street pilot 3
Moderator: Albert_N
street pilot 3
witam..od jakiegos czasu rozgladam sie za moim prywatnym nawigatorem... tomtom jest odradzany ze wzgledu na kiepska jakosc map...
oglaldaem tez pelno p[almtopow z gps...telefonow. jakis dziwnych firm co to extra super kosztuje 2 tysie..
a co street pilot3? wydaje mi sie ze az nad wyraz na moje potrzeby..
potrzeba mi w gpsie jedynie dobrej mapy polski, drog utwardzonych wszystkich kategorii, nie ptorzeba mi wpisywania do pamieci i takich tam , predkosci, sredniej i czy w afryce deszcz jest..
potrzeba mi dobrego wyswietlacza-duzy, kolorowy, przejrzysty...
modeli pelno i sie gubie w tym.. co by pasowalo do moich potrzeb...ceny dobrze, zeby oscylowaly do 2.5tyspln
ten street jest uzywany za okolo tyle do nabycia, pono nowy z mapa polszy..
i co Wy na to w tej kwesti?
oglaldaem tez pelno p[almtopow z gps...telefonow. jakis dziwnych firm co to extra super kosztuje 2 tysie..
a co street pilot3? wydaje mi sie ze az nad wyraz na moje potrzeby..
potrzeba mi w gpsie jedynie dobrej mapy polski, drog utwardzonych wszystkich kategorii, nie ptorzeba mi wpisywania do pamieci i takich tam , predkosci, sredniej i czy w afryce deszcz jest..
potrzeba mi dobrego wyswietlacza-duzy, kolorowy, przejrzysty...
modeli pelno i sie gubie w tym.. co by pasowalo do moich potrzeb...ceny dobrze, zeby oscylowaly do 2.5tyspln
ten street jest uzywany za okolo tyle do nabycia, pono nowy z mapa polszy..
i co Wy na to w tej kwesti?
zupełnie , zdecydowanie, absolutnie NIE KUPUJ!!!
zachlastasz sie tępym nożem, po tym jak ktos ci przez przypadek jak szybko chodzi jakikolwiek nowszy model gps z mapą polski...
po prostu tamto myyyyyśli dłuuuugoooo
po drugie, mało ramu, w srodku na 99% baaardzo stara mapa poslki, żadnego autoroutingu i kilka innych utrudnień.
jeśli musisz tanio - kup 60c, jesli mozesz dołożyc, kup 276c, bedziesz szczesliwym posiadaczem gpsa, i nie bedziesz go musiał uzywać za kare
(kiedys przez tydzień byłem posiadaczem SP III, never again, sprzedałem i kupiłem 276 to był dobry wybór mimo ze cena x2
)
nie warto
zachlastasz sie tępym nożem, po tym jak ktos ci przez przypadek jak szybko chodzi jakikolwiek nowszy model gps z mapą polski...
po prostu tamto myyyyyśli dłuuuugoooo
po drugie, mało ramu, w srodku na 99% baaardzo stara mapa poslki, żadnego autoroutingu i kilka innych utrudnień.
jeśli musisz tanio - kup 60c, jesli mozesz dołożyc, kup 276c, bedziesz szczesliwym posiadaczem gpsa, i nie bedziesz go musiał uzywać za kare
(kiedys przez tydzień byłem posiadaczem SP III, never again, sprzedałem i kupiłem 276 to był dobry wybór mimo ze cena x2

nie warto
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
czlowieku dziekuje za rozswietlenie mi jazni!
natomiast raczej do tych 2 tysi bym sie sklanial czyli 60C, czy da sie go jakos zamocowac, czy ekran jest tak widoczny jak w tym 276 czy cos:)))?
i tak w praktyce, czego brakuje 60c w stosunku do modelu drozszego?
uzytkowany bedzie tylko po szosie...(raczej)

natomiast raczej do tych 2 tysi bym sie sklanial czyli 60C, czy da sie go jakos zamocowac, czy ekran jest tak widoczny jak w tym 276 czy cos:)))?
i tak w praktyce, czego brakuje 60c w stosunku do modelu drozszego?
uzytkowany bedzie tylko po szosie...(raczej)

