mocowanie tabletu, nie przyssawka!
Moderator: Albert_N
Re: mocowanie tabletu, nie przyssawka!
Jak wejdzie na dach i użyje tego:
http://www.ksixmobile.com/en/img2/2014/ ... -92452.jpg
http://www.ksixmobile.com/en/img2/2014/ ... -92452.jpg
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
Zasięg niech złapie co drugi dzień, tyle wystarczy
.
A selfi będzie z rąsi, nie z patyka
.

A selfi będzie z rąsi, nie z patyka

- JanekYJ
- jestem tu nowy...
Jeżeli chodzi o porządne mocowania do tabletów czy telefonów to polecam produkty RAM mounts, dostępne np. tu:
http://rammount24.pl/
http://rammount24.pl/
Wrangler YJ, 4.0l, +2,5" RE, +2" body, Warn m8000, STT 35x12,5, snorkel ARB, 4,56 G2 Axle
Z grubsza tak to zrobiłem. Jeszcze nie testowane w boju, ale próba szarpania wypadła pomyślnie.

-
-
Zbyt nisko moim zdaniem.
Tablet czy tam nawigacja powinna wisieć tak by patrzenie na nią nie wymagało ruchu głowy - same oczy powinny.
Tablet czy tam nawigacja powinna wisieć tak by patrzenie na nią nie wymagało ruchu głowy - same oczy powinny.
Za wysoko też nie pasuje umieszczać bo ogranicza widoczność.
Nie mniej to się nie sprawdzi z powodu drgań.
Jak potwierdzisz, że to nie robi to się poświęcę i zamontuję stary uchwyt który tej wady nie ma i zrobię foty.
Nie mniej to się nie sprawdzi z powodu drgań.
Jak potwierdzisz, że to nie robi to się poświęcę i zamontuję stary uchwyt który tej wady nie ma i zrobię foty.
Nie ważne czym lecz gdzie i z kim!
Sprawdze w boju i opisze.
-
-
Radek, to ten sam uchwyt co miałeś na mazurach
.
Drgało to to czy siedziało stabilnie
, jakoś sobie przypomnieć nie mogę - był chyba wyżej, nad nawiewami.
Właśnie zamówiłem uchwyt do tabletu, bardzo podobny do Twojego - ale na przyssawkę.

Drgało to to czy siedziało stabilnie

Właśnie zamówiłem uchwyt do tabletu, bardzo podobny do Twojego - ale na przyssawkę.
Nie, nie ten sam. Ten na mazurach byl od telefonu. Kupilem nowy z mocowaniem na sruby do zaglowka. Przykrecilem to na stelazu z plaskownikow.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Marcingalloper pisze:No pacta, a miałem się za takiego bystrzachę.
Wbijam pinezkę do trasy, którą planuję.
Tak przy okazji. Jak tam w Rumunii jest z internetem. Da radę jakąś kartę kupić, coś jak u nas pre-paid, wsadzić w router by mieć internet. Wakację planujemy bez telefonów, ale mapy muszą mieć internet - przynajmniej raz dziennie by się połączyć.
Zainstaluj sobie apke maps.me zciag mapy krajow ktore cie interesuja i tyle
Dziala to w trybie offline, nawet w telefonie cz tablecie karty simm byc nie musi
Mapy calkiem ok dziala fajnie
A mapy pobierasz jak i programm za free
Czwarte serce 

-
-
Dzięki, używam tego programu od dłuższego czasu jednak ma mapy nieco gorsze od map ofline dla OsmAnd.
W Rumunii będę szukał karty prepaid lokalnej sieci i w stary telefon jako router wrzucę.
W Rumunii będę szukał karty prepaid lokalnej sieci i w stary telefon jako router wrzucę.
Problem jest taki, za drga i ze widze w tablecie caly szyberdach.
Czas na wersje 1.2
Czas na wersje 1.2
wojteusz pisze: Nie mniej to się nie sprawdzi z powodu drgań.
Jak to babcia mówili?jradek pisze:Problem jest taki, za drga i ze widze w tablecie caly szyberdach.
Czas na wersje 1.2
-A nie mówiłam?

Nie ważne czym lecz gdzie i z kim!
-
-
Nad daszek z cykorkulką przykleiłem taki plastik by było jak przyssać przyssawkę uchwytu - i ujnia była jak cholera.
Rozebrałem daszek i pomiędzy wskaźnikami z tyłu mam blachę. Nawierciłem dziurkę:

W dziurkę od tyłu włożyłem
.... śrubę fi6mm:

Uchwyt rozkręciłem i w miejscu gdzie łączyło się to z przyssawką włożyłem w plastik wyszlifowaną nakrętkę, do której dospawałem wąs żeby przy skręcaniu się nie kręciła - no i robi zajebiście
.

