Witam...
...bardzo by mi się przydała nawigacja która się może nauczyć trasy dojazdu do jakiegoś miejsca np. w górach do jakiejś polanki.
Czasami po prostu muszę po miesiącu lub dwóch dotrzeć ponownie do miejsca w którym już byłem i mam problem z zapamiętaniem takich tras.
Czy istnieje taka nawigacja i jeśli tak to jaka marka i gdzie i za ile można ją nabyć.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich
Czy jest Navi które się uczy?
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Taką funkcję mają najprostrze garminy i w ogóle sprzęt GPS turystyczny (off-roadowy) czyli Visty, C276 i inne nie całkiem samochodowe. Ma to też Auto Mapa (mimo, że mam, nie używałem tej funkcji - używam w terenie Garmina - uwaga! dla mnie teren to rower, nie auto). Funkcja nazywa się zapis śladu (track) - wycieczkę można zapisać, a następnym razem odtworzyć - GPS poprowadzi Cię po zapisanym śladzie. Zwykle istnieje możliwość odwrócenia śladu (czyli powrotu po nim do startu). W wada rozwiązania jest taka, że jak za pierwszym razem błądziłeś i slad wygląda jak choinka, to trzeba inteligentnie go interpretować, by nie powtórzyć wszystkich błędów (dla zaawansowanych-wyedytować). Zaleta jest taka, że można posłać mailem ślad koledze, który też trafi. Dodatkowa zaleta - ślady miewają ciekawe kształty - mi się najbardziej podobała bieszczadzka wycieszka w kształcie kury
.

Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie: