Navigacja z duzym ekranem
Moderator: Albert_N
Re: Navigacja z duzym ekranem
link do testu http://youtu.be/IXKpMkjpHRM 

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

Test OK ale...
Galaxy Tab cena w granicach 2 tyś. Możliwości faktycznie sporo. Ale jeśli chcemy tylko nawigacje to porównam do ostatnio zakupionej
Manta Easy Rider 7 cali cena 300 zł. Pomijając funkcje Galaxy związane z połączeniem z internetem nie sądze aby samo nawigowanie było 7 * lepsze
tak jak cena 7 * większa. Co nie zmienia faktu, że sam rozglądam się za jakimś sensownym tabletem ale do zastosowań ogólnych a nie dla samej funkcji nawigowania.
Galaxy Tab cena w granicach 2 tyś. Możliwości faktycznie sporo. Ale jeśli chcemy tylko nawigacje to porównam do ostatnio zakupionej
Manta Easy Rider 7 cali cena 300 zł. Pomijając funkcje Galaxy związane z połączeniem z internetem nie sądze aby samo nawigowanie było 7 * lepsze
tak jak cena 7 * większa. Co nie zmienia faktu, że sam rozglądam się za jakimś sensownym tabletem ale do zastosowań ogólnych a nie dla samej funkcji nawigowania.
- mercg280ge
- Kontaktowanie:
sam sie zastanawiam na roznica miedzy samsungiem a tym http://allegro.pl/tablet-10-2-cali-andr ... 17696.html oczywiscie oprocz cenywiklos pisze:Test OK ale...
dzieki za filmik z testem

770k
Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

tia tylko ten ma GPS po kablu czy tam bluetuth, a to nie działa tak fajnie jak wbudowany GPS,mercg280ge pisze:sam sie zastanawiam na roznica miedzy samsungiem a tym http://allegro.pl/tablet-10-2-cali-andr ... 17696.html oczywiscie oprocz cenywiklos pisze:Test OK ale...
dzieki za filmik z testem
2 sprawa do Kolegów urzywających 10 calówek, nie przesłania Wam za dużo świata

@Kuba, AM na windzie na małym urządzeniu ze względu na funkcjonalność na razie lepsza, na andka nie ma europy, a szkoda

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
mam navroad auro i to wieszanie sie windy i komunikat o niskim poziomie sygnalu gps na srodku laki faktycznie sa wkurzajace.
dobry ten filmik.
dobry ten filmik.

Patrol GR Y60 Long
http://www.muddoctors.pl
http://www.muddoctors.pl
- Kolega Gajowy
-
W miescie 10 cali to niewygodny ekransprawa do Kolegów urzywających 10 calówek, nie przesłania Wam za dużo świata dla mnie 10 ciut jednak już za duża

Za to w lesie z ozim

- milczacy12
też obejrzałem filmik do końca - wcale nie taki nudny 

-
Hilux has me...
Hilux has me...
filmik nadaje się na festiwal krótkich form

galaxy tab P1000 (7") można wyrwać bez problemu za 7-8 stówek P7500 nowy bez problemu za1600-1700 złociszy, za laptopa 10" też trza dać parę złotych +moduł gps+ moduł gsm i wcale tak tanio nie jestwiklos pisze:Test OK ale...

jako sama navi to może faktycznie przerost formy nad treścią, ale jak na wyjazd zamiast laptopa +jako navi to naprawdę fajna sprawa, zawsze to mniej kabli ładowarek itd do ogarnięcia w czasie wyjazdu

co do tych tabletów na androidzie za 3-4stówki to się nie wypowiem bo nie miałem nawet w rękach, miałem kilka navi na windzie i wiem jedno, dopuki było to na małych ekranach i niskiej rozdzielczości to chodziło fajnie, jak zaczeli dawać większe rozdzielczości i ekrany 5" w zwyż przy praktycznie tych samych procesorach to nastąpiła kicha

Ostatnio zmieniony czw sie 16, 2012 7:01 am przez kuba500, łącznie zmieniany 1 raz.

teraż masz procek 800-1,2 Gh i spokojnie to ogarnia, może nie ful HD
ale lata spoko do nawigacji wystarcza

no dobrze
kliknąłem tego larka 70.3
teraz nierówna batalia z poznawaniem androida, instalowaniem map offline z google i próby utrzymania tego badziewia na szybie
Łukasz i Kuba - strzeżcie się - będę nękał

teraz nierówna batalia z poznawaniem androida, instalowaniem map offline z google i próby utrzymania tego badziewia na szybie

nie badzcie sknerami zrobcie jakis opis i temat
tez sie wacham miedzy larkiem 7 a 10
wiec moze lepiej od razu zrobic dla wszystkich jak pozniej odpowiadac 10 raz na pytanie "jak zainstalowac ozi"
tez sie wacham miedzy larkiem 7 a 10

wiec moze lepiej od razu zrobic dla wszystkich jak pozniej odpowiadac 10 raz na pytanie "jak zainstalowac ozi"
przyłączam się do prośby

e tam prosby
ty masz dostep do przyciskow
zagroz im banem jezeli nie zrobia ladniego FAQ
a tak serio to w sumie to kazdy z nas potrzebuje 3 rzeczy:
- program pod sztabówki ( jaki najlepszy, skad go sciagnac, gdzie sciagnac sztabowki kolorowe)
- jak rozwiazac problem internetu bezprzewodowego ? jaka karte kupic ( np, w polsce, rumuni na ukrainie itd)
-jakas nawigacje drogowa ( np. automapa ) tak zeby nie targac 5 urzadzen

