Krótkofalowcy odzywac sie
Moderator: Albert_N
Panowie zatrzask mi się zgubił do panelu przedniego IC706mkII, macie jakiś pomysł ? da się to gdzieś kupić - zamówić ?
nie wiem czy występuje jako część zamienna ? cholera, a sprawa pilna;
*chodzi o ten malutki zatrzask z boku obudowy, który blokuje panel lub trzyma wtyczkę unitu separation cable OTC851.
z góry dzięki za podpowiedzi,
nie wiem czy występuje jako część zamienna ? cholera, a sprawa pilna;
*chodzi o ten malutki zatrzask z boku obudowy, który blokuje panel lub trzyma wtyczkę unitu separation cable OTC851.
z góry dzięki za podpowiedzi,
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
-
-
Puknij do ICOM POLSKA Sp. z o. o: http://www.icompolska.com.pl/
są przypisane, nie znaczy to że nie mozna wystąpić o zmiane znaku.
natomiast w zasadzie to nie mozna ich stracić, jedynie w przypadku rażącego naruszenia 'jakiegoś" w formie jak mi się zdaje dyscyplinarnej, ale nie wiem tego na 100%. natomiast mozna otrzymać tzw "pogrobowiec" w jakiś czas po śmierci poprzedniego urzytkownika. stąd np całkiem nie mało double unit sufiksowych u całkiem nieprzedwojennych kol. amatorów, bądź prefiksów sp z bieżącego roku, kiedy wiadomo, że sp już sie dawno wyczerpały jako przydziałowe z klucza alfabetycznego.
inaczej jest z klubami, bo tu znaki przydziela się bardzo konkretnie w poszczególnych pionach, chyba nic się nie zmieniło w PZK, ale co z LOKiem i ZHP to nie wiem.
natomiast w zasadzie to nie mozna ich stracić, jedynie w przypadku rażącego naruszenia 'jakiegoś" w formie jak mi się zdaje dyscyplinarnej, ale nie wiem tego na 100%. natomiast mozna otrzymać tzw "pogrobowiec" w jakiś czas po śmierci poprzedniego urzytkownika. stąd np całkiem nie mało double unit sufiksowych u całkiem nieprzedwojennych kol. amatorów, bądź prefiksów sp z bieżącego roku, kiedy wiadomo, że sp już sie dawno wyczerpały jako przydziałowe z klucza alfabetycznego.
inaczej jest z klubami, bo tu znaki przydziela się bardzo konkretnie w poszczególnych pionach, chyba nic się nie zmieniło w PZK, ale co z LOKiem i ZHP to nie wiem.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
-
-
Większość przemienników powstała z dobrowolnych składek (głównie rzeczowych i w postaci włożonej pracy) osób zainteresowanych ich istnieniem. Większość firm, które udzieliły pozwolenia na lokalizację przemienników amatorskich na swoich obiektach (na przykład kominy elektrociepłowni, wieże telekomunikacyjne) nie pobiera opłat za tą usługę, gdyż jest to działalność niekomercyjna. Ale ostatnio Vattenfal w Warszawie wymówił darmowe użyczenie komina w EC Kawęczyn pod przemiennik. Opłaty jakie miały bybyć płacone zostały zrównane z tymi, co na przykład płacą operatorzy telefonii komórkowej za możliwość powieszenia tam swoich urządzeń. Jak na razie oba przemienniki działają, bo są kłopoty z ich zdemontowaniem (wjazd na ponad trzystumetrowy komin), a także toczą się negocjacje z Vattenfalem.
-
-
Tutaj możesz pobrać pełną dokumentację serwisową do Twojego radia. Powinien być tam wykaz wszystkich podzespołów mechanicznych, łącznie z ich numerami katalogowymi.darkman pisze:a dzięki :)2 , wysłałem zapytanie.
w katalogu ciężko znaleźć, bo trzeba by symbol znać, tymczasem nie natrafiłem nigdzie na jego specyfikację.
http://www.mods.dk/downloadmanual.php?F ... manual.zip
Już pobrałem i sprawdziłem. Radio jest "rozebrane" do pojedyńczej śrubki w rozdziale "Mechanical Parts and Disassembly"
-
- jestem tu nowy...
sq1gzg
jak w temacie
sq1gzg qth jo73mi stargard szczecinski
sr1k 145,700 w mobilu
w domu tez sr1k lub 145,2375 pl 118.8 (jak cos dlubie i ciszy potrzebuje)
ale tez sr1 sz 439.075 ctcss82.5
ostatnio tez sr1z na testach crossband 439.600 82,5ctcss 145,6375 kolowo
radio w mobilu ft7800 antena 2x5/8 70cm 1/2na 2 m
wiecznie wlaczone:)
sq1gzg qth jo73mi stargard szczecinski
sr1k 145,700 w mobilu
w domu tez sr1k lub 145,2375 pl 118.8 (jak cos dlubie i ciszy potrzebuje)
ale tez sr1 sz 439.075 ctcss82.5
ostatnio tez sr1z na testach crossband 439.600 82,5ctcss 145,6375 kolowo
radio w mobilu ft7800 antena 2x5/8 70cm 1/2na 2 m
wiecznie wlaczone:)
bbodzio
-
A skąd mam wiedzieć? Nie znam się na tym...darkman pisze:faktchoćby w długości , a co masz ?

Antena jest zainstalowana tymczasowo, bo się cibiczna urwała w lesie. No i jak łatwo sie domyśleć jej współpraca z cb jest taka sobie.
Jak ktoś chce foto, to niech się zgłosi na pw/email
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
http://videoexpres.com/
http://videoexpres.com/index.php?option ... &Itemid=33
moze was to zainteresuje codziennie od 22 00 czasu lokalnego na zywo łącznosci i takie tam przez kompa jutro o atv amatorskiej ( telewizja amatorska ATV)
http://videoexpres.com/index.php?option ... &Itemid=33
moze was to zainteresuje codziennie od 22 00 czasu lokalnego na zywo łącznosci i takie tam przez kompa jutro o atv amatorskiej ( telewizja amatorska ATV)
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74