Garmin w Larku możliwe czy nie?
Moderator: Albert_N
Garmin w Larku możliwe czy nie?
Jak wyżej, poszperałem troche po innch forach ale niby nikomu się nie udalo tego zrobić, moze tutaj.... Chodzi mi dokładnie o uruchomienie map Garmina w Larku Free Bird 35.1 i pokrewnych z tej serii. Automapa ma za ubogie pokrycie jak dla mnie i często brakuje dróg podczas szwędania sie w obcym terenie.
Galloper LWB - turysta
Re: Garmin w Larku możliwe czy nie?
Nie powiem na 100% ze garmina sie da zaladowac, mysle ze pojdzie. Ale, pierwsze co musisz zrobic to odblokowac Larka. O ile pamietam to w total commanderze z wtyczka wincefs idzie latwo go odblokowac. Na 100% chodzi tom tom na tym urzadzeniu. Dawno to w lapkach mialem i nie pamietam juz jak mi z tym poszlo. 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Jaki jest windows w larku?, jesli WIN CE, to wątpie. Udało mi się zgaminizowac HTC z WIN Mobile, a do WIN CE nie znalazłem programu garminizującego.Adamek pisze:Nie powiem na 100% ze garmina sie da zaladowac, mysle ze pojdzie. Ale, pierwsze co musisz zrobic to odblokowac Larka. O ile pamietam to w total commanderze z wtyczka wincefs idzie latwo go odblokowac. Na 100% chodzi tom tom na tym urzadzeniu. Dawno to w lapkach mialem i nie pamietam juz jak mi z tym poszlo.
kia sorento 2.5 crdi, BFG AT, lift +1"
Win CE. Wszystko o odblokowaniu wszystkiego: http://www.my-navia.pl/
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
da sie trzeba tylko znaleźć program garmin XT
działa i na winmobile i na winCE

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Lark już dawno odblokowany tylko jeszcze ten programik, a że za oknem nie ciekawie to poszukam popołudniu. Może coś z tego pójdzie...a jak nie to może da się do listu do Mikołaja dopisac Garmina 60 Cx 

Galloper LWB - turysta
- milczacy12
w weekend dla zabawy ściągnąłem ze strony Garmina XTka - ale pisali że działa tylko z Windows Mobile, na nawigacyjnym CE mi nie poszło.lbl78 pisze:da sie trzeba tylko znaleźć program garmin XT![]()

Może jakaś insza wersja ruszy ...
-
Hilux has me...
Hilux has me...
u mnie na NavRoadzie (win CE) śmiga choć czasem z oporami
Na Asusie (mobile) śmiga bez żadnych zająknięć

Na Asusie (mobile) śmiga bez żadnych zająknięć

- wojtek_kom
-
- milczacy12
a jaką masz dokładnie wersjęlbl78 pisze:u mnie na NavRoadzie (win CE) śmiga choć czasem z oporami![]()

-
Hilux has me...
Hilux has me...
eeeeeeeyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaa hmmmmilczacy12 pisze:a jaką masz dokładnie wersjęlbl78 pisze:u mnie na NavRoadzie (win CE) śmiga choć czasem z oporami![]()

430 cośtam cośtam

- milczacy12
hmm - warto się w to w ogóle wgryzać? Wprawdzie mamy długie jesienno-zimowe wieczory, ale dopóki Ozi mi wystarcza może lepiej te miłe wieczory spędzić przy piwku ? 

-
Hilux has me...
Hilux has me...
z tego co pamiętam zajęło mi to jeden wieczór przy piwku i komputerze
i jakoś specjalnie trudne nie było, trzeba tylko za wczasu poczytać co i jak i mieć przygtowane kilka programów
cała pocedura była ładnie opisana chyba na mynavia.pl

i jakoś specjalnie trudne nie było, trzeba tylko za wczasu poczytać co i jak i mieć przygtowane kilka programów
cała pocedura była ładnie opisana chyba na mynavia.pl
- milczacy12
no to mnie zdopingowałeś
trzeba będzie połączyć "przyjemne z pożytecznym"
trzeba będzie połączyć "przyjemne z pożytecznym"

-
Hilux has me...
Hilux has me...
to bedzie wieczór przy browarze i kompie... 

Galloper LWB - turysta
- milczacy12
znajdz na my-navia.pl temat o Garmin XT (w inne programy nawigacyjne). Odpalilem to na Akirze bodaj pod WinCE 5.0 (jesli sie myle to pod 4.0). Chodzi bez problemow.
Tak się zastanawiam ostatnio czy wogóle to warto...W Larku fabrycznie mam Mapa Map i w porównaniu do AU ma gorsze odwzorowanie miejscowości itp. ale pokrycie dróg, szczególnie popoligonowych jest lepszy i jak na razie to mnie zaskakuje 

Galloper LWB - turysta
Ja u siebie odpalilem na 5 calowym peiyingu. Bylo zabawy na kilka godzin, ale dalem rade.
Wyglada zajebiscie. Moja ulubiona mapa GPSWielkopolska wreszcie tak czytelna jak powinn a byc.
Co prawda sa drobne problemy:
- nie dziala zarzadzanie mapami - trzeba recznie zmieniac w katalogu Garmina, ale to nie problem
- nie dziala mi funkcja "Gdzie jestem?" i kilka innych. Wysypuje sie Garmine - malo przypatne
i to nad czym najbardziej ubolewam to to,ze nie dziala mi (albo raczej nie umiem) wrzucac tras/sladow z MapSource na urzadzenie. MS melduje, ze wrzucone poprawnie ale w programie nie widac. Wersje Garmina Xt na Symbiana mialy opcje "importuj GPX" i dzialalo bezproblemowo. Tutaj mialo sie samo wczytywac. Niestety nie dziala
Na windows mobile tez ktos mial podobne problemy? Jak z wczytywaniem tras?
Widac,ze Garmin XT byl w domysle robiony na WM a nie CE i jest kilka bugow, ale nad tym pracuja.
BTW Jest jakikolwiek program stworzony do CE, ktory bez zbednych czarow lykalby mapy w formacie wektorowe IMG? No i najlepiej, zebym mogl sobie narysowac w piatek przy piwku trase i w sobote od rana po tracku w teren.
Wyglada zajebiscie. Moja ulubiona mapa GPSWielkopolska wreszcie tak czytelna jak powinn a byc.

Co prawda sa drobne problemy:
- nie dziala zarzadzanie mapami - trzeba recznie zmieniac w katalogu Garmina, ale to nie problem
- nie dziala mi funkcja "Gdzie jestem?" i kilka innych. Wysypuje sie Garmine - malo przypatne
i to nad czym najbardziej ubolewam to to,ze nie dziala mi (albo raczej nie umiem) wrzucac tras/sladow z MapSource na urzadzenie. MS melduje, ze wrzucone poprawnie ale w programie nie widac. Wersje Garmina Xt na Symbiana mialy opcje "importuj GPX" i dzialalo bezproblemowo. Tutaj mialo sie samo wczytywac. Niestety nie dziala
Na windows mobile tez ktos mial podobne problemy? Jak z wczytywaniem tras?
Widac,ze Garmin XT byl w domysle robiony na WM a nie CE i jest kilka bugow, ale nad tym pracuja.
BTW Jest jakikolwiek program stworzony do CE, ktory bez zbednych czarow lykalby mapy w formacie wektorowe IMG? No i najlepiej, zebym mogl sobie narysowac w piatek przy piwku trase i w sobote od rana po tracku w teren.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...