- program pod sztabówki ( jaki najlepszy, skad go sciagnac, gdzie sciagnac sztabowki kolorowe)
- jak rozwiazac problem internetu bezprzewodowego ? jaka karte kupic ( np, w polsce, rumuni na ukrainie itd)
ooops... zanim kliknąłeś trzeba było polecieć do najbliższego marketu i pomacać jakiekolwiek urządzenie z ekranem pojemnościowym - o ile macanie jednym palcem w WCE to starndard o tyle w przypadku Androida to kalectwo (a przy oporowym jesteś na to skazany) a szczególnie w czasie przeglądania i skalowania mapyMroczny pisze:no dobrze

najlepszy ekran z tych które testowałem "w miarę tanich" tabletów z GPS jest w Mobio - obsługuje jednocześnie 5 punktów
Głodny przez wioskę przejdziesz, goły - nie.
a ja spytam inaczej, po ciul w 7mio calowej navigacji Ci 5 punktów przycisku na raz??
w terenie i tak 1 paluchem jest problem trafić w nawigacje o przyciskach nie wspominając
instalowanie aplikazji w andku jest banalne, musisz mieć wifi
wchodzisz do google play znajdujesz aplikacje klikasz pobierz i instaluj, potem klikasz przenieś na karte i cała zabawa

w terenie i tak 1 paluchem jest problem trafić w nawigacje o przyciskach nie wspominając

instalowanie aplikazji w andku jest banalne, musisz mieć wifi
wchodzisz do google play znajdujesz aplikacje klikasz pobierz i instaluj, potem klikasz przenieś na karte i cała zabawa

5 punktów to prawie SF ale 2 to rewelacja szczególnie właśnie w czasie jazdy kiedy ciężko jednym palcem trafić w ikonkę zooma a dwoma macasz sobie gdziekolwiek i robi miodzio 

Drogie masz też urządzenia
szkoda że mają RAM mało (512MB mam w kiepskim telefonie) i GSM nie ma.

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM

jak weźmiesz do ręki Larka i Mobio będziesz wiedział dlaczego tak jest
a te 512 MB dla kogoś kto pracuje na 1-2 aplikacjach to aż za dużo

ale na larku 2 paluchami rozszerzyć czy zmniejszyć można, co prawda nie na oryginalnym uchwycie na którym lata jak dziwka po pustej alejce 

ale na pojemnościowym można zawsze a na oporowym tylko jak Ci się uda 

ale kosztuje 300 a nie 1000
do mnie to przemawia dośc dobrze 

otóż to...
jak się sprawdzi, będzie fajne i będzie mi brakowac tylko tego lepszego ekranu - chętnie nabędę. Ale chwilowo nie widzę sensu a doświadczenie ze zwykłych navi pokazuje, ze płacenie za markę nie ma kompletnie sensu
jak się sprawdzi, będzie fajne i będzie mi brakowac tylko tego lepszego ekranu - chętnie nabędę. Ale chwilowo nie widzę sensu a doświadczenie ze zwykłych navi pokazuje, ze płacenie za markę nie ma kompletnie sensu
normalnie bym Cię pojechał jak młodego, bo większość odpowiedzi jest na forumie, ale że chyba do Ciebie dzwoniłem po numer do Czesława jak nam się auto zesrało na autobanie, to odpowiem po krótceDrako pisze:e tam prosby![]()
![]()

najpierwszą rzeczą musisz założyć konto googla na gmailu i skonfigurować urządzenie, wszystkie aplikacje są powiązane z tym kontem jak raz coś zainstalujesz, masz to już na swoim koncie możesz korzystać nawet jednocześnie na kilku urządzeniach naraz nawet z płatnych aplikacji za które płacisz tylko raz
-wszystkie aplikacje pobierasz z zainstalowanej w urządzeniu aplikacji Android market (Sklep Play, nie mylić z siecią Play) lub bezpośrednio z kompa ze strony internetowej androidmarket, nie musisz nic sciągać, podłączać do kompa wystarczy że urządzenie (wcześniej już powiązane z twoim kontem) ma dostęp do netu i jest włączone klikasz tylko na kompie daną aplikacje wybierasz (jak masz kilka)na którym urządzeniu ma być zainstalowane, i zatwierdzasz, można zeskanować też kod QR (jak se wcześniej zainstalujesz czytnik kodów qr

-programów pod sztabówki jest kilka zacznij od Androzica jak Ci nie podejdzie poinstaluj inne
- sporo map w e wersji można kupić w wydawnictwie Galilo lub Compass
- jak zależy Ci na necie kup urządzenie z wbudowanym modemem gsm, internet osobiście mam w tmobile oraz w plusie ładnie dopełniają się zasięgiem, za granicą bywam rzadko wtedy korzystam z hotspotów nie kupowałem nigdy żadnych prepaidów więc nie pomogę
-ja czekam na pełną AM na androidzie (narazie jest beta) obecnie używam AM na windzie wiec nie mam innej navi, na Andriodzie testowałem też darmową navi od googla od biedy może być
- wszelkie pytania odpowiedzi znajdziesz na forum.android.com.pl