Uwaga!!!!! Oszust na allegro!!!!!!!

radia, anteny, dodatki, strojenie, wybór itp.

Moderator: Albert_N

bodek1

Post autor: bodek1 » śr lis 03, 2004 6:07 pm

Fazi pisze:Ja osobiście uważam, że wina jest po obu stronach. On dokładnie go nie sprawdził, Ty nie sprawdziłeś sam ( przywieź do mnie CB-radio i też Ci pokaże jak się pokazowo podpina CB-radio do instalacji: strojenie itp itd ISDN :-). Na Twoim miejscu naprawiłbym w taniej wersji do 3-4W po co Ci więcej. I szukałbym zepsutego albo kogoś kto się podejmie naprawić do parametrów technicznych za rozsądniejsze pieniądze. A co na to ŁÓDZ - przecież to radio jest do dziś produkowane ?
Fazi ! Jakbym chciał sprzet 3W to kupiłbym coś za 150 PLN , a nie 400 . Jak [cenzura] mam sam sprawdzać skoro na tym się nie znam i nawet nie było przewodu zasilającego? Co? Od tego jest serwis . Dzisiaj pokazał mi jak radio sprawdzał . Dlaczego u2ważasz , że zrobił to źle? Co!Masz patent na podlączenia CB? Inni tego nie umieją robić? Dla fachowca to nie jest problem więc nie pieprz . To radio kupiłem dlatego , że jego odbiór i nadawanie jest na najwyższym poziomie . Pewnie! Polonez jeździ i np. merc jeździ . Tylko jak różnie jeżdżą :)2
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY

Awatar użytkownika
Fazi

Post autor: Fazi » śr lis 03, 2004 6:20 pm

Ok, już nic nie piszę! Jesli chodzi o podłączanie..... po fakcie jak wychodzi, że coś jest zepsute i trzeba zapłacić za naprawę to serwis może Ci pokazowo sprzęt podłączać na macie antystatycznej. Jeśli faktycznie uważasz, że gośc Ci złe radio przysłał to z nim to wyjaśniaj. Ja nie twierdzę, że to serwis zepsuł, nie twierdzę też, że koleś Ci przysłał dobre. Poddaję tylko w wątpliwość różne fakty. Zapadałeś temat to musisz czytać co mają inni do powiedzenia. Tak czy owak ja ze swojej strony juz milczę (w tym temacie).
Patrol G-60 3,5D '75 => prawdopodobnie jedyny w PL ;-)

Awatar użytkownika
Marci

Post autor: Marci » śr lis 03, 2004 6:23 pm

Chłopie naprawiłem juz troche cymbałowych radyjek i nietylko i powiem tylko tyle ze w 90% radji koncówka jest zasilana ciągle i lincoln do nich należy i mnie sie wydaje ze to nie koncówka tylko cos innego jest spierd..... a serwis trofił na zielonego wiec mozna go oskubac.Sam byłem kiedys przy naprawie telewizora u kuzyna bo mnie sie niechciało naprawiac i zadzwonił po goscia i zaczoł gosciu pierdoły opowiadac ze to trzeba wymienic i tamto a zupełnie co innego było uszkodzenie zeby nie ja to kuzyn by wybulił ze 200zł ,a tak tylko 40zł wiec serwis a serwis to róznica, jak bys mieszkał blizej łodzi to bym ci zerknął na to radyjko bo ja swojego lincolna ma od 89r i jest bez awaryjny i troche juz przezemnie zmodyfikowany.
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup :)21
790-71-74-74

