mapy offline - coś nowego jest?
Moderator: Albert_N
Re: mapy offline - coś nowego jest?
Korzystam z Oruxa.
Chcialbym zapisac wiele waypoitow na mapie. Wygodniej mi sie to robi na laptopie. Czy jest jakas furtka do edytowania mapy na laptopie i wlozenia jej do tabletu?
Chcialbym zapisac wiele waypoitow na mapie. Wygodniej mi sie to robi na laptopie. Czy jest jakas furtka do edytowania mapy na laptopie i wlozenia jej do tabletu?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- andrzej627
-
- Kontaktowanie:
Ktoś używa Gaia gps?
Warto za to płacić 20 baksow rocznie?
Warto za to płacić 20 baksow rocznie?
Ciekaw jestem w czym to jest lepsze od MyTrails lub np Locus ?
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Nie wiem, polecją w USA. Wygląda to fajnie, ale w darmowej wersji nie można pobrać map do offline.
Mi tam Osmand leży najbardziej - proste, Openstreetmap jest znośnie dokładna, gpx wciąga elegancko. Ja bardziej dumam nad zmianą sprzętu nie softu. Mały ekran zaczyna mnie mierzić. Chyba jednak muszę w siakiś tani tablet pójść, tylko nie mam za bardzo pomysłu gdzie go powiesić. Chyba tylko zamiast lusterka wstecznego+kamera cofania.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Ja popelnilem fajny uchwyt w Pajero, jak chcesz to Ci podesle zdjecia.
I nie kupuj Huawei.
I nie kupuj Huawei.
Używam 7 calowego przymocowanego do szyby za pomocą uchwytu. Jedna uwaga, te tanie mają takie matryce, że nie dają się obsługiwać w okolurach z polaryzacją. Dlatego mus zmienić w końcu na coś z AMOLED.Kabal pisze: ↑pt sie 09, 2019 8:28 amMi tam Osmand leży najbardziej - proste, Openstreetmap jest znośnie dokładna, gpx wciąga elegancko. Ja bardziej dumam nad zmianą sprzętu nie softu. Mały ekran zaczyna mnie mierzić. Chyba jednak muszę w siakiś tani tablet pójść, tylko nie mam za bardzo pomysłu gdzie go powiesić. Chyba tylko zamiast lusterka wstecznego+kamera cofania.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Cenna uwaga. Ja chciałem Lenovo Yogę przykręcić do sufitu za ten zawias, ale córa radośnie rozbiłapurti pisze: ↑pt sie 09, 2019 9:13 amUżywam 7 calowego przymocowanego do szyby za pomocą uchwytu. Jedna uwaga, te tanie mają takie matryce, że nie dają się obsługiwać w okolurach z polaryzacją. Dlatego mus zmienić w końcu na coś z AMOLED.Kabal pisze: ↑pt sie 09, 2019 8:28 amMi tam Osmand leży najbardziej - proste, Openstreetmap jest znośnie dokładna, gpx wciąga elegancko. Ja bardziej dumam nad zmianą sprzętu nie softu. Mały ekran zaczyna mnie mierzić. Chyba jednak muszę w siakiś tani tablet pójść, tylko nie mam za bardzo pomysłu gdzie go powiesić. Chyba tylko zamiast lusterka wstecznego+kamera cofania.

