Acer N35

systemy nawigacji satelitarnej, odbiorniki i osprzęt

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Max

Acer N35

Post autor: Max » wt kwie 12, 2005 7:24 pm

Jutro zamierzam zanabyc takowego wynalazka z Automapa XL, ktos ma jakies doswiadczenia z tym sprzecichem? Ja wiem, ze to nie Garmin, ale uparlem sie na PocketPC, wiec chyba sensowniejszy to wybor od Mio czy Yakumo? Co prawda niemal to samo, ale Acer ma lepsze troche opinie... ktos mial z tym stycznosc i moze potwierdzic?
Jeep: 6.5" TJ @ 32" MT & 4" ZJ @ 33" MT

Awatar użytkownika
pavvel
Kontaktowanie:

Post autor: pavvel » wt kwie 12, 2005 7:30 pm

ja posiadam asusa A620 i sobie chwale a co do acera to rózne opinie słyszałem :roll:
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » śr kwie 13, 2005 7:41 am

Tez ostatnio sie rozgladalem za PDA i na temat tego Acera to rzeczywiscie rozne opinie chodza. Sa problemy z kartami pamieci, a i nie najszybsza to maszyna. Nie oferuje niczego wiecej niz Mio czy Yakumo. Ja zaczalem przegladac cenniki z USA czy nie zanabyc jakiego PDA z bluetoothem i sobno nie dokupic modulu GPS. Odbiornik bedzie bardziej wypasiony, a cena kpl. troche wyzsza jednak na korzysc uzytkowania.
Obejrzyj dokladnie czy Ci odpowiada. Gdzie chcesz kupic i za ile bo widzialem wczoraj w media za 1999zl z automapa i wydalo mi sie to drogie, poszukaj w necie, byc moze jest gdzies taniej.

Awatar użytkownika
Max

Post autor: Max » śr kwie 13, 2005 1:02 pm

Zestaw Acer N35, Automapa XL, Karta SD 512 MB - 2050, wiec tak jak patrzylem po konkurencji cena przyzwoita... a kupowane w salonie Vobis, wiec tez nie jest to firma krzak, tylko pewne zrodelko 8)

Awatar użytkownika
gkozi

Post autor: gkozi » śr kwie 13, 2005 11:15 pm

poczytaj/popytaj na http://www.pdaclub.pl tam jest większa szansa na spotkanie użytkownika, chociaż niekoniecznie na testy w terenie

Awatar użytkownika
stef

Kontaktowanie:

Post autor: stef » śr kwie 13, 2005 11:32 pm

Testowalem ten dokladnie model z karta 512 i automapa xl.
I co do moich opinii - konieczna jest antena zewnetrzna, bo ja masz blaszany dach to nawet jadac po drodze - wjedziesz pod drzewo i potrafi zgubic satelity.
Pozatym jak na moj gust dziala super - do tego jeszcze polecam ozi explorer i juz jest super.
ale wada jest slaba bateria. u mnie na poczatku bylo dobrze , no ale jak to w firmie - ludzie nie dbaja o baterie i niestety szybko pada, no ale na szczecie masz w komplecie zasilanie z sieci lub auta, do tego naprawde dobrze trzymajacy sie szyby uchwyt samochodowy i jest ekstra.
uwazam ze za te cene to bardzo dobry zakup.
PS. sprzet testowalem w nissanie pickupie i przy dosc twardym zawieszeniu wytrzymal, ale jak juz wielu ludzi wspominalo na forum - do uaza i zastosowania w terenie radzil bym 6garmina 60c, ,ale do podrozy, jesli to tego masz zestaw poskanowanych map to juz super rozwiazanie
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r

Awatar użytkownika
Max

Post autor: Max » pt kwie 15, 2005 7:47 am

No i zanabylem przedwczoraj to ustrojstwo... i zdazylem na trasie Lodz-Krakow przetrenowac pania Jadzie z komputerka... Powiem, ze naprawde extra sprawa... Bardzo fajnie to wszystko gra, nawigacja glosowa, wbudowania antena spokojnie widziala niebo, Pani Jadzia bez zarzutu mnie prowadzila... super.. jeszcze tylko dzis przed kolejna trasa musze aktualizacje wrzucic fotoradarow, suszarek i innych takich 8)

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » pt kwie 15, 2005 1:25 pm

daj znac jak hula...
chetnie poslucham opinii, bo urzadzenie ladne, tylko nie wiem jak w praktyce...

Awatar użytkownika
Max

Post autor: Max » pt kwie 15, 2005 9:01 pm

No hula jak marzenie. Prowadzi bardzo sensownie, tak jak pisalem trasa Lodz-Krakow z doprowadzeniem na konkretny adres ulicy... dzisiaj bylem w stolicy i tez poezja... sprawdzila sie co do metra - zero przejmowania sie, ze cos przeoczymy, czy aby dobra ulice wybralismy... po prostu komunikat - za 500 metrow w prawo, teraz trzymaj sie prawego pasa, na rondzie w lewo i malina - jestesmy u celu - ja jestem pod glebokim wrazeniem calej tez nawigacji...

A samo urzadzonko tez bez zastrzezen - szybko sie wszystko wczytuje, przesuwa, w aucie na podszybiu ani razu nie zgubil zasiegu GPS (no chyba, ze wjechalem do garazu, czy pod dach na stacji), super przejrzysty i bez zadnych przykrych niespodzianek. Nawet po wgraniu calej mapy z aktualizacjami, szczegolowymi mapami, punktami uzytkownika (od stacji przez agencje towarzyskie, bary az po to co mi bylo najbardziej potrzebne oprosz trasy - fotoradarow i najczestszych kontroli suszarkowych) - i mimo, ze ktos mi mowil, ze acer sie slimaczy, a zwlaszcza po wgraniu tylu szczegolikow, bedzie sie krzaczyl - tak caly czas pracuje bez zarzutu - ja jest po glebokim wrazeniem jego pracy, a zwlaszcza dzialania GPS i mapy :)22

ODPOWIEDZ

Wróć do „GPS”