Ściema?
Moderator: Albert_N
-
-
Szkodapiotr borowiec pisze:ludzie!!! człowiek zadał proste pytanie czy na CB można rozmawiać na odległość 400km i jest napewno takim posiadaczem radyjka, który pyta ludzi jak na trasie, lub do pogaduszek w terenie. Wyjaśnijcie koledze, że radia o których mówicie to nie Cobry za 200zł ani Prezidenty za 600zł

A już zacząłem szukać na Allledro jakiejś Cobry używki za 50 zł.

Może i trochę wolniej ale zawsze do celu.
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
Wszystkie te niesamowite łączności to "łud szczęscia". Nie oszukujmy się ale to zawsze jest odbicie fali które zależy od czynników atmosferycznych , propagacji, pory roku,ukształtowania terenu, zanieczyszczenia powietrza itd itd. Logiczna łączność między mocnymi bazami to max ok 100km, a między dobrze dogranymi mobilami ze sprzętem z górnej półki i w nie sklompikowanym terenie to ok 30 km.
Były dwa 260, jedno D22,, chwilowo jest Pickup D40 ,i Parchol Y61
-
-
Marci gdybyś napisał "udało mi się zrobić" było by to bliższe prawdy
panowie te wszystkie odpowiedzi są jak z forum wędkarskiego "...złapałem w Odrze 85kilowego suma miał 6metrów...."
Nie róbcie z kolegi wariata, bo jutro się uda do norauto albo makro i poprosi o radio cobra z deixami czy jakoś tak bo koledzy na forum pisali 

panowie te wszystkie odpowiedzi są jak z forum wędkarskiego "...złapałem w Odrze 85kilowego suma miał 6metrów...."