Jaki Garmin ?

systemy nawigacji satelitarnej, odbiorniki i osprzęt

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Re: Jaki Garmin ?

Post autor: Damian » pt kwie 08, 2016 8:41 pm

Abo pisze: Jakiegoś Garmina mam "od zawsze", co do folderów, basecampa itp, oczywiście, ale - "jestem leniwy i cenie sobie wygodę :D"
ja też - dlatego preferuję jedno proste, czytelne i intuicyjne urządzenie do wszystkiego
bez bolączek androida, zyliarda aplikacji, każda do czegoś innego :)

a tak na marginesie, przecież Locus to OSM

Topo PL i OSM w zasadzie będą się przenikać, OSM rzeczywiście dogania projekt Topo, choć jak napisałem, w miejscach które aktualnie mam na tapecie, OSM jest słaby

więc głównym kryterium wyboru pozostanie urządzenie i to, czy z map wektorowych korzystasz zagranicą (mapy topo komercyjne garmina)

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pt kwie 08, 2016 9:42 pm

Jeszcze o POI.
Jadąc trasę wycieczki w zeszłym roku ciekawe miejsca wyszukiwaliśmy w aplikacji Polska Niezwykła, bo punktów jest dużo ale jakoś tak albo podaje nie po drodze, albo coś. Tak zawsze używałem też Google, teraz gdy OsmAnd pokazało co potrafi korzystam niemal tylko z niego. Wyszukuje wszystko zaczynając od bankomatu, przez bunkry po najbliższą ławkę aby sobie usiąść :)21 .

Z czego jeszcze korzystam, z monitorowania OsMo. Gdy jadę ja sam to wysyłam do "swojej" grupy znajomych link z lokalizacją na bieżąco o mojej pozycji, prędkości i przebytej trasie :)21. Kto chce może mnie szybko odnaleźć/dołączyć. Podobnie robią moi znajomi jak jadą to na email link jak ruszają i przez cały dzień widać gdzie kto jest - już raz się przydało przy wklejce :)2 .

Awatar użytkownika
JanekYJ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: JanekYJ » pn kwie 11, 2016 9:14 am

malibu pisze:Witam Kolegów serdecznie :D
W czym rzecz - otóż rozkraczył mi się całkowicie (styki) po kilkunastu latach używania Garmin nuvi 760, zaliczył parę dłuższych wyjazdów i na co dzień po Najjaśniejszej RP. Wybieram się teraz nad Bajkał, Kazachstan, itp.
i pytanie co kupić - oczywiście Garmina budżet tak max do 1Kpln.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
malibu
Ja polecam Montanę, może da się trafić używaną w tej cenie. A jak nie to pomyśl o dodatkowych 500zł do budżetu i kupisz nową. Wersja bez aparatu, bo po co to komu :)
Wrangler YJ, 4.0l, +2,5" RE, +2" body, Warn m8000, STT 35x12,5, snorkel ARB, 4,56 G2 Axle

ODPOWIEDZ

Wróć do „GPS”