Garmin etrex H. Czy nadaje sie do jazdy off-road?
Moderator: Albert_N
Garmin etrex H. Czy nadaje sie do jazdy off-road?
Generalnie chodzi mi, żeby bya możliwość nawigacji na Waypoint'y znajdujące poza mapą - to akurat jest w tym urządzeniu, ale czy z tym GPS'em można poruszać się autem?
Bo Garmin etrex H jest przeznaczony glownie dla turystów pieszych i geocacherów.
Garmin etrex H - http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/45/560.html
Bardzo proszę o podpowiedź.
Bo Garmin etrex H jest przeznaczony glownie dla turystów pieszych i geocacherów.
Garmin etrex H - http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/45/560.html
Bardzo proszę o podpowiedź.
Vitara Lenoff
Re: Garmin etrex H. Czy nadaje sie do jazdy off-road?
Jest firmowy uchwyt do szyby, w aucie działa, kierunek do wayponta pokaże. Ale w dzisiejszych czasach nawigacja bez mapy to może na pustyni? Jeździłem z podobnym ( stary summit) i powiemi, że przesiadka mapowy ( vista c) to rewolucja. Mimo to do auta malutkie ekrany to też slabo. Jak kupowałem nie było praktycznie wyboru. Teraz taki odbiornik to umiarkowany pomysł, choć lepszy niż sekstans. 

Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
Dzięki
w takim razie mi to wystarczy. O to chodzi, wlaśnie, żeby byla opcja bez mapy, (możliwość nawigacji na waypoint'y znajdujące poza mapą). Tego teraz wymagają na Poland Trophy i również tej opcji stosują na rajdach np. w Rosji, czy na Ukrainie. A mapy mam w innej nagwigacji - wystarczy 

Vitara Lenoff
Etrex pokaże ci śliczną strzalke i odległość do punktu. OK będzie też najtańsza 60. Ale na takich imprezach musisz poszukać lepszego mocowania niż fabryczna przyssawka.
Przymocuję taśmą klejącą do CB,
które u mnie znajduje się centralnie tuż nad deską rozdzielczą
które u mnie znajduje się centralnie tuż nad deską rozdzielczą

Vitara Lenoff
Jesli chodzi o PT to daj se spokój...Lenoff pisze:Dziękiw takim razie mi to wystarczy. O to chodzi, wlaśnie, żeby byla opcja bez mapy, (możliwość nawigacji na waypoint'y znajdujące poza mapą). Tego teraz wymagają na Poland Trophy i również tej opcji stosują na rajdach np. w Rosji, czy na Ukrainie. A mapy mam w innej nagwigacji - wystarczy
Patrol GRY303
Powstałem z zabanowania, zawsze będę tu Nowy
ale dla ładogi to taki GPS powinien wystarczycFeniks pisze:Jesli chodzi o PT to daj se spokój...Lenoff pisze:Dziękiw takim razie mi to wystarczy. O to chodzi, wlaśnie, żeby byla opcja bez mapy, (możliwość nawigacji na waypoint'y znajdujące poza mapą). Tego teraz wymagają na Poland Trophy i również tej opcji stosują na rajdach np. w Rosji, czy na Ukrainie. A mapy mam w innej nagwigacji - wystarczy

Jimny 

bigos pisze:ale dla ładogi to taki GPS powinien wystarczycFeniks pisze:Jesli chodzi o PT to daj se spokój...Lenoff pisze:Dziękiw takim razie mi to wystarczy. O to chodzi, wlaśnie, żeby byla opcja bez mapy, (możliwość nawigacji na waypoint'y znajdujące poza mapą). Tego teraz wymagają na Poland Trophy i również tej opcji stosują na rajdach np. w Rosji, czy na Ukrainie. A mapy mam w innej nagwigacji - wystarczy
Nie no spoko

Patrol GRY303
Na PT na razie nie wybieram się, ale na Ładogę owszem 

Vitara Lenoff
Wracając do pierwotnego pytania można go mieć w aucie sygnału nie gubił (zamocowany na podszybiu).
Patrol GRY303
białą vitarąLenoff pisze:Na PT na razie nie wybieram się, ale na Ładogę owszem

Jimny 

tak białą, w innych kolorach nie posiadam
no chyba, że w skali 1:36 

Vitara Lenoff
Po szperaniu w necie, pomyślałam, że bardziej słusznym byłoby kupić eTrex Venture HC
http://www.apex24.pl/go/_info/?user_id= ... 93&lang=pl
Tu można załadować waypoint'y z komutera i odwrotnie, a w wersij etrex H waypoint'y trzeba byłoby wytyczać pojedynczo i ręcznie. Poza tym, ten nowszy Garmin współpracuje z mapami i ma pamięć. W dwa razy droższy, ale to drugie urządzenie będzie chyba bardziej przydatne.
Tu można załadować waypoint'y z komutera i odwrotnie, a w wersij etrex H waypoint'y trzeba byłoby wytyczać pojedynczo i ręcznie. Poza tym, ten nowszy Garmin współpracuje z mapami i ma pamięć. W dwa razy droższy, ale to drugie urządzenie będzie chyba bardziej przydatne.
Vitara Lenoff
Myślę że powinieneś wziąć urządzenie z modułem GPS wysokiej czułości.Lenoff pisze:Po szperaniu w necie, pomyślałam, że bardziej słusznym byłoby kupić eTrex Venture HC
Patrol GRY303
Wersja H powinna być wysokiej czułości, a jeśli nie usunęli tej funkcjionalności, to waypointy można ładować z kompa, jeno przez port szeregowy i kabelek, trzeba dokupic, co kosztyje 1/3 odbiornika - jak ma być minimalistyczny, to jest, a oczywiście odbiornik mapowy, kolorowy i z USB będzie fajniejszy.
to jest płeć ta ładniejszaFeniks pisze:Myślę że powinieneś wziąć urządzenie z modułem GPS wysokiej czułości.Lenoff pisze:Po szperaniu w necie, pomyślałam, że bardziej słusznym byłoby kupić eTrex Venture HC

Jimny 

No niby tak, ale ten ma w opisie:alfik pisze:Wersja H powinna być wysokiej czułości, a jeśli nie usunęli tej funkcjionalności, to waypointy można ładować z kompa, jeno przez port szeregowy i kabelek, trzeba dokupic, co kosztyje 1/3 odbiornika - jak ma być minimalistyczny, to jest, a oczywiście odbiornik mapowy, kolorowy i z USB będzie fajniejszy.
"Moduł GPS wysokiej czułości: Nie"
ale to chyba błynd jest
Tam od razu ładniejsza, ale porządek w gramatyce musi być: powinnaś poszukaćbigos pisze: to jest płeć ładniejsza
Patrol GRY303
- Damian
-
- Kontaktowanie:
używałem/używam eTrexa, 60, 76, 278
przy cenie 60csx zakup eTrexa do off-roadu kompletnie mija się z celem
pomijając funkcjonalność tylko lekko wyższą niż wspomniany sekstans, eTrex dramatycznie gubi zasięg w samochodzie na podszybiu, z 60tką i wyższymi modelami jest już dobrze
przy cenie 60csx zakup eTrexa do off-roadu kompletnie mija się z celem
pomijając funkcjonalność tylko lekko wyższą niż wspomniany sekstans, eTrex dramatycznie gubi zasięg w samochodzie na podszybiu, z 60tką i wyższymi modelami jest już dobrze
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR