Jak zabezpieczyć przed złodziejami?
Moderator: Albert_N
- daniel sto
-
Jak zabezpieczyć przed złodziejami?
Witam wszystkich.Wczoraj skradziono mi radyjko CB, mimo że odłączyłem i schowałem do schowka wraz z panelem od radia CD którego także się pozbyłem.Pytanie: Jakie macie metody zabezpieczania CB radia, bo odłączanie nie jest zbyt wygodne.
Jednocześnie przestrzegam!!! Panele i sprzęt wartościowy zabierajcie z sobą. Nigdy nie wiadomo na kogo trafią.
73
Jednocześnie przestrzegam!!! Panele i sprzęt wartościowy zabierajcie z sobą. Nigdy nie wiadomo na kogo trafią.
73
4x4 FULL-GAZ KASZUBY
DAIHATSU ROCKY na mostach PATROLA
"DANIELO"
DAIHATSU ROCKY na mostach PATROLA
"DANIELO"
po takowej kradzieży zgłosiłem to ,jako uczciwy obywatel, na policję ,po czym po miesiącu umorzono postępowanie
z braku etc.etc-przesłuchano całą rodzine ,sąsiadów itd .policja to nazwała-wykonano czynności-haha i do dupy mi z taką uczciwością
po tym wszystkim nabiłem prostą deskę gwożdżiami i podłozyłem na siedzenie kierowcy przykrywając pokrowcem

SIARRA
Re: Jak zabezpieczyć przed złodziejami?
Czy ty ze swojchdaniel sto pisze: Jakie macie metody zabezpieczania CB radia, bo
73

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
jeśli chodzi o zabezpieczanie przed kradzieżą to chyba jednak najlepszym patentem jest zabranie radia (czy to zwykłego czy CB) ze sobą...
A jeśli się rozchodzi o działanie policji... to bywa różnie. Mojej dziewczynie skradziono komórkę. W centrum miasta napadł na nią jakiś typ z nożem. Zgłosiła to na policję. Wszystko to trwało sporo czasu, a po tygodniu panowie policjanci zapukali do drzwi, żeby zameldować, że znaleźli telefon - błąd Matrixa? - może ale jednak się zdażył
Jeżeli nie zgłosisz to policja nie szuka, nie podstaw do szukania a w statystykach policyjnych okazuje się, że jest spadek kradzieży. Wszystkie takie żeczy trzeba zgłaszać. Dopiero wtedy istnieje jakiekolwiek (faktem jest że znikome, ale nie zerowe!) prawdopodobieństwo, że zobaczysz jeszcze swoją skradzioną rzecz.
A jeśli się rozchodzi o działanie policji... to bywa różnie. Mojej dziewczynie skradziono komórkę. W centrum miasta napadł na nią jakiś typ z nożem. Zgłosiła to na policję. Wszystko to trwało sporo czasu, a po tygodniu panowie policjanci zapukali do drzwi, żeby zameldować, że znaleźli telefon - błąd Matrixa? - może ale jednak się zdażył

Jeżeli nie zgłosisz to policja nie szuka, nie podstaw do szukania a w statystykach policyjnych okazuje się, że jest spadek kradzieży. Wszystkie takie żeczy trzeba zgłaszać. Dopiero wtedy istnieje jakiekolwiek (faktem jest że znikome, ale nie zerowe!) prawdopodobieństwo, że zobaczysz jeszcze swoją skradzioną rzecz.
błąd wieszcza...jest:A imię jego czterdzieści i cztery...
powinno być:A imię jego cztery na cztery!
powinno być:A imię jego cztery na cztery!
Przepraszam za kasztanienie w temacie - ale byl juz taki cwaniak w Warszawie ze 20 lat temu co tak w maluchu zrobil i mu zlodziej sprawe zalozyl za uszkodzenie kregoslupa i czlowiek dostal cos tam w zawiasach.Siarra pisze:po takowej kradzieży zgłosiłem to ,jako uczciwy obywatel, na policję ,po czym po miesiącu umorzono postępowanie![]()
z braku etc.etc-przesłuchano całą rodzine ,sąsiadów itd .policja to nazwała-wykonano czynności-haha i do dupy mi z taką uczciwością
po tym wszystkim nabiłem prostą deskę gwożdżiami i podłozyłem na siedzenie kierowcy przykrywając pokrowcem
![]()
A w samym temacie - demontuje CB i zabieram ze soba - najlepsza metoda na zlodzieja
Nadal ześwirowany...
-
-
Są czasami do nabycia specjalne "szuflady" umożliwiające szybki montaż i demontaż radia w samochodzie. Miałem kiedyś coś takiego w Honkerze. Niestety, niezbyt się to sprawdziło, gdyż źle został zaprojektowany mechanizm "zatrzaskiwania się" szuflady po włożeniu w prowadnice. efekt był taki, że stosunkowo często (szczególnie w terenie) szuflada się wysuwała i radio przestawało działać. Co prawda nie było to CB radio które nawet 0,5 kg nie waży, ale profesjonajny radiotelefon VHF mający ze dwa kilo żywej wagi.
Re: Jak zabezpieczyć przed złodziejami?
Kumpel ma fajnie zamontowane radio na motylkach, po sztuce na stronę. Szybki demontaż oraz ponowny montaż. Ja natomiast kupiłem ręczniaka i to jest wg mnie optymalne rozwiązanie gdy auto zostawia się pod blokiemdaniel sto pisze:Witam wszystkich.Wczoraj skradziono mi radyjko CB, mimo że odłączyłem i schowałem do schowka wraz z panelem od radia CD którego także się pozbyłem.Pytanie: Jakie macie metody zabezpieczania CB radia, bo odłączanie nie jest zbyt wygodne.
Siarra pisze: po tym wszystkim nabiłem prostą deskę gwożdżiami i podłozyłem na siedzenie kierowcy przykrywając pokrowcem![]()
kolega w szczecinie zapodał żyletki pod listwy w mercedesie, co by więcej nie
znikneły

wytłukł wszystkie szyby, szyberdach i lampy

chyba się zdenerwował gdy uszkodził sobie paluszki
Pozdrawiam
Przemo
TERRANO II 2,7td black long ; FREELANDER 2.0di
Przemo
TERRANO II 2,7td black long ; FREELANDER 2.0di