do usług
wiec tak , 60c da sie kupić i za około 1500zł, nowe ofcorz, tylko ze import usa (jak sobie sam sciągniesz to jeszcze cie taniej wyjdzie)
róznica miedzy 60c europa a ameryka to mapa bazowa, z której i tak nie korzystasz, bo w polsce pokrycie ma takie sobie, a po wgraniu szczegółowej mapy polski jest już ok.
druga róznica to brak faktury i gwarancji realizowanej w polsce, tu czasem lepiej dopłacic i jednak kupic u polskiego dystrybutora
ekran mniej wiecej o 1/3 mniejszy niż w 276c, no i sam gps wolniejszy od 276c, ale nadal gigantycznie szybszy od SP III , pozostałe 'główne' funkcje mają podobne (routing, alarmy, obsługa poi, pomijam dodatkowe wodotryski [60c ma gry
])
czasami w używkach pojawiają sie 176c - to prawie to samo co 276 tylko ze bez autoroutingu i ciutek wolniejsze.
zamocowac sie da, są uchwyty samochodowe całkiem przyzwoite
czego mu brakuje, szybkości i ekranu... ooo , zdecydowanie
wiec tak , 60c da sie kupić i za około 1500zł, nowe ofcorz, tylko ze import usa (jak sobie sam sciągniesz to jeszcze cie taniej wyjdzie)
róznica miedzy 60c europa a ameryka to mapa bazowa, z której i tak nie korzystasz, bo w polsce pokrycie ma takie sobie, a po wgraniu szczegółowej mapy polski jest już ok.
druga róznica to brak faktury i gwarancji realizowanej w polsce, tu czasem lepiej dopłacic i jednak kupic u polskiego dystrybutora
ekran mniej wiecej o 1/3 mniejszy niż w 276c, no i sam gps wolniejszy od 276c, ale nadal gigantycznie szybszy od SP III , pozostałe 'główne' funkcje mają podobne (routing, alarmy, obsługa poi, pomijam dodatkowe wodotryski [60c ma gry

czasami w używkach pojawiają sie 176c - to prawie to samo co 276 tylko ze bez autoroutingu i ciutek wolniejsze.
zamocowac sie da, są uchwyty samochodowe całkiem przyzwoite

czego mu brakuje, szybkości i ekranu... ooo , zdecydowanie
Krzysiek
60c miałem miesiac na pieszej wycieczce, sprawdził sie rewelacyjnie, zasilanie z zapalniczki lub z czterech paluszków AA, wystarczyło 
no i ma kompas magnetyczny a nie elektroniczny (276c nie ma magnetycznego) wiec działa jak satelit nie widzi (a w centrum między wieżowcami sie to zdarza)
generalnie do autka wystarczy

no i ma kompas magnetyczny a nie elektroniczny (276c nie ma magnetycznego) wiec działa jak satelit nie widzi (a w centrum między wieżowcami sie to zdarza)
generalnie do autka wystarczy

Krzysiek
no i o to szlo...
mam dosc slaby wzrok(pomimo mlodego wieku:D) i pytanie czy jak go na desce ustawie(mowa o 60c) to bede siedzial jak stara baba za kiera szukajac wskazan gdzie to ja mam jechac...
albo od razu gdzies w okolicy nosa go se przylepic..
kupie go na fakture wiec wole nie przekombinowac..spoko luuuz i niech ta gwarancja jest..w razie potrzeby.
a no wlasnie i po zakupie powiedzmy 60c z pakietem standartowym jakie mnie czekaja jeszcze realne koszta dodatkowe obslugi tegoz urzadzenia? MOwisz o dokladniejszej mapie...okej ale pewnie to kosztuje?
i bez zewnetrznej anteny, czesto bedzie sie "gubic" w aglomeracji slaskiej?
sorry za pytania..dla mnie to czarnista magia...
jak dla mnie ma byc widoczny punkt czyli ja, w miare jaknajlepoiej, cena do moich potrzeb dobra...stosowany w aucie..i jelsi taki maly by byl to rower exremalnie + piesze szlajanie sie..np jak z domu do pubu i na odwrot:D
mam dosc slaby wzrok(pomimo mlodego wieku:D) i pytanie czy jak go na desce ustawie(mowa o 60c) to bede siedzial jak stara baba za kiera szukajac wskazan gdzie to ja mam jechac...

kupie go na fakture wiec wole nie przekombinowac..spoko luuuz i niech ta gwarancja jest..w razie potrzeby.
a no wlasnie i po zakupie powiedzmy 60c z pakietem standartowym jakie mnie czekaja jeszcze realne koszta dodatkowe obslugi tegoz urzadzenia? MOwisz o dokladniejszej mapie...okej ale pewnie to kosztuje?
i bez zewnetrznej anteny, czesto bedzie sie "gubic" w aglomeracji slaskiej?
sorry za pytania..dla mnie to czarnista magia...
jak dla mnie ma byc widoczny punkt czyli ja, w miare jaknajlepoiej, cena do moich potrzeb dobra...stosowany w aucie..i jelsi taki maly by byl to rower exremalnie + piesze szlajanie sie..np jak z domu do pubu i na odwrot:D
koszt dodatkowy to uchwyt, bo o ile pamietam w zestawie nie ma, czyli cena do 100zł
no i mapa... tu róznie, pewnie będzie teraz sporo gpmap 3.0 używanych sprzedawanych, z tym trzeba ostrożnie, bo blokują te mapy przy odbieraniu uaktualnienia do 4.0 wiec mozna sobie kupic bubla
a nowa mapa to 732zł brutto, z opcją instalacji na dwóch gpsach (i ani jednym wiecej, nawet jeśli jednego zgubisz a drugiego ukradną to kodów nowyh nie dostaniiesz)
jak go posadzisz na desce to spoko bedzie widac
no i mapa... tu róznie, pewnie będzie teraz sporo gpmap 3.0 używanych sprzedawanych, z tym trzeba ostrożnie, bo blokują te mapy przy odbieraniu uaktualnienia do 4.0 wiec mozna sobie kupic bubla
a nowa mapa to 732zł brutto, z opcją instalacji na dwóch gpsach (i ani jednym wiecej, nawet jeśli jednego zgubisz a drugiego ukradną to kodów nowyh nie dostaniiesz)
jak go posadzisz na desce to spoko bedzie widac

Krzysiek
http://www.gps-y.pl/cenniki/cennik_60c_akc.html
to taki przykladzik, ktore najlepiej zanabyc bo tam jakies pakiety sa, jedne sa bez pakietow..co bys sugerowal z tego cennika tam... a uchwyt...cos sie pospawa-w tojce decha metalowa jest
faktycznie przewodnik jestes po tych gpsach

to taki przykladzik, ktore najlepiej zanabyc bo tam jakies pakiety sa, jedne sa bez pakietow..co bys sugerowal z tego cennika tam... a uchwyt...cos sie pospawa-w tojce decha metalowa jest

faktycznie przewodnik jestes po tych gpsach

no prosze jak te ceny poleciały na łepek 
to brać
010-00322-21-P GPSMAP 60C pakiet z GPMapą
w pakiecie z mapą najtaniej
lepiej niz z usa
uchwytu raczej nie pospawasz
bo to plastikowa robota
uchwyty obejrzyj w sklepie albo na www.garmin.pl bo jest kilka rodzajów
a gpsy... heh, spodobały mi sie i mialem okazje przetestować różne rozwiązania w róznych warunkach, na codzien jeżdze z 276c w aucie, i matke z ojcem też juz do niego przekonałem
bo obsługa łatwa a autorouting jest genialny (mimo ze czasem zdarza mu sie omylić)

to brać
010-00322-21-P GPSMAP 60C pakiet z GPMapą
w pakiecie z mapą najtaniej

lepiej niz z usa

uchwytu raczej nie pospawasz

uchwyty obejrzyj w sklepie albo na www.garmin.pl bo jest kilka rodzajów
a gpsy... heh, spodobały mi sie i mialem okazje przetestować różne rozwiązania w róznych warunkach, na codzien jeżdze z 276c w aucie, i matke z ojcem też juz do niego przekonałem

Krzysiek
Street Pilot III - mam z GPMapą 3.0 i pamięcią 128kB. Mapa troszkę go przerasta, do off-rodu moim zdaniem się nie nadaje ale na ulice tak. Problemem czasami jest np. na Śląsku zbyt duża ilość danych która strasznie go spowalnia i można coś przegapić
Przy opcji zmniejszenia ilosci informacji działa OK
Używane są w cenie poniżej 1kzł tak że moim zdaniem się opłaca. Nowego bym nie kupił -> są lepsze zestawy.
Właśnie go sprzedałem i czekam tylko na kasę to pójdzie do nowego właściciela

Przy opcji zmniejszenia ilosci informacji działa OK

Używane są w cenie poniżej 1kzł tak że moim zdaniem się opłaca. Nowego bym nie kupił -> są lepsze zestawy.
Właśnie go sprzedałem i czekam tylko na kasę to pójdzie do nowego właściciela

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
W tej cenie to rzeczywiście 60C jest najlepszym wyborem, używam już ok. 1 roku. Jest bardzo uniwersalny.
Ale najlepiej kupićc od razu z GPMapą, uchwytem samochodowym ( zmota tu raczej nie wyjdzie ) i anteną zewnętrzną.
Krecik
Nie słyszałem nic i nie znalazłem w nim kompasu magnetycznego.
Ale najlepiej kupićc od razu z GPMapą, uchwytem samochodowym ( zmota tu raczej nie wyjdzie ) i anteną zewnętrzną.
Krecik

Nie słyszałem nic i nie znalazłem w nim kompasu magnetycznego.
LR Disco 3.5 V8i, 92', +2''
"I hate asfalt"
"I hate asfalt"
hmm...
276c
do auta zajefajne, terenowego w szczególnosci
a z 60'tek to 60c albo cs różnią sie tylko tym kompasem działającym bez satelitów w okolicy i wysokościometrem (obie te rzeczy są w cs a nie ma ich w c)
ze względu na brak koloru 60 samo raczej bym odpuscił, nie wiem czy on sie czyms jeszcze różni od 60c
oba te gpsy są przedewszystkim do ręki, ale w aucie też będą działać, czemu nie, uchwyty są samochodowe.
that's all
276c

a z 60'tek to 60c albo cs różnią sie tylko tym kompasem działającym bez satelitów w okolicy i wysokościometrem (obie te rzeczy są w cs a nie ma ich w c)
ze względu na brak koloru 60 samo raczej bym odpuscił, nie wiem czy on sie czyms jeszcze różni od 60c
oba te gpsy są przedewszystkim do ręki, ale w aucie też będą działać, czemu nie, uchwyty są samochodowe.
that's all
Krzysiek
goły 276 kosztuje chyba 300zł wiecej...
do tego karta pamięci za jakies 240zł brutto
no i mapa...
ja bym poczekał i dozbierał
jesli tylko do auta, i tylko po płaskim, to w zasadzie jakiś quest albo inne 26xx ? tylko nie wiem jakie są tego ceny.
do tego karta pamięci za jakies 240zł brutto
no i mapa...
ja bym poczekał i dozbierał
jesli tylko do auta, i tylko po płaskim, to w zasadzie jakiś quest albo inne 26xx ? tylko nie wiem jakie są tego ceny.
Krzysiek
no tak, ale razem to juz ponad 4 tysiace... a wlasciwie juz go potrzebuje, z tego wzgledu, ze popylam z laweta po roznych dziwnym miejscach i operowanie mapami juz mnie irytuje...
nie musi byc to najwyzsza polka, a takim gps jest 276...
jakies mio? jakies c330?
latwiej by mi sie bylo zdecydowac jaka terenowke mam kupic
jakies mio? jakies c330?

Marcin pisze:no tak, ale razem to juz ponad 4 tysiace... a wlasciwie juz go potrzebuje, z tego wzgledu, ze popylam z laweta po roznych dziwnym miejscach i operowanie mapami juz mnie irytuje...
jakies mio? jakies c330?
mio sie nie znam, tańsze... to fakt, ale chyba nie przepada za wibracjami, w terenówkach sie nie sprawdzało tym osobom które znam
c330 mi nie pasuje
Krzysiek