AutoMapa na Androida - wreszcie jest wersja beta!
Moderator: Albert_N
Re: AutoMapa na Androida - wreszcie jest wersja beta!
a ja opędziłem wakacje na wydrukach z googlemaps i starym atlasie europy, co poddało w wątpliwość zakup mapy europy na tomtoma (mam tylko pl i niemcy) o WM nie wspomnę bo mam przedpotopowy sprzęt... Na androidzie miałem orux maps i w kilku miejscach pomógł się zlokalizować na mapie 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
myśmy cały kaukaz opierdzielili w ten sposób
na navi googlowe mapy satelitarne (my trails i orux) i do tego papierowa mapa

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
apropos, napisz coś więcej o swoich wakacjach gdzieś.lbl78 pisze:myśmy cały kaukaz opierdzielili w ten sposób
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
na zwitaminizowanej finalnej wersji ponoć wyznacza, ja tam czekam na final eu meczącząc się na WM, potem potestuje przez chwilę obie równilegle i wybiorę lepsząlbl78 pisze:ja wrzuciłęm swoją mape z windy do andka działałą ale ze 1 czy 2 beta nie wyznaczała tras dłuższych niż 150 km to poleciało to w kosmos

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

a ja rozwazam zamontowanie androida w kiblu
za 15 minut jade sobie radosnie do wloch i chcialem pozyskac mape. Zainstalowalem tego sygica parszywego ale nie dziala. W komentarzach pod produktem w sklepie android wszyscy pisza - super produkt, jedyna wada, ze nie dziala. 5/5.
co za karwa dekle
za 15 minut jade sobie radosnie do wloch i chcialem pozyskac mape. Zainstalowalem tego sygica parszywego ale nie dziala. W komentarzach pod produktem w sklepie android wszyscy pisza - super produkt, jedyna wada, ze nie dziala. 5/5.
co za karwa dekle
ogólnie zdania jestem że nic nie zastąpi dobrej papierowej mapy
navi rozleniwia i tak na prawde zaciera w pamięci miejsca gdzie byliśmy (nazwy)
połączenie jednego z drugim to ideał

navi rozleniwia i tak na prawde zaciera w pamięci miejsca gdzie byliśmy (nazwy)
połączenie jednego z drugim to ideał

ale co nie działa ? może coś źle skonfigurowane?Mroczny pisze:a ja rozwazam zamontowanie androida w kiblu
co za karwa dekle

co do map, to wszystko zależy do czego np w pracy gdzie nie interesują mnie walory turystyczne trasy, tylko najkrótszy czas dojazdu korzystam tylko z navi, woże w aucie asekuracyjnie atlas polszy i europy, ale korzystam niezmiernie rzadko, natomiast podczas wycieczek... no coż nie wyobrażam sobie wycieczki bez tradycyjnej papierowej mapy turystycznej , oczywiście z navi też korzystam choć bardziej w celu rejestracji śladu, i mapa ma jeszcze jedną ale to zajebistą przewagę nigdy się nie zawiesza nie rozładowuje się bateria i nie traci sygnału w tunelach