Drga jak jest duża tarka na szutrach. W terenie lekko się giba ale widać wszystko idealnie
.
Rozebrałem daszek i pomiędzy wskaźnikami z tyłu mam blachę. Nawierciłem dziurkę:

W dziurkę od tyłu włożyłem

Uchwyt rozkręciłem i w miejscu gdzie łączyło się to z przyssawką włożyłem w plastik wyszlifowaną nakrętkę, do której dospawałem wąs żeby przy skręcaniu się nie kręciła - no i robi zajebiście

Drga jak jest duża tarka na szutrach. W terenie lekko się giba ale widać wszystko idealnie

ładne rusztowanie warszawskie ale brak żyroskopu i stabilizacji obrazuMarcingalloper pisze:Nad daszek z cykorkulką przykleiłem taki plastik by było jak przyssać przyssawkę uchwytu - i ujnia była jak cholera.
W dziurkę od tyłu włożyłem.... śrubę fi6mm:
Uchwyt rozkręciłem i w miejscu gdzie łączyło się to z przyssawką włożyłem w plastik wyszlifowaną nakrętkę, do której dospawałem wąs żeby przy skręcaniu się nie kręciła - no i robi zajebiście.
Drga jak jest duża tarka na szutrach. W terenie lekko się giba ale widać wszystko idealnie.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Tragedii nie ma, ale liczylem na wiecej.
Ten stelaz co popelnilem jest sztywny, dupa jest z tym co zrobila fabryka. Zastanawiam sie czy wogole tego nie wy...c i nie zroboc od poczatku wlasnego z plaskowniczkow.
Ten stelaz co popelnilem jest sztywny, dupa jest z tym co zrobila fabryka. Zastanawiam sie czy wogole tego nie wy...c i nie zroboc od poczatku wlasnego z plaskowniczkow.
-
-
klucz13 pisze: ładne rusztowanie warszawskie ale brak żyroskopu i stabilizacji obrazu![]()
Cykorkulkę i wysokościomierz chcę wywalić całkiem.
Jak złapię wenę, to zrobię zabudowę i tablet wbuduję tam na stałe. Bo tak jak zostawiam to trochę strach że wydłubią.
Albo szyby mocniej zaciemnię

Jak cena nie przeraża, to to jest zajebiste rozwiązanie
http://www.amazon.com/Mobotron-Heavy-du ... B007ZUAX8M
Widziałem na żywo. stabilne, ustawienie laptopa czy tableta w każdej pozycji zarówno dla drajwera jak i pilota.
http://www.amazon.com/Mobotron-Heavy-du ... B007ZUAX8M
Widziałem na żywo. stabilne, ustawienie laptopa czy tableta w każdej pozycji zarówno dla drajwera jak i pilota.
Kapec, disco 300TDi '97,
-
-
175 dolców to mniej więcej za tablet zapłaciłem, nie dam tyle za uchwyt.
Na komputer też mam w samochodzie zbyt mało miejsca bo i nad tym myślałem (mam chyba ze trzy sztuki eee).
U mnie się sprawdza rewelacyjnie. W na asfaltach w mieście, na szutrach jak i w gnoju gdy szarpią mnie kinatykami albo ja szarpię innych - nic się nie dzieje.
Nawet drzeć przestał, jestem bardzo zadowolony
.
Na komputer też mam w samochodzie zbyt mało miejsca bo i nad tym myślałem (mam chyba ze trzy sztuki eee).
U mnie się sprawdza rewelacyjnie. W na asfaltach w mieście, na szutrach jak i w gnoju gdy szarpią mnie kinatykami albo ja szarpię innych - nic się nie dzieje.
Nawet drzeć przestał, jestem bardzo zadowolony

-
-
Pewne sprawy wciąż nie dają mi spaćMirekY60 pisze:Nie mam pojęcia, na wyjazdach nie używam ani telefonów ani internetu.Marcingalloper pisze:No pacta, a miałem się za takiego bystrzachę.
Wbijam pinezkę do trasy, którą planuję.
Tak przy okazji. Jak tam w Rumunii jest z internetem. Da radę jakąś kartę kupić, coś jak u nas pre-paid, wsadzić w router by mieć internet. Wakację planujemy bez telefonów, ale mapy muszą mieć internet - przynajmniej raz dziennie by się połączyć.
Tam na Farcaul jest dosyć ciekawy podjazd, bez MTków może być ciężko.

Możesz podrzucić mi na PW ten film z tego podjazdu

Dróg ja tam widzę kilka, my próbowaliśmy tylko jedną i teraz siedzę i oglądam zdjęcia od znajomego i on nie jechał tędy co my próbowaliśmy

-
-
No dobra, poprzedni uchwyt poległ w Rumunii. Przyczyną było wzmocnienie zrobione przeze mnie klejem super glu - nie wiedziałem że ten klej potrafi rozpuścić Chiński plastik
. Także ten tego tamten uchwyt poległ.
Kupiłem jakiś czas temu inny, też Chiński i kosztujący jakieś grosze - ale ten z mocowaniem zagłówkowym.
Wywaliłem odkręcając żabki mocowania do zagłówka i przykręciłem do konsoli środkowej na dwie śrubki
.

Robi idealnie
.

Kupiłem jakiś czas temu inny, też Chiński i kosztujący jakieś grosze - ale ten z mocowaniem zagłówkowym.
Wywaliłem odkręcając żabki mocowania do zagłówka i przykręciłem do konsoli środkowej na dwie śrubki

Robi idealnie

Testy na tarkach przeszedl?
Mi sie cos podobnego uje.alo, musialem usztywnic od dolu i lata juz por roku.
Rumunia tez.
Rumunia tez.
-
-
Gorzej, przeżył wyprawę Marty z koleżankami, a było grubo bo wpadły mi filmy z rejestratorajradek pisze:Testy na tarkach przeszedl?
Rumunia tez.

Miałem go i ja na ostatnich kilku wyjazdach i też żadnych zastrzeżeń. Dodatkowym plusem jest to że jak ja jadę to ktoś kto siedzi obok bez problemu może go do siebie skierować, w poprzednim uchwycie trzeba było luzować mocowanie i później je skręcać bo drgał. Tu wszystko ścisłe, daje się przestawiać bez rozkręcania - jest mocno