Co wybrac? Poradzcie!! Stary temat
Moderator: Albert_N
- tygrysek4ever2
- jestem tu nowy...
Co wybrac? Poradzcie!! Stary temat
Jestem poczatkujacy. Moje kontakty z nawigacja to notebook plus MapSource plus antenka-jak-myszka na kablu. Penetrowalem dawne Kresy. Glownie Ukraine. Mysle o Karelii [Rosja]. Interesuja mnie tez Balkany. Ostatnio duzo jezdze po Wielkiej Brytanii i Europie Zachodniej. Bez nawigacji to sie prawie nie da!!! Mam do wyboru Garmin Nuvi 300 lub 350, albo jakiegos StreetPilota. Co polecacie? Ze wzgledu na obsluge, dostepnosc map itp. Co myslicie o np. TomTomach? Prosze o opinie.
Wszystkich kobiet nie zdobedziesz... Ale trzeba probowac!!!
TomTom w Polsce ma wciąż słabe mapy i zero map na kierunkach Rosja, Ukraina, Afryka, Azja, itp
Jeśli myślisz o jakimś poważnym jeżdżeniu poza "cywilizowaną Europą" to zdecydowanie Garmin, bo do Garmina jest najwięcej map różnych "dzikich regionów" (choć też nie wszystko), ale zdecydowanie nic z serii Nuvi i nie Street, bo te są typowo na asfalt. Bierz pod uwagę GPSMAP 278 (obecnie nie ma nic lepszego), wcześniejszy GPSMAP 276C lub coś z serii 60 czy 76 ale tylko z oznaczeniami CX lub CSX.
Jeśli myślisz o jakimś poważnym jeżdżeniu poza "cywilizowaną Europą" to zdecydowanie Garmin, bo do Garmina jest najwięcej map różnych "dzikich regionów" (choć też nie wszystko), ale zdecydowanie nic z serii Nuvi i nie Street, bo te są typowo na asfalt. Bierz pod uwagę GPSMAP 278 (obecnie nie ma nic lepszego), wcześniejszy GPSMAP 276C lub coś z serii 60 czy 76 ale tylko z oznaczeniami CX lub CSX.
- Broncosaurus
no ja mam ten sam dylemat
na razie stoi pomiedzy graminem 60 cs (x)
i palmtopem jakims ale:
- garmina mozna uzywac na rowerze łodce i innych takich (probowalem) a palmtop jakis taki nie za bardzo poręczny
- palmtop umozliwia wszelkie matactwa (z roznymi mapami) choc najbardziej przypadla mi automapa (probowalem destinatora i tom toma)
- oba w lesie na roztoczu pokazuja białą plamę raczej
i nie wiem jak w palmtopie nagrac slad po ktorym jade (w automapie)
wiec na razie staneło na garminie (choc palmtop tanszy)
na razie stoi pomiedzy graminem 60 cs (x)
i palmtopem jakims ale:
- garmina mozna uzywac na rowerze łodce i innych takich (probowalem) a palmtop jakis taki nie za bardzo poręczny
- palmtop umozliwia wszelkie matactwa (z roznymi mapami) choc najbardziej przypadla mi automapa (probowalem destinatora i tom toma)
- oba w lesie na roztoczu pokazuja białą plamę raczej
i nie wiem jak w palmtopie nagrac slad po ktorym jade (w automapie)
wiec na razie staneło na garminie (choc palmtop tanszy)
OneTen
Discofery 300tdi
Discofery 300tdi
Jeśli już się zastanawiasz nad GPS wybierz urządzenie posiadające sirf III
będzie dużo mocniej trzymał sygnał (czyta sygnały odbite)
jeśli do lasu, wędrówki, i generalnie outdoor 60cx/csx topowy sprzęt
do samochodu jednak polecał bym coś z Nuvi lub palmtop z sirf'em np. holux
zaletą palmtopa jest możliwość instalowania map różnych firm, w garminach te rootingowe raczej tylko dedykowane
jak na tę chwilę nie ma odbiornika który byłby tak samo wspaniały w użytkowaniu w aucie jak i poza nim.
będzie dużo mocniej trzymał sygnał (czyta sygnały odbite)
jeśli do lasu, wędrówki, i generalnie outdoor 60cx/csx topowy sprzęt
do samochodu jednak polecał bym coś z Nuvi lub palmtop z sirf'em np. holux
zaletą palmtopa jest możliwość instalowania map różnych firm, w garminach te rootingowe raczej tylko dedykowane
jak na tę chwilę nie ma odbiornika który byłby tak samo wspaniały w użytkowaniu w aucie jak i poza nim.
Pozdrawiam
Przemo
TERRANO II 2,7td black long ; FREELANDER 2.0di
Przemo
TERRANO II 2,7td black long ; FREELANDER 2.0di
- Broncosaurus
- Broncosaurus
- Discotheque
-
PTGMAP ze stronki www.imocoding.com to doskonale potrafi.Broncosaurus pisze:
- kolega powiedział mi ze jest mozliwosc emulacji garmina na palmtopie
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!