Dziala - ale nie wiedziec czemu musi "powachac" internetu na pocztaku jak jestes w kraju docelowym bo pomimo info ze dziala off-line nie chcial odpalic ...Mroczny pisze:a ja rozwazam zamontowanie androida w kiblu
co za karwa dekle
za to route 66 dzialal bez problemu i 2 tyg triala przydalo sie do italli - tak jak pisza bez mapy nie ma co ufac GPS'om bo pomimo
najswiezszej mapy prowadzil przez gory podczas gdy obok byla gotowa nowa (sprzed pol roku) autostrada !
LC GRJ120
http://www.tlc.org.pl
http://www.tlc.org.pl
w tunelach ciężko zmylić drogę...kuba500 pisze:ale co nie działa ? może coś źle skonfigurowane?Mroczny pisze:a ja rozwazam zamontowanie androida w kiblu
co za karwa dekle![]()
co do map, to wszystko zależy do czego np w pracy gdzie nie interesują mnie walory turystyczne trasy, tylko najkrótszy czas dojazdu korzystam tylko z navi, woże w aucie asekuracyjnie atlas polszy i europy, ale korzystam niezmiernie rzadko, natomiast podczas wycieczek... no coż nie wyobrażam sobie wycieczki bez tradycyjnej papierowej mapy turystycznej , oczywiście z navi też korzystam choć bardziej w celu rejestracji śladu, i mapa ma jeszcze jedną ale to zajebistą przewagę nigdy się nie zawiesza nie rozładowuje się bateria i nie traci sygnału w tunelach
natomiast co do sygic - pojawia się czarny ekran po uruchomieniu. I tyle
spróbuję pobrać zaraz to route 66 ale w tym badziewnym hotelu tylko na jednym urządzeniu mogę mieć net
wpuścili Cię w te całe androdziadostwo ....Mroczny pisze:a ja rozwazam zamontowanie androida w kiblu
co za karwa dekle
to, się nadaje na kraj i ewentualnie orux jako uzupełnienie
navi musi być offline i kropka !
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
mi się udałoMroczny pisze:
w tunelach ciężko zmylić drogę...

jest wiele programów offlineselim pisze:wpuścili Cię w te całe androdziadostwo ....Mroczny pisze:a ja rozwazam zamontowanie androida w kiblu
co za karwa dekle
to, się nadaje na kraj i ewentualnie orux jako uzupełnienie
navi musi być offline i kropka !
do tego dostępne są też mapy za darmo w zasadzie każdego kraju (nie w 100% pokrycie ale na nawigacje po dużych miastach się nadają)
no i za wschodnią granice to nie ma lepszych map za darmo nigdzie

jeszcze raz muszę zawrócić głowę
mam internet w laptopie
nie mam w tablecie
da sie jakoś pozyskać program z tego android marketu i wrazić na tablet? Bo znów mi się plany zmieniają i potrzebuję jakiejś nawigacji drogowej..
mam internet w laptopie
nie mam w tablecie
da sie jakoś pozyskać program z tego android marketu i wrazić na tablet? Bo znów mi się plany zmieniają i potrzebuję jakiejś nawigacji drogowej..
w większości da się ściągnąć programy z rozszerzeniem *.apk - wtedy to wciągasz na tablet i uruchamiasz.
tablet ma wi-fi?
laptop ma wi-fi?
w przypadku obu odpowiedzi na tak
na laptopie stawiasz punkt dostępowy wi-fi, parujesz połączenia (wi-fi z internetem) i tabletem się łączysz do tableta 
tablet ma wi-fi?
laptop ma wi-fi?
w przypadku obu odpowiedzi na tak

jak ten punkt dostępowy w laptopie zrobić? win7
Windows 7 może funkcjonować jak programowy ruter i przekształcić komputer w bezprzewodowy punkt dostępowy do Internetu. Virtual Wi-Fi pozwala zalogować znajdującym się w zasięgu urządzeniom bezprzewodowym i udostępnić im połączenie. Należy jednak pamiętać, że funkcja ta zadziała, jeżeli pozwolą na to sterowniki kart. Zanim więc rozpoczniesz konfigurację, sprawdź możliwości swoich urządzeń u producentów i zainstaluj najnowsze drivery.
1. Upewnij się, że karta bezprzewodowa, której chcesz użyć, nie jest połączona z żadną siecią. Jeżeli tak jest, rozłącz ją. Otwórz w tym celu Panel sterowania i wybierz łącze Wyświetl stan sieci i udostępniania, a następnie Zmień ustawienia karty w lewej części okna. Kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę połączenia i w menu kontekstowym naciśnij Połącz/Rozłącz.
2. Wróć do okna Centrum sieci i udostępniania i za pomocą łącza Skonfiguruj nowe połączenie lub nową sieć uruchom kreatora konfiguracji sieci. Przewiń listę w dół i wybierz Skonfiguruj bezprzewodową sieć ad hoc (typu komputer-komputer).
3. W kolejnych krokach kreatora nadaj tworzonej sieci nazwę oraz wskaż na liście rodzaj zabezpieczenia, którego chcesz użyć. Ustaw WPA2-Personal. W polu poniżej umieść hasło (musi mieć ono przynajmniej 8 znaków), zapamiętaj je bądź zapisz. Co ważne, zaznacz opcję Zapisz tę sieć. Przejdź dalej i zakończ pracę kreatora.
4. W ten sposób urządzenia wyposażone w karty bezprzewodowe będą mogły połączyć się z komputerem, na którym właśnie zdefiniowałeś połączenie. Jeżeli komunikuje się on z Internetem, warto udostępnić to łącze innym maszynom. Otwórz Centrum sieci i udostępniania i kliknij Zmień ustawienia karty sieciowej. Kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę karty, która służy do łączenia z Internetem i wybierz Właściwości. Przejdź na kartę Udostępnianie i zaznacz Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera. Dalszą konfigurację przeprowadza się tak, jak we wskazówce Udostępnianie połączenia w Windows XP. Z połączeniem bezprzewodowym łączy się tak, jak z każdą inną siecią Wi-Fi.

