Czy kalsyczna nawigacja ma jeszcze sens?
Moderator: Albert_N
Re: Czy kalsyczna nawigacja ma jeszcze sens?
to kwestia odpowiedniego doboru farmaceutyków a nie nawigacji

Chyba nie.
Jak coś działa i jest sprawdzone, to po co zmieniać?
Drażni mnie jak mam coś aktualizować bo dodano cztery politycznie poprawne ikonki. I potrzeba na to 700MB.
I zapycha się śmieciem telefon, który jest sprawny, bateria trzyma ale nie ma już miejsca, mimo że czyszczony.
Nie potrzebuję 'nowszego, teraz jeszcze lepszego' urządzenia. Nie gram, nie robię zyliona zdjęć, nie mam fejsa na stendbaju... Używany do komunikacji, jak w biblii LaVeya przykazano.
Jak coś działa i jest sprawdzone, to po co zmieniać?
Drażni mnie jak mam coś aktualizować bo dodano cztery politycznie poprawne ikonki. I potrzeba na to 700MB.
I zapycha się śmieciem telefon, który jest sprawny, bateria trzyma ale nie ma już miejsca, mimo że czyszczony.
Nie potrzebuję 'nowszego, teraz jeszcze lepszego' urządzenia. Nie gram, nie robię zyliona zdjęć, nie mam fejsa na stendbaju... Używany do komunikacji, jak w biblii LaVeya przykazano.

Wujek Dobra Rada 

O to to!!!
Chce mieć raz, dobrze i na długo.
Chce mieć raz, dobrze i na długo.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Nawigacje sracje i google srogle, dawniej wystarczał mech na drzewach, słońce, księżyc i gwiazdy , komu to przeszkadzało 

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Wielkim korporacjom.
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
wez se kup porządnego garmina - tak jak cala australia używa
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Zdarza mi się robić prezentacje, a także różne oglądać. W tym prezentacje robione przez pracowników globalnych korpo oraz czarodziejów handlu i wywierania wpływu. Moja 13 letnia córka ogarnia Power Pointa lepiej niż którykolwiek z nichMroczny pisze: ↑czw lut 04, 2021 11:51 amto się starość nazywa...
ja wybierałem kwartał telefon i wybrałem źle..
wykluczenie cyfrowe sie zaczyna, nie nadążamy i to co dla młodzieży oczywiste u nas jest trudne. Stąd pomysł, ze pudełko z aplikacją na stałe jest lepsze niż aplikacja wgrana własnoręcznie

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Przebijam.
Małżonka, która nigdy nie korzystała z PowerPointa po krótkim kursie w domu zrobiła najlepszą prezentację szkoleniową w historii jej urzędu.
Po dwudniowym przeszkoleniu startowym z Excela i samodzielnej dalszej edukacji jest teraz najlepszym specem od Excela w robocie

Ale trzeba przyznać, że ogarnęła temat dalece bardziej, niż sporo znanych mi inżynierów pod kątem prezentacji danych - łącznie z geograficzną prezentacją statystyk na mapach itp.
A nie dalej jak wczoraj młodszy syn przez kilka godzin szkolił starszego z obsługi tabletu Wacoma. W tej chwili w domu w zasadzie wszyscy ogarniają tworzenie grafiki na kompie w różnych postaciach - ja 3D i prostą edycję video, młodszy w zasadzie wszystko oprócz grafiki inżynierskiej 3D, żona i starszy tworzenie grafiki i projektów na tablecie itp.
Większość ludzi ze smykałką do kreatywności wystarczy popchnąć leciutko by załapali temat.
A co do kluczowego zagadnienia - zniesienie opłat za roaming to dyrektywa UE. Gdzie masz te problemy z roamingiem jradek? Powinno hulać wszędzie, na polskim SIMie sprawdzone mam w PL, Czechach, Słowacji, na Węgrzech, w Rumunii, Niemczech, Portugalii, Hiszpanii i Finlandii. Było też w UK, ale teraz to diabli wiedzą.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Szwajcaria i Ukraina.
Ukraine mam e dupie, szybko tam nie wroce, ale Szwajcarie mam pod domem.
Ukraine mam e dupie, szybko tam nie wroce, ale Szwajcarie mam pod domem.
Zresztą temat nie jest o roamingu, a o tym czy pudełka w starym stylu się bronią. Jak się nie bronią to muszę szukać aplikacji.
Tyle.
Tyle.
Ale to już Ci wyjaśniliśmy, a Ty dalej czekasz, aż ktoś Ci powie kupuj. Potem będzie pytanie, ale co kupić, a potem rozbieranie tego na czynniki pierwsze, czy aby na pewno to, a potem... wrócisz do tego jaką aplikację

Nie masz w życiu lekko chłopie.
tel. 504126172
tel. 504126172
Wygląda na to że szuka chvja do dupy 

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
S350 4Matic '04
R1100GS '99
S350 4Matic '04
Przez prawie rok korzystałem z zwykłego telefonu i byłem hepi, ale życie miało inne plany i musiałem powrócić do gilgofona 

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
nie ma ceny na Twoje zadowolenie

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Jest, tylko bardzo lokalnie - nauczycielki z Żyrzyna.

Zbowid

Jak zawsze jesteście cudowni.
nie jeździsz w terenie na moto, nie pływasz jachtami, ani nie prowadzisz ciężarówki, większość dedykowanych navi jest do takich celów, co gorsza, da się te wypasione navigacje zastąpić starszym telefonem w porządnym opakowaniu za ułamek ceny, ale..... jak masz do wywalenia dużo kasy i nie wiesz co z nią zrobić ( a nie chcesz jej przelać mi na konto

po początkowym wkurwie na interfejs, będziesz potem zadowolony przez kilka lat

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
staramy się

pobierz here i się ciesz , 300mb swajcaria
działa offline , nawigacja nie jest jakaś wymagająca , powinno być ok
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Po screenach patrząc to lata na Openstreetmap jak Osmand, MapsMe i chyba Orux też. Ciekawe czy ma lepiej ogarnięte przeliczanie trasy, bo to największa wada Osmanda. Osmand ma za to omijanie asfaltu, co jest świetne do tłuczenia się zadupiami.
tel. 504126172
tel. 504126172
tylko w swajcarii ciężko oni mają jobla na punkcie eko , wolał bym francje oni mieli bardziej życiowe przepisy co do dróg gruntowych
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
ma
to stara navi nokii
uwolnili jak przestali robić telefony i żyje swoim życiem
Katuję ostatnio maps.me
Działa to powoli, prowadzi poprawnie, grafika idealna. Bardzo, ale to bardzo podoba mi się szczegółowość mapy, są na niej nawet szlabany w lasach. Można klinkąć stół biwakowy gdzieś w Pirenejach i prowadzi nawet 1000+ kilometrów.
Działa to powoli, prowadzi poprawnie, grafika idealna. Bardzo, ale to bardzo podoba mi się szczegółowość mapy, są na niej nawet szlabany w lasach. Można klinkąć stół biwakowy gdzieś w Pirenejach i prowadzi nawet 1000+ kilometrów.
Radek nie ma sensu - ja mam jakiegoś garmina z dożywotnią aktualizacją map i leży w szufladzie.
Słabo prowadzi, wolny, mała funkcjonalność i zawsze mam problem z aktualizacją bo wymaga windowsa - a na VirtualBoksie nie zawsze chce aktualizować; często się wywraca i trwa to wieki. Stwierdziłem, że mam to w dupie i używam androidowych:
locus map, here, maps.me, mapy.cz, gps navigation, offline maps & navigation a w pl nawet yanosika.
Działa bardzo fajnie - 3/4 trasy po juesendej przejechałem na locusie i maps.me, a jak potrzebowałem dokładniejszej mapy w la czy ny to chyba offline maps...
Zawsze przed wyjazdem ściągam sobie mapy na conajmniej 2 aplikacje regionów gdzie jadę. Na 2 bo już raz mi się zdarzyło że aplikacja się wywaliła i nie chciała dalej pracować. Tak mam zawsze swobodę przełączenia na drugą.
Jeździłem na początku na tablecie, ale one w porównaniu z tel. sa dużo wolniejsze i mało responsywne.
Telefon co jakiś czas się wymienia i zawsze ma w miarę nowe bebechy i wszystko jest bardziej responsywne i płynne.
Słabo prowadzi, wolny, mała funkcjonalność i zawsze mam problem z aktualizacją bo wymaga windowsa - a na VirtualBoksie nie zawsze chce aktualizować; często się wywraca i trwa to wieki. Stwierdziłem, że mam to w dupie i używam androidowych:
locus map, here, maps.me, mapy.cz, gps navigation, offline maps & navigation a w pl nawet yanosika.
Działa bardzo fajnie - 3/4 trasy po juesendej przejechałem na locusie i maps.me, a jak potrzebowałem dokładniejszej mapy w la czy ny to chyba offline maps...
Zawsze przed wyjazdem ściągam sobie mapy na conajmniej 2 aplikacje regionów gdzie jadę. Na 2 bo już raz mi się zdarzyło że aplikacja się wywaliła i nie chciała dalej pracować. Tak mam zawsze swobodę przełączenia na drugą.
Jeździłem na początku na tablecie, ale one w porównaniu z tel. sa dużo wolniejsze i mało responsywne.
Telefon co jakiś czas się wymienia i zawsze ma w miarę nowe bebechy i wszystko jest bardziej responsywne i płynne.
WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Dzięki Nisserr.
Co CIę tak długo nie było?
Co CIę tak długo nie było?
Byłem tydzień na nartach - no i jak nie mam nic mądrego do powiedzenia / napisania to siedzę cicho 

WJ21