bodek1

Post autor: bodek1 » śr lis 03, 2004 6:31 pm

Marci pisze:Chłopie naprawiłem juz troche cymbałowych radyjek i nietylko i powiem tylko tyle ze w 90% radji koncówka jest zasilana ciągle i lincoln do nich należy i mnie sie wydaje ze to nie koncówka tylko cos innego jest spierd..... a serwis trofił na zielonego wiec mozna go oskubac.Sam byłem kiedys przy naprawie telewizora u kuzyna bo mnie sie niechciało naprawiac i zadzwonił po goscia i zaczoł gosciu pierdoły opowiadac ze to trzeba wymienic i tamto a zupełnie co innego było uszkodzenie zeby nie ja to kuzyn by wybulił ze 200zł ,a tak tylko 40zł wiec serwis a serwis to róznica, jak bys mieszkał blizej łodzi to bym ci zerknął na to radyjko bo ja swojego lincolna ma od 89r i jest bez awaryjny i troche juz przezemnie zmodyfikowany.
Właśnie rozmawiałem z elektronikiem . Końcówka mocy jest SPRAWNA :D :)2 Radio faktycznie bylo spierd---- ,ale to jakaś pierdoła i koszt naprawy 30PLN :)2 :)2 :)2 Jutro będę wiedział co było . Oczywiście nie zmienia to faktu , że gostek sprzedał sprzęt uszkodzony :)23 Merci! Jak widzisz są jeszcze dość uczciwi ludzie , którzy nie jeb-ą kieszeni innych . Polecam serwis CB SLUPSK :)2 Qur-a!!! Humor mi się zajebiście poprawił . Fazi wyluzuj to nic osobistego . :)2

Awatar użytkownika
RudeBoy

Post autor: RudeBoy » śr lis 03, 2004 7:02 pm

skoro CI sie humor poprawil to sie zapytam...

patrzyles juz na te foty...? :)21
grzechu
LR Discovery II TeDePińć

boris.blank

Post autor: boris.blank » śr lis 03, 2004 8:47 pm

No stary a teraz pisz do admina aby zmienił tytuł dyskusji bo jak cię kol. Łukasz o zniewagę pozwie to następnym razem się zastanowisz zanim podasz czyjeś dane.

bodek1

Post autor: bodek1 » śr lis 03, 2004 9:41 pm

boris.blank pisze:No stary a teraz pisz do admina aby zmienił tytuł dyskusji bo jak cię kol. Łukasz o zniewagę pozwie to następnym razem się zastanowisz zanim podasz czyjeś dane.
Kolega Łukasz sprzedał uszkodzony sprzęt więc nie mam go za co przepraszać . RB foty obejrzałem mój adres na priva.

Awatar użytkownika
RudeBoy

Post autor: RudeBoy » śr lis 03, 2004 9:46 pm

ok! to czekam na namiary i szczegoly akcji
grzechu
LR Discovery II TeDePińć

boris.blank

Post autor: boris.blank » czw lis 04, 2004 8:32 am

bodek1 pisze:Kolega Łukasz sprzedał uszkodzony sprzęt więc nie mam go za co przepraszać . RB foty obejrzałem mój adres na priva.
No ja mam o tym inne zdanie bo najprawdopodoniej troszkę się z oceną Pana Łukasza pospieszyłeś.A sprawa jest prosta - jeśli pierwszy serwis nie potrafił określić uszkodzenia a w chwilę później piszesz, że elektronik powiedział, że to jakaś drobnostka to znaczy, że serwis z elektroniką ma tyle wspólnego co dupa z saksofonem i to oni najprawdopodobniej uszkodzili radio i mataczyli starając się zwalić winę na sprzedającego. Po prostu potrzebowali takich tranzystorów i myśleli, że znaleźli jelenia - jak powiedziałeś, że nie wymieniasz tylko chcesz radio do zwrotu to upalili tranzystor mocy zasilający linię stopnia końcowego i dali ci radio cobyś się nie połapał. No przecież to bajecznie proste. Ja bym jednak walnął do admina coby zmienił temat dyskusji bo kiedyś ty z kimś się popsztykasz i ktoś pochopnie napisze o tobie na całą Polskę żeś kmiot i burak wsiowy i będzie ci przykro. Nie rób innemu co tobie nie miłe. Ja nie każę ci go przepraszać tylko lekko sprostować twoje zbyt pochopne wnioski w temacie dyskusji.