nie robi
już Stefan mnie próbował zdalnie tego naumieć. Robie wsio jak w instrukcji i ani telefon ani tablet nie widzi tej sieci..

już Stefan mnie próbował zdalnie tego naumieć. Robie wsio jak w instrukcji i ani telefon ani tablet nie widzi tej sieci..

to może prościej... ściągnij instalkę AM na kompa , potem zgraj na kartę tabletu , następnie idź na cole do KFC - uruchom instalację
Uwaga -może to potrwać z godzinkę 

Polonez Quattro GG 1715477
http://www.4x4.szczecin.pl
to powiedz jeszcze jaki program darmowy nie będzie wymagał dostępu do netu aby zainstalować się na tablecie...
hm... temat jest o automapie na androida
ale ,ten program niestety płatny jest... 

Polonez Quattro GG 1715477
ołkeeeej
problemem jest...
mianowicie... albowiem...
standardowy android nie widzi sieci typu ad-hoc
tadaaaaaaam....
badum tss!
szukam rozwiązania
wieczorem..

problemem jest...
mianowicie... albowiem...

standardowy android nie widzi sieci typu ad-hoc

tadaaaaaaam....
badum tss!

szukam rozwiązania

no
trza za pomocą programu "Virtual Router" postawić wirtualny ruter
ściągamy go tutaj w Download
http://virtualrouter.codeplex.com/
instalujemy, odpalamy
nadajemy nazwę sieci, hasło i wybieramy połączenie które będziemy udostępniać (to co mamy internet)
i dajemy start router..
działa, android widzi
nawet działa w taki sposób, że mając lapa podpiętego przez wifi do neta, stworzyłem wirtualny ruter wifi udostępniając swoje połączenie Wifi...
trza za pomocą programu "Virtual Router" postawić wirtualny ruter

ściągamy go tutaj w Download
http://virtualrouter.codeplex.com/
instalujemy, odpalamy
nadajemy nazwę sieci, hasło i wybieramy połączenie które będziemy udostępniać (to co mamy internet)
i dajemy start router..
działa, android widzi

nawet działa w taki sposób, że mając lapa podpiętego przez wifi do neta, stworzyłem wirtualny ruter wifi udostępniając swoje połączenie Wifi...

dzięki wielki człowieku
uruchomiłem, działa
mapy pozyskane
jutro w drogę ;]
jak mi ktoś jeszcze spróbuje tłumaczyć, ze android ma sens, ze brak kompatybilności systemów to nie problem - ubiję w męczarniach

uruchomiłem, działa
mapy pozyskane
jutro w drogę ;]
jak mi ktoś jeszcze spróbuje tłumaczyć, ze android ma sens, ze brak kompatybilności systemów to nie problem - ubiję w męczarniach

Mariusz nie wiem o co Ci chodzi
może dlatego że nie mam windowsa
na linuchu klikam tylko twórz punkt dostępowy i wpisuje hasło

może dlatego że nie mam windowsa

na linuchu klikam tylko twórz punkt dostępowy i wpisuje hasło