Pier... hardtop

radia, anteny, dodatki, strojenie, wybór itp.

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Kuszman

Post autor: Kuszman » wt paź 05, 2004 9:45 pm

Cholera teraz mi to mowisz :wink: Chyba czeka mnie zakup nowego radia albo wlutowanie nowego tranzystorka.
Troszke próbowałem używac radia zanim sie nauczyłem stroic antenke. Ale w sumie niedużo. Moze jest szansa. Jak stwierdzic uszkodzenie wyjscia mocy?

boris.blank

Post autor: boris.blank » wt paź 05, 2004 10:02 pm

Podłączyć do testera komunikacyjnego, jak będziesz przejazdem - mogę to sprawdzić.

Awatar użytkownika
Polch

Post autor: Polch » śr paź 06, 2004 5:55 am

Na tej antenie 1,5swr to malina by była...Końcówki mocy czy jakoś tak są oko wiedzący sprawdzali na jakichś tam geretach.Magnetyczna na masce łapie swra w kole zera i na trzy trztery kilosy niesie w otwartym spoko.Ale przecie do lasy z magnesem nie pojade kurtka wodna :cry: Chyba zostaje kupić nową antene ??
Leo II

Awatar użytkownika
Kuszman

Post autor: Kuszman » śr paź 06, 2004 6:19 am

boris.blank pisze:Podłączyć do testera komunikacyjnego, jak będziesz przejazdem - mogę to sprawdzić.
Dzieki. Sprobuje jeszcze zamontowac to ustrojstwo jak trzeba i wystroić, bo musialem zdjąc całosc jak suza sie lakierowała.

Awatar użytkownika
KJarosław
Kontaktowanie:

Post autor: KJarosław » pt paź 08, 2004 4:52 pm

nic sie nie martw końcówki tak łetwo nie spalisz musiał byś długo gadać na bardzo kiepskim swr a tak wogóle to końcówka mocy to koszt ok 30 pln więc nie ma zmartwień

Awatar użytkownika
RAF4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: RAF4x4 » ndz sie 21, 2005 8:27 pm

Ja też mam w Parcholu plastykowy daszek, poprzednik wywiercił dziurę pod GSM, więc szkoda było dachu na nowe wiercenie. Założyłem antenę na plstik, połączyłem właściwą część mocowania anteny ze śrubami trzymającymi hardtop za pomocą plecionki miedzianej. I jest GIT! 3-4 km w mieście, 5-6 na drodze - czego trzeba więcej? Antenka to był Lemm AT 1200, był bo właśnie wczoraj mi go ukradli, teraz zamontuję Lemm AT 1500 albo AT 71 turbo i będzie jeszcze lepiej, bo mają większy zysk o 1,5 DB.
RAF4X4 - K 260 '92, 33" BFG MT, +2"

ODPOWIEDZ

Wróć do „CB radio”