gdzie kupić ?
Moderator: Albert_N
gdzie kupić ?
dziękuję za rady i teraz proszę o adresy w Wawie. Gdzie mozna kupić palmtopa ? Jeśli padnie na GPS to pewnie odwiedzę Pawła K.
Ale jakiego
tzn jakiej firmy
Z wbudowanym GPS czy tez nie. Przy kupnie trzeba raczej wiedziec na jakiego w przyszlosci GPS-a sie decydujemy. Ponadto istnieja interesujace promocje przy zakupie "wszystko razem". Ja swojego kupilem w Vobisie na Poznanskiej. Jak czegos akurat nie mieli na miejscu (zasilacz do samochodu) to na popoludnie byl do odbioru. Generalnie jednak najtaniej jest w sklepach internetowych nie od prywatnych ludzi tylko od duzych firm. (z faktura VAT, gwarancja na pismie i t d)

Poszukaj po sklepach ze sprzetem komputerowym. Ja tak wlasnie swojego kupilem - zazwyczaj da sie zbic cos z ceny, albo jakiegos bonusa wyrwac. W sklepach internetowych jest najtaniej, ale mnie osobiscie kurwica wziela jak mi 3 tygodnie przysylali yakumo... w koncu poszedlem do sklepu dalem 100 zl wiecej, ale przynajmniej wiem gdzie gardlowac jakby cos bylo nie tak. No i mialem tego samego dnia, ktorego mi sie zachcialo.
pzdr
Arkadesh
pzdr
Arkadesh
Gdybym jeszcze raz kupowal to:
1. komunikacja po blutuf bardzo zawodna i mimo ze wygodna nie polecam kupilem blutuf i dokupilem wersje na kabel.
2. minimalizacja kabli - czyli PDA z wbudowanym modulem GPS i mozliwoscia polaczenia z antena zewnetrzna dodatkowa zaleta wyjchodze z samochodu i tez dziala wada nietypowe rozwiazanie do innych zastosowan brak lokalizacji w jezyku polskim itp
3.na PDA w zasadzie tylko automapa inne rozwiazania mimo ze tansze o jakosci zenujaco niskiej
4.system w polaczeniu z pecetem daje szereg mozliwosci - pierwotnie kupujemy dla najprostszych funkcji po paru tygodniach zaczyna nam brakowac tego czy tamtego warto z gory wiedziec co bedziemy chcieli
5. Nie ma rozwiazan do wszystkiego co konczy sie daleko idacymi kompromisami - przyklad w odbiorniku GARMIN slad trasy zaznaczany jest na biezaco i od razu widoczny, w automapa nagrywany do pliku i wyswielany na zadanie. W terenie istotnym jest czy tu juz bylismy w danym miejscu czy nie Garmin widzimy slad i mamy pelna informacje w automapie przerwanie zapisu i wyswietlenie sladu Niby nic ale jak stwozyc slad w automapie z wielu przerwanych sladow ano niewiadomo.
Szereg informacji mozna uzyskac tu - http://www.pdaclub.pl/
6. Z gory trzeba ustalic co chcemy docelowo - moja nie najlepsza polityka i strategia zakupow doprowadzila do posiadania dwu licencji na automape Polska co prawda obie licencje w promocj.
7. Mocowanie w samochodzie - mam dwa w plaskaczu no moze nazwanie Go tak to obraza go to Grand jest eletyczne mocowane na szybie w Wranglerze na sztywno w srokowej konsoli
8. Najpierw zobacz potem kup - nic tak dobrze nie robi jak pare minut z rzeczywistym systemem a nie ulotkami na jego temat
1. komunikacja po blutuf bardzo zawodna i mimo ze wygodna nie polecam kupilem blutuf i dokupilem wersje na kabel.
2. minimalizacja kabli - czyli PDA z wbudowanym modulem GPS i mozliwoscia polaczenia z antena zewnetrzna dodatkowa zaleta wyjchodze z samochodu i tez dziala wada nietypowe rozwiazanie do innych zastosowan brak lokalizacji w jezyku polskim itp
3.na PDA w zasadzie tylko automapa inne rozwiazania mimo ze tansze o jakosci zenujaco niskiej
4.system w polaczeniu z pecetem daje szereg mozliwosci - pierwotnie kupujemy dla najprostszych funkcji po paru tygodniach zaczyna nam brakowac tego czy tamtego warto z gory wiedziec co bedziemy chcieli
5. Nie ma rozwiazan do wszystkiego co konczy sie daleko idacymi kompromisami - przyklad w odbiorniku GARMIN slad trasy zaznaczany jest na biezaco i od razu widoczny, w automapa nagrywany do pliku i wyswielany na zadanie. W terenie istotnym jest czy tu juz bylismy w danym miejscu czy nie Garmin widzimy slad i mamy pelna informacje w automapie przerwanie zapisu i wyswietlenie sladu Niby nic ale jak stwozyc slad w automapie z wielu przerwanych sladow ano niewiadomo.
Szereg informacji mozna uzyskac tu - http://www.pdaclub.pl/
6. Z gory trzeba ustalic co chcemy docelowo - moja nie najlepsza polityka i strategia zakupow doprowadzila do posiadania dwu licencji na automape Polska co prawda obie licencje w promocj.
7. Mocowanie w samochodzie - mam dwa w plaskaczu no moze nazwanie Go tak to obraza go to Grand jest eletyczne mocowane na szybie w Wranglerze na sztywno w srokowej konsoli
8. Najpierw zobacz potem kup - nic tak dobrze nie robi jak pare minut z rzeczywistym systemem a nie ulotkami na jego temat
to co zrobiło na mnie wrażenie to jego inteligencja
Prosząc o najkrótszą trasę Mio prowadzi mnie naokoło
Zmieniając trasę przez niego wyznaczoną za wszelką cenę próbuje naprowadzić mnie spowrotem i wtedy nie zważa na jednokierunkowe drogi
Napewno ma fajną bazę danych czyli opisy pubów
stacji kin szpitali i jeszcze kilku przydatnych tematów. Niestety szybko mi wczoraj padła bateria i test się urwał. Oczywiście mam ładowarkę samochodową, ale wydaje mi się koniecznym formatowanie bateriiiiiiiiii Ogólnie fajna zabaweczka a na normalnego GPS pewnie nadejdzie czas