Jak zabezpieczyć przed złodziejami?

radia, anteny, dodatki, strojenie, wybór itp.

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
daniel sto

Jak zabezpieczyć przed złodziejami?

Post autor: daniel sto » wt maja 09, 2006 9:31 pm

Witam wszystkich.Wczoraj skradziono mi radyjko CB, mimo że odłączyłem i schowałem do schowka wraz z panelem od radia CD którego także się pozbyłem.Pytanie: Jakie macie metody zabezpieczania CB radia, bo odłączanie nie jest zbyt wygodne.
Jednocześnie przestrzegam!!! Panele i sprzęt wartościowy zabierajcie z sobą. Nigdy nie wiadomo na kogo trafią.

73
4x4 FULL-GAZ KASZUBY
DAIHATSU ROCKY na mostach PATROLA
"DANIELO"

Awatar użytkownika
Siarra

Post autor: Siarra » wt maja 09, 2006 9:47 pm

po takowej kradzieży zgłosiłem to ,jako uczciwy obywatel, na policję ,po czym po miesiącu umorzono postępowanie :D :lol: z braku etc.etc-przesłuchano całą rodzine ,sąsiadów itd .policja to nazwała-wykonano czynności-haha i do dupy mi z taką uczciwością !! po tym wszystkim nabiłem prostą deskę gwożdżiami i podłozyłem na siedzenie kierowcy przykrywając pokrowcem :lol: :)23
SIARRA

ramzes

Post autor: ramzes » śr maja 10, 2006 12:01 am

po tym wszystkim nabiłem prostą deskę gwożdżiami i podłozyłem na siedzenie kierowcy przykrywając pokrowcem
dobry patent .. tylko nie zapomnij o niej jak bedziesz rano wsiadał do auta :wink:
era Hdi :)21

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

klucz13

Kontaktowanie:

Re: Jak zabezpieczyć przed złodziejami?

Post autor: klucz13 » śr maja 10, 2006 12:06 am

daniel sto pisze: Jakie macie metody zabezpieczania CB radia, bo

73
Czy ty ze swojch :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Babol

Post autor: Babol » śr maja 10, 2006 11:59 pm

jeśli chodzi o zabezpieczanie przed kradzieżą to chyba jednak najlepszym patentem jest zabranie radia (czy to zwykłego czy CB) ze sobą...

A jeśli się rozchodzi o działanie policji... to bywa różnie. Mojej dziewczynie skradziono komórkę. W centrum miasta napadł na nią jakiś typ z nożem. Zgłosiła to na policję. Wszystko to trwało sporo czasu, a po tygodniu panowie policjanci zapukali do drzwi, żeby zameldować, że znaleźli telefon - błąd Matrixa? - może ale jednak się zdażył :D

Jeżeli nie zgłosisz to policja nie szuka, nie podstaw do szukania a w statystykach policyjnych okazuje się, że jest spadek kradzieży. Wszystkie takie żeczy trzeba zgłaszać. Dopiero wtedy istnieje jakiekolwiek (faktem jest że znikome, ale nie zerowe!) prawdopodobieństwo, że zobaczysz jeszcze swoją skradzioną rzecz.
błąd wieszcza...jest:A imię jego czterdzieści i cztery...
powinno być:A imię jego cztery na cztery!

Awatar użytkownika
Klamer

Post autor: Klamer » czw maja 11, 2006 5:25 am

Siarra pisze:po takowej kradzieży zgłosiłem to ,jako uczciwy obywatel, na policję ,po czym po miesiącu umorzono postępowanie :D :lol: z braku etc.etc-przesłuchano całą rodzine ,sąsiadów itd .policja to nazwała-wykonano czynności-haha i do dupy mi z taką uczciwością !! po tym wszystkim nabiłem prostą deskę gwożdżiami i podłozyłem na siedzenie kierowcy przykrywając pokrowcem :lol: :)23
Przepraszam za kasztanienie w temacie - ale byl juz taki cwaniak w Warszawie ze 20 lat temu co tak w maluchu zrobil i mu zlodziej sprawe zalozyl za uszkodzenie kregoslupa i czlowiek dostal cos tam w zawiasach.
A w samym temacie - demontuje CB i zabieram ze soba - najlepsza metoda na zlodzieja
Nadal ześwirowany...

Awatar użytkownika
Marci

Post autor: Marci » czw maja 11, 2006 8:46 am

tak ale to było 20 lat temu i troche inne realia
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup :)21
790-71-74-74

Niva'94

Post autor: Niva'94 » czw maja 11, 2006 8:58 am

Są czasami do nabycia specjalne "szuflady" umożliwiające szybki montaż i demontaż radia w samochodzie. Miałem kiedyś coś takiego w Honkerze. Niestety, niezbyt się to sprawdziło, gdyż źle został zaprojektowany mechanizm "zatrzaskiwania się" szuflady po włożeniu w prowadnice. efekt był taki, że stosunkowo często (szczególnie w terenie) szuflada się wysuwała i radio przestawało działać. Co prawda nie było to CB radio które nawet 0,5 kg nie waży, ale profesjonajny radiotelefon VHF mający ze dwa kilo żywej wagi.

Awatar użytkownika
Miron

Kontaktowanie:

Re: Jak zabezpieczyć przed złodziejami?

Post autor: Miron » sob maja 20, 2006 12:18 am

daniel sto pisze:Witam wszystkich.Wczoraj skradziono mi radyjko CB, mimo że odłączyłem i schowałem do schowka wraz z panelem od radia CD którego także się pozbyłem.Pytanie: Jakie macie metody zabezpieczania CB radia, bo odłączanie nie jest zbyt wygodne.
Jednocześnie przestrzegam!!! Panele i sprzęt wartościowy zabierajcie z sobą. Nigdy nie wiadomo na kogo trafią.
Kumpel ma fajnie zamontowane radio na motylkach, po sztuce na stronę. Szybki demontaż oraz ponowny montaż. Ja natomiast kupiłem ręczniaka i to jest wg mnie optymalne rozwiązanie gdy auto zostawia się pod blokiem

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » sob maja 20, 2006 2:51 am

Ja straciłem CB tydzień temu. Wybili szybę w prawych drzwiach i zabrali CB z szufladą. Zgubiło mnie lenistwo. Szufladę kupiłem w radio-serwisie dla taksówkarzy.
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !

Awatar użytkownika
Dor
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Dor » śr wrz 20, 2006 9:42 am

Siarra pisze: po tym wszystkim nabiłem prostą deskę gwożdżiami i podłozyłem na siedzenie kierowcy przykrywając pokrowcem :lol: :)23

kolega w szczecinie zapodał żyletki pod listwy w mercedesie, co by więcej nie
znikneły :D i pewnego razu listwy były ale złodziej w podziękowaniu
wytłukł wszystkie szyby, szyberdach i lampy !!

chyba się zdenerwował gdy uszkodził sobie paluszki
Pozdrawiam

Przemo

TERRANO II 2,7td black long ; FREELANDER 2.0di

ODPOWIEDZ

Wróć do „CB radio”