Czy będzie 276Cx?

systemy nawigacji satelitarnej, odbiorniki i osprzęt

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Suj

Czy będzie 276Cx?

Post autor: Suj » pt mar 31, 2006 1:56 pm

Witam

Robię przymiarki do nowego GPS'a do auta. Mój wysłużony 76S sprawuje się wyśmienicie, jednak postanowiłem przesunąć go na pozycję sprzętu tylko i wyłącznie do wędrówek pieszych. Nie zawsze chce mi się wozić komputer, więc wymogiem jest też duży i czytelny ekran. Jak dla mnie wybór jest oczywisty: 276C. Jest jedno ale. Czy będzie jego upgrade do wersji x podobnie jak serii 60 czy 76? Nie chodzi nawet tak bardzo o Sirf III (i tak zawsze używam zewnętrznej anteny) ale o tańsze karty o dużej pojemności. Chociaż z innej strony patrząc nie wiadomo czy jeśli do takiego upgradu by doszło czy zastąpiony został by standard kart Garmina (modele outdoorowe z x poprzednio nie miały wymiennych kart).
Ma ktoś pod ręką szklaną kule i powiedział by co widzi? Albo może ktoś już takie spekulacje prowadził i gdzieś w sieci są jakieś przecieki? Pozdrawiam!
Paweł

MB G240D/300D 24V '84

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » pt mar 31, 2006 2:11 pm

nie prowadził poszukiwań bo używa aftermarketowych kart pamięci 'za rozsiądniejsze pieniądze' i chwilo nie szuka innych :)
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

Awatar użytkownika
architeo

Post autor: architeo » pt mar 31, 2006 9:44 pm

Szerze powiem, że to tak mała wada "specyficznego" 276c, że nie ma co czekać tylko bracie kupuj !!! bo rewalacja !
A zdziwiony będziesz, że na wycieczke też można go zabrać.
TADEO

Awatar użytkownika
KrzyK

Post autor: KrzyK » sob kwie 01, 2006 10:34 am

Na garmin.com też nic nie widać.
Ale lubią zaskakiwać. Może chcą się pozbyć starych zapasów i niedługo okaże się, że wszędzie wkładają SiRF Star III.
LR Disco 3.5 V8i, 92', +2''
"I hate asfalt"

ODPOWIEDZ

Wróć do „GPS”