travelpilot lucca lub lucca mp3 - blaupunkta

systemy nawigacji satelitarnej, odbiorniki i osprzęt

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Kwiatol
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

travelpilot lucca lub lucca mp3 - blaupunkta

Post autor: Kwiatol » czw lip 20, 2006 2:58 pm

czy ktoś używa, i jakie ma doświadczenia z tym sprzętem
pełnoletni sj413

Awatar użytkownika
Kwiatol
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kwiatol » czw lip 20, 2006 10:30 pm

Nikt nie podjął wątku, to sam coś napiszę. Kupiłem takie cudo i jestem zadowolony z tego jak prowadzi przez miasto (absolutna :D perfekcja) ale wystarczyło wyjechać za wrocław i okazuje się, że mapa zawiera chyba tylko główne drogi - pokazuje trafnie każdą wieś przez którą przejeżdżam ale nie wyświetla żadnej drogi jakby te wioski były w szczerym polu.
Pytanie czy ktoś z kolegów dysponuje dobrą mapą Polski na Blaupunkta Lucca TravelPilot, albo informacją czy takie mapy wogóle są.
pełnoletni sj413

Awatar użytkownika
KrzyK

Post autor: KrzyK » pn sie 07, 2006 6:15 pm

To się pospieszyłeś- 2:58 pytasz a po kilku godzinach już masz :D
Brak dobrej mapy to zmora wszystkich tego typu urządzeń. Zapowiedzi lepszych są na przyszły rok.
Teraz tylko są dwie dobre- na Garminy GPMapa i na PDA AutoMapa XL.
LR Disco 3.5 V8i, 92', +2''
"I hate asfalt"

Awatar użytkownika
Kwiatol
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kwiatol » pt sie 18, 2006 6:16 pm

Po wielkich bojach zwróciłem towar do sklepu, ponieważ mapa Polski jest tu beznadziejna (być może mapa Niemiec czy innych krajów zachodnich jest lepsza). Od innego sprzedawcy ze sklepu wydusiłem, że mapa Blaupunkta to szajs, bo zawiera najwyżej kilkanaście procent sieci dróg naszego kraju.

Stwierdziłem, że należy trzymać się z daleka od nawigacji Blaupunkta i od marketu "Nie dla idiotów" (cena o 400PLN większa niż w allegro a o 200PLN wieksza niz w innych sklepach, nierzetelna informacja o sprzęcie, brak możliwości zwrotu towaru - zwrot był możliwy tylko dlatego, że w komplecie nie było stacji dokującej i powołałem się na niezgodność towaru z opisem).
pełnoletni sj413

ODPOWIEDZ

Wróć do „GPS”