Garmin Oregon ładowanie podczas jazdy.
Moderator: Albert_N
Garmin Oregon ładowanie podczas jazdy.
Hej, pacjent Garmin Oregon podczas jazdy rozładowuje się, trzyma tyle na ile wystarczy baterii, podłączony nieoryginalnym kablem zarówno na USB 500 mA jak i na 1000mA taki sam objaw podczas jazdy rozładuje się. Przyczyny szukać w kablu-napięciu czy raczej coś z urządzeniem? Miał ktoś podobny przypadek?
Galloper LWB - turysta
Re: Garmin Oregon ładowanie podczas jazdy.
Ladowarka ladowarce nierowna. Mam juz chyba 5-ta do telefonu i tabletu. Pozim ladowania zupelnie przypadkowy, jak na razie najlepiej laduje ta za 9 zlotych...
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Od zawsze tak było, czy dopiero po zmianie kabla/ładowarki tak się zrobiło?
A czy przy 1000 mA rozładowuje się wolniej niż przy 500mA?
A czy przy 1000 mA rozładowuje się wolniej niż przy 500mA?
Im bardziej firmowy sprzęt, tym bardziej jego producent gra w ch..a w kontekście peryferiów.
Forsują kupowanie drogich dedykowanych ładowarek przez proste sztuczki typu "spodziewam się zwartych linii D+ i D-" albo "będę ładował tylko jak D- jest zwarte do masy". Cała specjalizacja tych ładowarek zamyka się w kabelku usb w którym odpowiednio połączonych jest 4/5 kabelków.
Jak ktoś chce mieć niby lepszy sprzęt, to musi zaakceptować że go producent będzie później doił i strzygł
Forsują kupowanie drogich dedykowanych ładowarek przez proste sztuczki typu "spodziewam się zwartych linii D+ i D-" albo "będę ładował tylko jak D- jest zwarte do masy". Cała specjalizacja tych ładowarek zamyka się w kabelku usb w którym odpowiednio połączonych jest 4/5 kabelków.
Jak ktoś chce mieć niby lepszy sprzęt, to musi zaakceptować że go producent będzie później doił i strzygł

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Pokazuje że ładuje?
Może padło USB?
Znajomemu w 60 niestety usb zdechło a cała reszta działała.
Może padło USB?
Znajomemu w 60 niestety usb zdechło a cała reszta działała.
GV
mój tylko podtrzymuje napięcie ....nigdy nie ładuje
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
Garmin toleruje jedynie garminowskie ładowarki.
Czy to jest jedynie kwestia kabelkowa, jak pisze Kostuch, nie wiem. Nie zdziwiłbym się jakby za chwile było tak, że ładowarka będzie miała jakieś IMMO i bez kodowania z danym urządzeniem nie zabangla
Czy to jest jedynie kwestia kabelkowa, jak pisze Kostuch, nie wiem. Nie zdziwiłbym się jakby za chwile było tak, że ładowarka będzie miała jakieś IMMO i bez kodowania z danym urządzeniem nie zabangla

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Rozładowuje się z tą samą prędkością, niezależnie od portu. Wydaje mi się że zaczęło się po zmianie zmianie kabla, urządzenie pokazuje że jest pod ładowarką ale mimo wszystko się rozładowuje. Ładowarka sprawna, inne peryferia działają bez zastrzeżeń.
Galloper LWB - turysta
Obstawiam, że ładowarka nie ori garmin i nie zadziała.
Był: Krótki Y60 +4 MT35 RD28T Intercooler
Jest: Long Y60 MT32 RD28T Safari Sunroof
Jest: Long Y60 MT32 RD28T Safari Sunroof
Ładowarka jak ładowarka.
Jeżeli daje odpowiednie napięcie i prąd, to jest ok.
Trzeba po prostu miernikiem sprawdzić co z czym w oryginalnym kabelku od ładowarki jest połączone i zrobić to samo w dowolnej chińskiej no-name. Wtedy magicznie zacznie nagle działać i ładować zamiast ledwo podtrzymywać lub spowalniać rozładowywanie.
ps.
W standardzie USB OTG jest już pięć żył w kabelku a nie cztery i liczba kombinacji rośnie
Jeżeli daje odpowiednie napięcie i prąd, to jest ok.
Trzeba po prostu miernikiem sprawdzić co z czym w oryginalnym kabelku od ładowarki jest połączone i zrobić to samo w dowolnej chińskiej no-name. Wtedy magicznie zacznie nagle działać i ładować zamiast ledwo podtrzymywać lub spowalniać rozładowywanie.
ps.
W standardzie USB OTG jest już pięć żył w kabelku a nie cztery i liczba kombinacji rośnie

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Winny był kabel USB, ładowarkę mam tą samą od kilku lat, odkopałem ori kabel i działa jak powinien.
Galloper LWB - turysta