Mam Nokie z zainstalowanym SmartComGps, ustawiłem w programie wysyłanie sms z danymi do lokalizacji i otrzymuje sms-a z taką zawartoscia : MVGSMS,1,221012,221758,49.610966,19.943115,0,0,0,8
388608,tu znajduje się dowolny ustawiony w programie text,1991845517,
i 49.610966,19.943115 wpisuje w nawigację i wiem gdzie nadajnik(Nokia) jest.
Czy ktoś posiada, korzysta z programu na PC (mam cf-18 z modemem GPRS) który odebrał by tego sms-a i wyświetlił by punkt na mapie do którego można by nawigować ?
Podobno SmartComGps ma taką opcje ale nigdy tego nie sprawdziłem. Czy istnieje może wersja tego programu działąjąca na PC ?
A może są inne rozwiązania tego problemu ? Takiego zestawu lokalizacji potrzebuje do zorganizowania zabawy w terenie w tz. lisa. Pojazd uciekający wysyła co ustalony czas sms-y z lokalizacja do pojazdu(-ów) goniących go. Już teraz system działa ale chciałbym uniknąć mozolnego przepisywania koordynat do np. Oziego zainstalowanego na PC (CF-18).
Rozwiązanie z wykupieniem usługi lokalizacji pojazdu odpada bo do takiej opcji trzeba mieć jeszcze dobry zasięg internetu a z tym ciężko w terenie.
SmartComGps a odbieranie sms z lokalizacja na CF-18
Moderator: Albert_N
- Miskiller
-
SmartComGps a odbieranie sms z lokalizacja na CF-18
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
- Miskiller
-
Re: SmartComGps a odbieranie sms z lokalizacja na CF-18
nic ? cisza... naprawde nikt niewie co to SmartComGps ?
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..