bodek1

Post autor: bodek1 » czw lis 04, 2004 9:16 am

boris.blank pisze:
bodek1 pisze:Kolega Łukasz sprzedał uszkodzony sprzęt więc nie mam go za co przepraszać . RB foty obejrzałem mój adres na priva.
No ja mam o tym inne zdanie bo najprawdopodoniej troszkę się z oceną Pana Łukasza pospieszyłeś.A sprawa jest prosta - jeśli pierwszy serwis nie potrafił określić uszkodzenia a w chwilę później piszesz, że elektronik powiedział, że to jakaś drobnostka to znaczy, że serwis z elektroniką ma tyle wspólnego co dupa z saksofonem i to oni najprawdopodobniej uszkodzili radio i mataczyli starając się zwalić winę na sprzedającego. Po prostu potrzebowali takich tranzystorów i myśleli, że znaleźli jelenia - jak powiedziałeś, że nie wymieniasz tylko chcesz radio do zwrotu to upalili tranzystor mocy zasilający linię stopnia końcowego i dali ci radio cobyś się nie połapał. No przecież to bajecznie proste. Ja bym jednak walnął do admina coby zmienił temat dyskusji bo kiedyś ty z kimś się popsztykasz i ktoś pochopnie napisze o tobie na całą Polskę żeś kmiot i burak wsiowy i będzie ci przykro. Nie rób innemu co tobie nie miłe. Ja nie każę ci go przepraszać tylko lekko sprostować twoje zbyt pochopne wnioski w temacie dyskusji.
Myślę , że temat jest już zakończony , ale jeszcze odpowiem i wyjaśnię . Na podstawie własnego doświadczenia i praktyki serwis określił prawdopodobną przyczynę usterki i poprosił o diagnozę zaprzyjaźnioną firmę elektroniczną , która zajmuje się również naprawami CB .Wyrazilem się nieprecyzyjnie bo serwis faktycznie mówił o prawdopodobnej usterce , a ja napisałem , że właśnie jest to spierdolone. Sorry . Osobiście wczoraj rano zawiozlem to radio do tej firmy elektronicznej . Właściciel jak zobaczył , że to President Jacson i usłyszał jakie są objawy potwierdził , że najprawdopodobniej właśnie jest walnięta końcówka mocy czyli jakiś tranzystor . Powtarzam - najprawdopodobniej . Pouczasz mnie , że pośpieszyłem się z oceną sprzedawcy , a sam co robisz? Twierdzisz , że coś tam potrzebowali , znaleźli jelenia itd. Czy to właśnie nie Ty zbyt szybko wyciągasz mylne wnioski? Ale idźmy dalej . Elektronik powiedział , że jeżeli to tranzystor motoroli to koszt jest 360 PLN . Powtarzam JEŻELI. Specjalnie to akcentuję ponieważ jest logicznym , że diagnozę dokładną mozna postawić dopiero po pomierzeniu elementów . Wieczorem zadzwoniłem do elektronika i okazało się , że miałem szczęście . Był walniety tranzystor sterujący . Może to to oczym pisałeś? Koszt 30 PLN. Przyczyna? Najprawdopodobniej źle zestrojona antena . Na pytanie czy mógł to zrobić serwis CB? Tylko się uśmiechnął i przecząco pokręcił głową . Współpracują od kilku lat i wie co mówi . I teraz pomyśl!!! Gdyby chciał to powiedziałby , że właśnie końcówka mocy jest walnięta i koszt 360 PLN. Tym bardziej , że już wczoraj , po odmowie przyjęcia przez sprzedającego , zleciłem mu naprawę , nawet przy kosztach 360 . Nie znam gościa , ale serwis CB mocno go polecał jako dobrego elektronika . |Jak więc to jest z tym oszukiwaniem? Robieniem z kogoś jelenia? Co do kolegi Łukasza , który to radio sprzedal to po pierwsze: nie wyzywałem go od buraków czy kmiotów wsiowych, po drugie: jestem w 100% przekonany , że radio sprzedał uszkodzone , a po trzecie to on też tego radia osobiście nie sprawdzał tylko jego kolega w samochodzie . Więc to może kolega spierdolił? Teraz to już nieważne . Kolejne doświadczenie związane z allegro. Może jestem niereformowalny , ale dalej uważam , że gostek sprzedał mi ten sprzęt uszkodzony . I tyle. Pozdrawiam B.

