Problem z zestrojeniem anteny CB
Moderator: Albert_N
Dowie się ile traci po pierwszych chaszczach... Nie ma tak źle umiejscowionej na samochodzie anteny CB która działała by gorzej niż urwana antena na środku dachu...sys-kom pisze:to odkręć antenę i wystaw ponad dach , przymocuj prowizorycznie i zobaczysz że ustawisz , bo ja to się nie znam , ale troszkę na radiu przesiedziałem ,
jej większych bredni jak w tym temacie to jeszcze nie czytałem 
jedynie syskom wie o co chodzi
znowu jakaś magiczna plecionka będąca panaceum na wszelkie zło
jakieś łączenie główki anteny z akumulatorem
ludzie tu nie chodzi o mase jako o mase tylko o dobre połączenie anteny z metalowym elementem do jakiego jest przymocowana
co do przypadku @karoalex
w tym miejscu można zestroić antenę ale nie w każdym przypadku
np w twoim to mało prawdopodobne między innymi dla tego że twoja antena ma nie ekranowaną cewkę która po zbliżeniu do metalu zmienia indukcyjność
w innych przypadkach w zestrojeniu anteny potrafi przeszkadzać
np... ogrzewanie tylnej szyby
@seburaj a ciebie słyszeli z tłem bo miałeś antenę przed sobą
dojść blisko mikrofonu i niestety sprzęgało ci się

jedynie syskom wie o co chodzi
znowu jakaś magiczna plecionka będąca panaceum na wszelkie zło
jakieś łączenie główki anteny z akumulatorem

ludzie tu nie chodzi o mase jako o mase tylko o dobre połączenie anteny z metalowym elementem do jakiego jest przymocowana
co do przypadku @karoalex
w tym miejscu można zestroić antenę ale nie w każdym przypadku
np w twoim to mało prawdopodobne między innymi dla tego że twoja antena ma nie ekranowaną cewkę która po zbliżeniu do metalu zmienia indukcyjność
w innych przypadkach w zestrojeniu anteny potrafi przeszkadzać
np... ogrzewanie tylnej szyby

@seburaj a ciebie słyszeli z tłem bo miałeś antenę przed sobą
dojść blisko mikrofonu i niestety sprzęgało ci się
Ignorancji, nieróbstwu i niechlujstwu stanowcze nie KARWA nie
Szanowny forumowiczu, do dziś na Twoje epitety byłem głuchy i uznawałem, iż wiek Twój i wiedza, o której wspominasz, zasługuje na szacunek, jednakże kolejny Twój post pokazuje, że zaczynasz sobie za dużo pozwalać.gostcomp pisze:jej większych bredni jak w tym temacie to jeszcze nie czytałem...
Mimo swojego wieku i wiedzy ubliżasz swoimi wypowiedziami innym, których bagaż doświadczeń może jest taki duży, jednakże posiadają wiedzę zarówno teoretyczną jak i praktyczną. Tak więc hamuj człowieku. Moderatora proszę o zachowaniach gostcomp'a (mówię o forum CB, które obserwuję) poinformować admina zgodnie z Regulaminem Forum
Nadal ześwirowany...
Kolego jeśli czujesz się obrażony to Bardzo Cię Przepraszam
nie było moim celem obrażanie ciebie ani nikogo innego
ale naprawdę szlak mnie trafia jak ktoś w sposób dobitny i nie znoszący sprzeciwu stwierdza nieprawdę wprowadzając innych w błąd
ja np wyznaję taką zasadę że jeśli czegoś nie nie jestem pewien na 100%
to piszę chyba lub prawdopodobnie
a jeśli popełnię błąd to potrafię to przyznać
jako że temat jest mi bliski czytuje sobie ten dział wstecz ale im dalej tym większe kwiatki
p.s
a co do regulaminu
to go nie złamałem bo nikomu nie ubliżam
stwierdzam tylko fakty
nie było moim celem obrażanie ciebie ani nikogo innego
ale naprawdę szlak mnie trafia jak ktoś w sposób dobitny i nie znoszący sprzeciwu stwierdza nieprawdę wprowadzając innych w błąd
ja np wyznaję taką zasadę że jeśli czegoś nie nie jestem pewien na 100%
to piszę chyba lub prawdopodobnie

jako że temat jest mi bliski czytuje sobie ten dział wstecz ale im dalej tym większe kwiatki

p.s
a co do regulaminu
to go nie złamałem bo nikomu nie ubliżam
stwierdzam tylko fakty

Ignorancji, nieróbstwu i niechlujstwu stanowcze nie KARWA nie