GARMIN GPSmap 278
Moderator: Albert_N
- mazurkas007
-
GARMIN GPSmap 278
Proszę o opinie od użytkowników.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
- Altegradius
- Kontaktowanie:
- mazurkas007
-
- ORSON_V6
-
- Kontaktowanie:
Jak masz okazję to bież i starczy na bardzo długo, tylko spróbuj wycyganić jajk najwięcej map do kompletu startowego. 

G 460.2 - był 2.3 -jest 3.0 D
orson@4x4wlkp.pl
orson@4x4wlkp.pl
- mazurkas007
-
No to posiadłem owe ustrojstwo, w zestawie są mapy całej UE, również Litwa, Łotwa i Rumunia. W Rosji też działa, przynajmniej do wysokości S.Petersburga, dalej nie próbowałem.
Wysępiłem jeszcze antene zewnętrzną gratis.
I od razu pytanie, jak to przymocować, żeby nie latało po całej desce ( oryginalny uchwyt się nie sprawdza ) a żeby można było łatwo demontować, bo okien szkoda
Jakieś ciekawe mapy warto dokupić oprócz tych oryginalnych ?
Wszystkie parametry przestawiłem na nasze jednostki, ale za cholere nie mogę dojść jak zamienić m/h na km/h
Wysępiłem jeszcze antene zewnętrzną gratis.
I od razu pytanie, jak to przymocować, żeby nie latało po całej desce ( oryginalny uchwyt się nie sprawdza ) a żeby można było łatwo demontować, bo okien szkoda

Jakieś ciekawe mapy warto dokupić oprócz tych oryginalnych ?
Wszystkie parametry przestawiłem na nasze jednostki, ale za cholere nie mogę dojść jak zamienić m/h na km/h

tam w jednostkach wlasnie zmienic m/h km/h 
uchwyt - przyklejany masz w komplecie, taki plasterek owalny i podstawke ktorą tym mozesz przykleić... tylko... uważaj gdzie przyklejasz, bo sprzedasz auto razem z tą podstaweczką, odkleić sie nie da jesli dobrze złapie ;D (ja swoje sprzedałem z uchwytem, balem sie ze deske zniszcze przy demontażu).
mapa - ewentualnie gpmapa 5.0 - polski, ale opinie są mieszane na ten temat (czy warto wydac 500zł za mape ktora w 70% pokrywa sie z tym co masz w CitiNavigatorze wgranym do urządzenia).

uchwyt - przyklejany masz w komplecie, taki plasterek owalny i podstawke ktorą tym mozesz przykleić... tylko... uważaj gdzie przyklejasz, bo sprzedasz auto razem z tą podstaweczką, odkleić sie nie da jesli dobrze złapie ;D (ja swoje sprzedałem z uchwytem, balem sie ze deske zniszcze przy demontażu).
mapa - ewentualnie gpmapa 5.0 - polski, ale opinie są mieszane na ten temat (czy warto wydac 500zł za mape ktora w 70% pokrywa sie z tym co masz w CitiNavigatorze wgranym do urządzenia).
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
- mazurkas007
-
No właśnie wszystko się dało przestawić na nasze : stopy, fahrenhaity i inne, a prędkość skubany ciągle w m/h podaje, nawet jak mu w menu przestawic na km/h, to po wyjsciu do mapy i tak jest m/h. I nie chce francol po naszemu gadac, ma do wyboru kilka pogańskich języków ale naszego brak. Menu po naszemu jest.Kupiony w Polsce 
I jeszcze jedno, do wybory są dwie naklejki do tego uchwytu : czarna i szara - którą zainstalować ? ? w sensie, która mocniejsza ? ?

I jeszcze jedno, do wybory są dwie naklejki do tego uchwytu : czarna i szara - którą zainstalować ? ? w sensie, która mocniejsza ? ?
chyba czarna byla pancernamazurkas007 pisze:No właśnie wszystko się dało przestawić na nasze : stopy, fahrenhaity i inne, a prędkość skubany ciągle w m/h podaje, nawet jak mu w menu przestawic na km/h, to po wyjsciu do mapy i tak jest m/h. I nie chce francol po naszemu gadac, ma do wyboru kilka pogańskich języków ale naszego brak. Menu po naszemu jest.Kupiony w Polsce
polski jezyk - w 276c był ukryty pod ktoryms angielskim chyba
czy ty masz ustawiony tryb morski czy samochodowy ? bo jesli morski (zółte kolorki) to wtedy m/h to mil na godzine
na garmin.pl w dziale software powinien byc soft PL do tego garmina, moze jakis bład jest w tym co masz.
Krzysiek
- mazurkas007
-
Nie no bez jaj - mam samochodowy ustawiony, no to dzisiaj poszukam czy czasem w 278 też Polski nie jest pod jakimś innym schowany.
I na Garmin.pl softu nie znalazłem, generalnie to tam bida jest
,nazywa się to wsparcie techniczne ale same pierdoły, nawet instrukcji ściągnąć nie można 
I na Garmin.pl softu nie znalazłem, generalnie to tam bida jest

- mazurkas007
-
Eskapada pisze:arek.d pisze:W 276 byl pod wloskim
mowisz ze moj 276C gada po polskuMeni dzwięk - > język komunikatów głosowych ... i co wybieramy Italiano
tak
a czasami english english (nie english american)
trzeba badac
tylko najpierw trzeba wgrać polskie dzwięki - do pobrania z garmin.pl w dziale software/download
Krzysiek
- mazurkas007
-
Kolego bardzo cię proszę, wejdź na stronę Garmina w miejsce gdzie można pobrać ten software i wklej skrót na forum, lub wyślij PW, bo ja na stronie Garmin.pl w dziale 'pomoc techniczna' nie widze takiej opcjiKrecik pisze:tylko najpierw trzeba wgrać polskie dzwięki - do pobrania z garmin.pl w dziale software/download

- ORSON_V6
-
- Kontaktowanie:
Mazurkasie Gratuluję Wyrobu!!!! Jeszcze parę drobiazgów i będziesz w pełni zadowolony. 

G 460.2 - był 2.3 -jest 3.0 D
orson@4x4wlkp.pl
orson@4x4wlkp.pl
prosze cie uprzejmie...mazurkas007 pisze:Kolego bardzo cię proszę, wejdź na stronę Garmina w miejsce gdzie można pobrać ten software i wklej skrót na forum, lub wyślij PW, bo ja na stronie Garmin.pl w dziale 'pomoc techniczna' nie widze takiej opcjiKrecik pisze:tylko najpierw trzeba wgrać polskie dzwięki - do pobrania z garmin.pl w dziale software/download
firmware 4.50PL
http://www.garmin.pl/download.php?what= ... 0%2BPL.exe
polskie langłage
http://www.garmin.pl/download.php?what= ... B%2BPL.zip
cos jeszcze znaleźć

Krzysiek
- mazurkas007
-
- mazurkas007
-
No oczywiscie ze tak, jak pięć dni śmigałem samochodem u naszych zachodnich sąsiadów, to dopiero można się przekonać co to jest pełne pokrycie w systemie GPS, nawet uliczki dojazdowe na parkingach i stacjach paliw są rozrysowaneORSON_V6 pisze:I co uzywasz- Mazurkasie

- mazurkas007
-
- mazurkas007
-