Awatar użytkownika
zbig

Post autor: zbig » czw lis 04, 2004 1:33 pm

bodek1 pisze:..a po trzecie to on też tego radia osobiście nie sprawdzał tylko jego kolega w samochodzie . Więc to może kolega spierdolił?
No chyba to jest najbardziej prawdopodobne..
Co to znaczy sprawdzał w swoim samochodzie ?
Odłączył swoje i podłączył sprawdzane ? :D
A antena zestrojona (albo i nie) z wypiętym (swoim) i mógł uszkodzić nawet o tym nie wiedząc.. bo jak ? hallo, hallo, raz, dwa, trzy próba mikrofonu. Kogoś słychać ? O. K. Działa.
Sześć sekund nie minęło.. :)23
Jak to mówią: z każdym dniem nieuchronnie wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę

boris.blank

Post autor: boris.blank » czw lis 04, 2004 4:57 pm

Daj spokój nawet nie wiesz jakie radio kupiłeś - w pierwszej wiadomości piszesz, że Lincolna teraz, że Jacksona. Odstaw to co bierzesz bo to cię zabije.

bodek1

Post autor: bodek1 » czw lis 04, 2004 5:25 pm

boris.blank pisze:Daj spokój nawet nie wiesz jakie radio kupiłeś - w pierwszej wiadomości piszesz, że Lincolna teraz, że Jacksona. Odstaw to co bierzesz bo to cię zabije.
Wiesz co Boris? Zaczynasz mi dzialać na nerwy . Powiedziałeś swoje i dzięki Ci za to . , ale komentarze zostaw swojej żonie . Jak nie znosisz krytyki i chcesz mieć ostatnie słowo to napisz . Nikt już pewnie po Tobie się nie odezwie . Nie chce już mi się czytać postów , które napisałem , ale być może w ferworze dyskusji napisałem zamiast Jackson - Linkoln. i co z tego? Podałem nr aukcji więc sprawdź sobie . Bez urazy ,ale przyhamuj bo niepotrzebnie rosnie ciśnienie . Pzdr.B
Kończę ten temat .

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » wt lis 09, 2004 1:08 pm

a co do allegro to kiedyś sobie kupiłem 2 płyty główne do kompa no i mam je do dziś obie ponoć nowe były i na takie wyglądają ale sprawne inaczej bo w prawdzie startują ale dalej już nic się nie dzieje. Trudno kupiłem wtopiłem w prawdzie nie dużo dałem i potraktowałem to jako naukę za niecałą 100. Chociaż za te transakcje dostałem pozytywy na allegro :)21
Radia CB jest bardzo łatwo uszkodzić "przy sprawdzaniu" jak ktoś nie zna się na tym do końca.
Zakupy na allegro jak najbardziej są fajne z tym że najlepiej by było odbiór osobisty :)21
Gazy 69

Gość

Post autor: Gość » śr lis 24, 2004 9:47 am

ESCROW - Panie i Panowie !!
Przy dużych kwotach i braku możliwości osobistego odbioru zawsze proponujcie sprzedawcy ESCROW.
Jak coś kombinuje to zacznie kręcić.
Swoją drogą to pasowałoby na Forumie stworzyć jakiegoś topica gdzie można byłoby się zgadać odnośnie kupna/sprzedaży. Przecież Chermolowa giełda nie wyrobi z ogłoszeniami niedotyczącymi 4x4.
No chyba że "Pierwszy" zapoda dodatkowy moduł aukcyjny :lol:

ub40

cb

Post autor: ub40 » sob sty 15, 2005 6:50 pm

Tak czy inaczej jak chce ktos z kolegow kupic Yosana /200 kanalow,4Watt,caly zestaw montazowy, nie uszkodzony, sprawny/to prosze pisac na prv.

pozdrawiam Adam
UniformBravo40
Volvo 855 tdi

ODPOWIEDZ

Wróć do „CB radio”