Interesuje mnie jak szczegółowa jest mapa bazowa oraz jak sprawdza się autorouting na mapie bazowej.
Miałem starego Legenda i zastanawiam się nad nowym...

Moderator: Albert_N
Mapa bazowa jest niemożliwa do usunięciaKrzyK pisze:Myślę, że warto dołożyć trzy stówki i kupić w zestawie z mapą szczegółową.
Używam 60C z GPMapą i nigdy nie próbowałem bazowej- podsunąłeś mi pomysł, żeby spróbować. Tylko ciekawe, czy się nie usunęła.
Jak się kupi antenę reradiacyjną to działa równie dobrze jak z klasyczną anteną zewnętrznąstef pisze:Poza tym brak mozliwosci doloczenia anteny zewnetrzej - mocno odczuwalny jej brak w aucie a do tego w lesie - no cyba ze sie jedzie uazem z brezentowym dachem - wtedy antena jest z regoly zbedna, choc nawet w gestym lesie potrafi zgubic sygnal - a wtedy zew. antenka by sie przydala.
Jest to antena zewnętrzna - aktywna. Umieszczasz na dachu antenę na magnesie (wielkość pudełka zapałek), ciągniesz kabelek do środka, wtyczkę do zapalniczki. Na drugim kablu masz antenkę którą umieszczasz w koło GPS-a (do 1 m). Antena pobiera sygnał z zewnątrz i wzmocniony emituje w środku samochodu. Skuteczność podobna jak przy klasycznej do odbiornika z gniazdem antenowym.stef pisze:Adamo Mozesz cos mi przyblizyc o tych antenach??
wpływ żaden....sygnały z satelity i tak śmigają wszędziestef pisze:A czy po 5 godzinach jzady takim autem nie zaczynasz swiecic??![]()
Chodzi mi o to czy i jak to wplywa na ludzki organizm... no ale tego pewnie nikt nie iwe tak do konca.
Ale fakt ze ciekawe rozwiazanie szczegolnie dla tanszych gpsow klasy legend.
Jakiego z jakiego programu korzystasz???techmark pisze:Bez problemu z każdego Garmina zgrywam ścieżkę (i z powrotem) do programu z mapą Polski.benes pisze:jaka jest możliwość zgrania trasy którą rysuje GPS Legend i wyświetlenia jej na mapie (oczywiście na mapie która posiada te same współrzędne topo)
Nawigator Mapa Polski - Emapabenes pisze: Jakiego z jakiego programu korzystasz???
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 80 gości