Google Maps w trybie offline?

systemy nawigacji satelitarnej, odbiorniki i osprzęt

Moderator: Albert_N

makato
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Google Maps w trybie offline?

Post autor: makato » pt mar 07, 2014 3:42 pm

Wczoraj spędziłem kilka godzin na tworzeniu map offline Bałkanów. Dziś powgrywałem kolejne mapy offline i wielkie zdziwienie , cała wczorajsza praca gdzieś wyparowała. Czy ktoś może wie jaka jest pojemność pamięci podręcznej dla Google Maps przy zgrywaniu map offline do iPada air. Czy i w jaki sposób można zwiększyć pojemność pamięci podręcznej ? Czy może to jakaś inna przyczyna, że po wyłączeniu iPada wszystko się kasuje?

Awatar użytkownika
Wrzos

Re: Google Maps w trybie offline?

Post autor: Wrzos » wt mar 11, 2014 12:04 am

Ja do zgrywanie mapek używam programu Locus. Jak na razie wszystko działa i nic nie znika. Od razu zazanczę że to mozolna praca jest. Np. mapa Albani Pólnocnej hybrydowa tak gdzieś niecała jej połowa, zgrana do poziomu zumu 16 (taki mi sie zdajde że wystarczy) ma pod 80 tys płytek, a limit dzienny zgrywania to 10000, więc na spokojnie i za jakiś czas będzie.

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Re: Google Maps w trybie offline?

Post autor: Wojtek_W » wt mar 11, 2014 8:01 am

makato pisze:Wczoraj spędziłem kilka godzin na tworzeniu map offline Bałkanów. Dziś powgrywałem kolejne mapy offline i wielkie zdziwienie , cała wczorajsza praca gdzieś wyparowała. Czy ktoś może wie jaka jest pojemność pamięci podręcznej dla Google Maps przy zgrywaniu map offline do iPada air. Czy i w jaki sposób można zwiększyć pojemność pamięci podręcznej ? Czy może to jakaś inna przyczyna, że po wyłączeniu iPada wszystko się kasuje?
Wedlug mojego info nie. :)21
Ipad (w moim odczuciu) sie generanie nie nadaje do tego. Brat meczyl na 100 roznych sposobow . Predzy czy pozniej wyprowywalo bez konkretnego ostrzezenia.

Andorid gniecie "jabuszko" pod tym wzgledem
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

ODPOWIEDZ

Wróć do „GPS”