w wersji na PC. Czasami trzeba pojechać po czarnym a sprzęt już i tak jest

Samurai2 - on gada!
Witam,
powoli "zajawiam" się na laptoka z GPS...
hmm z tego co tu nakasztaniliscie to najlepiej Panasonica.
Od jakiej specyfikacji najlepiej sie zaczac rozgladac??
jaki procek, RAMu i jaki dysk i jaka karta graficzne (ile MB)
pozdr.
powoli "zajawiam" się na laptoka z GPS...

hmm z tego co tu nakasztaniliscie to najlepiej Panasonica.
Od jakiej specyfikacji najlepiej sie zaczac rozgladac??
jaki procek, RAMu i jaki dysk i jaka karta graficzne (ile MB)
pozdr.
Ostatnio zmieniony pn gru 26, 2005 9:23 pm przez Stefan, łącznie zmieniany 1 raz.

Ja od ponad roku używam z powodzeniem cieniutkiego Compaque Armada w tytanowej obudowie , wytrzymał kilka tysięcy kilometrów w plecaku na KTMie podczas moich wypraw i żyje . Ma procek PIII 600 i 256 RAMu używam w nim Oziego , Mapsurca , Mapedita , z pełnym komfortem pracy.
...podpis zawieszony do odwołania...