tel. 504126172
tel. 504126172
Ja mam przed srodkowymi nawiewami. Moge pisac mejle podczas jazdy.
Możliwe, żę następna ewolucja to będzie właśnie taka nawigacjaKabal pisze: ↑pt sie 09, 2019 9:22 amCenna uwaga. Ja chciałem Lenovo Yogę przykręcić do sufitu za ten zawias, ale córa radośnie rozbiłapurti pisze: ↑pt sie 09, 2019 9:13 amUżywam 7 calowego przymocowanego do szyby za pomocą uchwytu. Jedna uwaga, te tanie mają takie matryce, że nie dają się obsługiwać w okolurach z polaryzacją. Dlatego mus zmienić w końcu na coś z AMOLED.Kabal pisze: ↑pt sie 09, 2019 8:28 amMi tam Osmand leży najbardziej - proste, Openstreetmap jest znośnie dokładna, gpx wciąga elegancko. Ja bardziej dumam nad zmianą sprzętu nie softu. Mały ekran zaczyna mnie mierzić. Chyba jednak muszę w siakiś tani tablet pójść, tylko nie mam za bardzo pomysłu gdzie go powiesić. Chyba tylko zamiast lusterka wstecznego+kamera cofania.Niemniej rozważam taką opcję mocno - możliwość złożenia gdy jest niepotrzebny, co przy okazji zdejmie go z oczu potencjalnych amatorów cudzej własności, w miarę mocne bebechy itd. W tym miejscu 10 cali też nie będzie jakoś szczególnie uciążliwe, a zakres mapy wzrośnie w stosunku do 7-8 cali bardzo mocno.

Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Pisanie w czasie jazdy jest niezdrowe. Miejsce optymalne, przy założeniu odsunięcia od deski w stronę kierowcy by nie zasłaniać nawiewów. To nam z kolei daje niebezpieczne instalacje przy nogach, konieczność chowania sprzętu przy opuszczaniu auta. Sufit jawi się lepszą opcją - głową nie dosięgnę nawet przy wypadku, nie kusi po złożeniu, maila też napiszę.
tel. 504126172
tel. 504126172
purti pisze: ↑pt sie 09, 2019 9:13 amUżywam 7 calowego przymocowanego do szyby za pomocą uchwytu. Jedna uwaga, te tanie mają takie matryce, że nie dają się obsługiwać w okolurach z polaryzacją. Dlatego mus zmienić w końcu na coś z AMOLED.Kabal pisze: ↑pt sie 09, 2019 8:28 amMi tam Osmand leży najbardziej - proste, Openstreetmap jest znośnie dokładna, gpx wciąga elegancko. Ja bardziej dumam nad zmianą sprzętu nie softu. Mały ekran zaczyna mnie mierzić. Chyba jednak muszę w siakiś tani tablet pójść, tylko nie mam za bardzo pomysłu gdzie go powiesić. Chyba tylko zamiast lusterka wstecznego+kamera cofania.

To miejsce jest ideolo . Yoge można za ten uchwyt powiesić .Kabal pisze: ↑pt sie 09, 2019 9:22 amCenna uwaga. Ja chciałem Lenovo Yogę przykręcić do sufitu za ten zawias, ale córa radośnie rozbiłapurti pisze: ↑pt sie 09, 2019 9:13 amUżywam 7 calowego przymocowanego do szyby za pomocą uchwytu. Jedna uwaga, te tanie mają takie matryce, że nie dają się obsługiwać w okolurach z polaryzacją. Dlatego mus zmienić w końcu na coś z AMOLED.Kabal pisze: ↑pt sie 09, 2019 8:28 amMi tam Osmand leży najbardziej - proste, Openstreetmap jest znośnie dokładna, gpx wciąga elegancko. Ja bardziej dumam nad zmianą sprzętu nie softu. Mały ekran zaczyna mnie mierzić. Chyba jednak muszę w siakiś tani tablet pójść, tylko nie mam za bardzo pomysłu gdzie go powiesić. Chyba tylko zamiast lusterka wstecznego+kamera cofania.Niemniej rozważam taką opcję mocno - możliwość złożenia gdy jest niepotrzebny, co przy okazji zdejmie go z oczu potencjalnych amatorów cudzej własności, w miarę mocne bebechy itd. W tym miejscu 10 cali też nie będzie jakoś szczególnie uciążliwe, a zakres mapy wzrośnie w stosunku do 7-8 cali bardzo mocno.
No i tak to widzę. W pajero jest nawet do czego. Plus zapięcie w pozycji złożonej. Następny upgrade chyba.
tel. 504126172
tel. 504126172
Muszę skońćzyć tą drukarkę 3d to będziemy tworzyć takie rzeczy 

Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
dzisiaj taki piszący wypchnął mnie na lewy pas, zorientował się dopiero przy przegazówce moto

tak że tak

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze